Muhaşerli Pilav | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Muhaşerli Pilav

efruz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Puanları
113


pirinç
Yeteri kadar sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı muhaşer
Tuz, karabiber

Yapılışı

PİRİNCİ tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte göz göz olana dek pişirip, ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile kaplayıp, kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Karabiber serpip, terbiyeli tavuk budu ile servis yapın.

Muhaşer: Nohudun ıslatılıp, kurutularak ortadan ikiye ayrılmış hali.

 

_Berceste_

bir tutam delilik...
İhvan Üyesi
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Puanları
0
muhaser nedir? ilk defa duyuyorum
 

iffet ikbal

Asistan
İhvan Üyesi
Katılım
1 Tem 2007
Mesajlar
239
Puanları
0
bende ilk kez duydum
 
Üst