'Muhterem Gülen, Sen Bizim Mesihimizsin”

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
İzmir'e Vaiz olarak atanan Gülen'in burada Yahudiler tarafından mesih ilan edildiği, Sebatay Sevi'nin imanlı olanların mesihi tanıdığını söylediği kaydedildi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre;
İzmir'e vaiz olarak atanan Gülen, Sabetay Sevi'nin yaşadığı eve yaptığı ziyareti ve burada yaşadıklarını özel bir sohbette anlattı. Sohbeti orada bulunan bir kişi kayda aldı. Bu kayıtlara göre Gülen, Sabetay Sevi'nin evinde mihmandarlık eden Yahudilerin kendisine dönerek “Hz. İsa geldiğinde derin imanı ve hikmeti ile nuru olan müminler tarafından hemen tanınacaktır. Muhterem Gülen sen bizim Mesihimizsin" dediklerini anlattı. Durum karşısında şaşkınlık yaşadığını belirten Gülen, “Şaşkınlıklar içerisinde kaldım. Kendimi toplayarak ismi Rahim, ismi Hakim.. geldi isem Efendimiz'in ümmeti olarak geldim" dedi.

Belge, 'Diriliş' başlığını taşıyor. Yazının üslubundan Gülen'in bu konuyu anlattığı özel sohbetini dinleyen birinin kaleme aldığı anlaşılıyor. Yazının içeriğindeki anlatım bozukluklarının ikinci kişinin aktarımından kaynaklandığı sanılıyor. Söz konusu belgeyle ilgili ses kaydının da olabileceği düşünülüyor.

EV IRGAT PAZARI'NDA

“Sabetay Sevi'nin İzmir'deki evini ziyaret ettim. Irgat Pazarı'nda daracık bir sokağın sonunda üç yüzyıl önce yapılmış şimdi ziyaretgah olmuş yapı. Kemerli merdivenleri çıktım. Duvarları Hz. Musa'nın resmi ve İsrail büyüklerinin resimleri ile süslü, sinagogu andıran taş sofada durdum. İbadet rahlesi ve üstünde mukaddes kitapları duruyordu. Sabetay Sevi burada dua edermiş. Ambarımsı odayı göstererek işte burada yatardı dediler. Bize mihmandarlık etmek nezaketini göstermiş İzmir Yahudi Cemaati mensuplarının Sabetay Sevi'nin hayatı ve yaşadıkları hakkında verdikleri izahatı hayrete düşerek dinledim."

İMANLI OLANLAR MESİH'İ TANIR

“Sabetay Sevi'nin bir Mesih gelecek söylemini dikkatlice dinledim. Yahudi Cemaati beni hayretler içerisinde bırakan “Mesih geldiğinde samimi olarak iman edenlerin sahte Mesihlere aldanmaları mümkün değildir. Hz. İsa geldiğinde derin imanı ve hikmeti ile nuru olan müminler tarafından hemen tanınacaktır. Muhterem Gülen sen bizim Mesihimizsin" dediler. Şaşkınlıklar içerisinde kaldım. Kendimi toplayarak ismi Rahim, ismi Hakim… geldi isem Efendimiz'in ümmeti olarak geldim."

HAÇI KIRACAK, DOMUZU ÖLDÜRECEK

Belgenin devamında ise şu ifadeler var: “Hadis ruhu elinde olan Allah'a yemin ederim ki Meryem'in oğlu ise adil bir hakem olarak aramıza inecek haçı kıracak domuzu öldürecek cizyeyi kaldıracak, İsa İslam'dan başka şeyi kabul etmeyecektir. Döneminde malı olan o kadar çok olacaktır ki kimse dönüp mala bakmayacaktır. Ehli kitaptan olanlar ölümlerinden önce gerçeği öğrenip inanacaklar fakat bunun faydası olmayacaktır. Ali İmran Suresi 54-56 ben geldim, hoşgeldim dedi. Cemaat 'hasretle duayla bekliyorduk' hoş geldin. Bediüzzaman Hazretleri, dini mübin İslam'ı yeniden dünyanın değişik yerlerinde kendisini ifade etmesi için ihtiyaç varsa Hz. Mesih öteki alemin ta öbür ucunda bile olsa böyle bir olay için döner gelir."

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 
Üst