Muhallebili Revani

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Malzemeleler;
4 çorba kaşığı şeker.
3 adet yumurta.
120 gr. un (1 su bardağı ).
200 gr. yoğurt (1 su bardağı).
Yarım su bardağı zeytinyağı.
155 gr. irmik (1 su bardağı ).
1 paket kabartma tozu.
1 limonun kabuğu rendesi.
Şerbeti için;

600 gr. su ( 3 su bardağı ).
555 gram şeker (3 su bardağı ).
Yarım limon.
Muhallebisi için;

750 gr. süt(3,5 su bardağı).
3 çorba kaşığı un.
2 çorba kaşığı nişasta (çok tepeli olmayacak).
5 çorba kaşığı şeker.
50 gr. tereyağı.
3 adet damla sakızı.
Arzuya göre vanilya.

Üzerine süslemek için;
Hindistan cevizi.
İrice ceviz içi.
Malzemeler, 26×36 cm tepsi içindir.

Muhallebili Revani Tarifi :
Muhallebili Revani

Muhallebili revani için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları kıralım, şekeride ilave ederek çırpalım.

Daha sonra üzerine, yağ, limon kabuğu ve yoğurdu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Ayrı bir kabın içinde un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Karıştırma kabına ilave ederek karıştıralım ve kıvama gelince ( kek kıvamında olmalı) fırın kabına (26×36 cm) dökelim.
200 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika sonra limon suyunu ilave edelim ve birkaç taşım sonra ocaktan alalım.
Pişen kek (üzeri kızarmış) ılınınca üzerine sıcak şerbeti verelim, şerbeti iyi çekmesi için kekin bir çok yerine kürdanla delelim.
Revani şerbetini çekene kadar biz muhallebisini hazırlayalım.
Orta boy bir tencereye sütü alalım, üzerine un ve nişastayı alalım üzerine havanda dövülmüş damla sakızlarını ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvama gelen muhallebinin içine tereyağı ve şekeri ilave edelim ocaktan alalım. Mikserle yaklaşık beş dakika süre ile çırpalım.
Şerbetini çeken revaninin üzerine muhallebiyi dökelim, spatula ile düzleştirelim. 2-3 saat dinlendirelim dilimleyerek üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Artık muhallebili revani servise sunulmaya hazırdır.
Afiyet olsun.
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
İkisinden birini tercih edelim gitsin =)
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
yenilikler güzel oluyor...

ev yapımı vişne harçlı kek tarifi öğrendim pişirirsem onun tarifinide veririm inş...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Sanki Laz Böreği tatlısının tersi gibi.

Bunda muhallebi üstte olmuş.

Laz-B%C3%B6re%C4%9Fi-Tatl%C4%B1s%C4%B1-Tarifi.jpg
 
Üst