Muhaşerli Pilav

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Muha%25C5%259Ferli+Pilav.jpg


pirinç
Yeteri kadar sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı muhaşer
Tuz, karabiber

Yapılışı

PİRİNCİ tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte göz göz olana dek pişirip, ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile kaplayıp, kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Karabiber serpip, terbiyeli tavuk budu ile servis yapın.

Muhaşer: Nohudun ıslatılıp, kurutularak ortadan ikiye ayrılmış hali.

 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
muhaser nedir? ilk defa duyuyorum
 
Üst