Meryem
Komplike

Malzemeler (5 kişilik)
20 Adet
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı Antepfıstığı
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Süt¸ iki buçuk kahve fincanı un ve tereyağını tencerede muhallebi gibi pişirin. Kaynamaya yakın¸ şekeri ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Ocağı kapattıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın. Blender ile iyice çırpın.
Muhallebiyi düz bir tepsiye 1 cm kalınlığında yayın üzerine antepfıstığını serpiştirin ve buzdolabına koyup 3-4 saat katılaşmasını bekleyin. Buzdolabından aldıktan sonra 2 cm eninde ve 5 cm boyunda dikdörtgenler kesin. Minik rulolar elde edin. Servis tabağına
koyduktan sonra üzerlerine antepfıstığı serpiştirin.
Afiyet olsun.