spesifik
آزادی قید و بند
Malzemeleler;
4 çorba kaşığı şeker.
3 adet yumurta.
120 gr. un (1 su bardağı ).
200 gr. yoğurt (1 su bardağı).
Yarım su bardağı zeytinyağı.
155 gr. irmik (1 su bardağı ).
1 paket kabartma tozu.
1 limonun kabuğu rendesi.
Şerbeti için;
600 gr. su ( 3 su bardağı ).
555 gram şeker (3 su bardağı ).
Yarım limon.
Muhallebisi için;
750 gr. süt(3,5 su bardağı).
3 çorba kaşığı un.
2 çorba kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak).
5 çorba kaşığı şeker.
50 gr. tereyağı.
3 adet damla sakızı.
Arzuya göre vanilya.
Üzerine süslemek için;
Hindistan cevizi.
İrice ceviz içi.
Malzemeler, 26×36 cm tepsi içindir.
Muhallebili Revani Tarifi :
Muhallebili revani için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeride ilave ederek çırpalım.
Daha sonra üzerine, yağ, limon kabuğu ve yoğurdu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Ayrı bir kabın içinde un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Karıştırma kabına ilave ederek karıştıralım ve kıvama gelince ( kek kıvamında olmalı) fırın kabına (26×36 cm) dökelim.
200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım sonra ocaktan alalım.
Pişen kek (üzeri kızarmış) ılınınca üzerine sıcak şerbeti verelim, şerbeti iyi çekmesi için kekin bir çok yerine kürdanla delelim.
Revani şerbetini çekene kadar biz muhallebisini hazırlayalım.
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı alalım üzerine havanda dövülmüş damla sakızlarını ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelen muhallebinin içine tereyağı ve şekeri ilave edelim ocaktan alalım. Mikserle yaklaşık beş dakika süre ile çırpalım.
Şerbetini çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile düzleştirelim. 2-3 saat dinlendirelim dilimleyerek üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Artık muhallebili revani servise sunulmaya hazırdır.
Afiyet olsun.
4 çorba kaşığı şeker.
3 adet yumurta.
120 gr. un (1 su bardağı ).
200 gr. yoğurt (1 su bardağı).
Yarım su bardağı zeytinyağı.
155 gr. irmik (1 su bardağı ).
1 paket kabartma tozu.
1 limonun kabuğu rendesi.
Şerbeti için;
600 gr. su ( 3 su bardağı ).
555 gram şeker (3 su bardağı ).
Yarım limon.
Muhallebisi için;
750 gr. süt(3,5 su bardağı).
3 çorba kaşığı un.
2 çorba kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak).
5 çorba kaşığı şeker.
50 gr. tereyağı.
3 adet damla sakızı.
Arzuya göre vanilya.
Üzerine süslemek için;
Hindistan cevizi.
İrice ceviz içi.
Malzemeler, 26×36 cm tepsi içindir.
Muhallebili Revani Tarifi :
Muhallebili revani için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeride ilave ederek çırpalım.
Daha sonra üzerine, yağ, limon kabuğu ve yoğurdu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Ayrı bir kabın içinde un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Karıştırma kabına ilave ederek karıştıralım ve kıvama gelince ( kek kıvamında olmalı) fırın kabına (26×36 cm) dökelim.
200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım sonra ocaktan alalım.
Pişen kek (üzeri kızarmış) ılınınca üzerine sıcak şerbeti verelim, şerbeti iyi çekmesi için kekin bir çok yerine kürdanla delelim.
Revani şerbetini çekene kadar biz muhallebisini hazırlayalım.
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı alalım üzerine havanda dövülmüş damla sakızlarını ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelen muhallebinin içine tereyağı ve şekeri ilave edelim ocaktan alalım. Mikserle yaklaşık beş dakika süre ile çırpalım.
Şerbetini çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile düzleştirelim. 2-3 saat dinlendirelim dilimleyerek üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Artık muhallebili revani servise sunulmaya hazırdır.
Afiyet olsun.