Msn Aşkı mı??? Dikkat!!!

_ikLiL_

VUSLATA HASRET.....
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
2,117
Tepkime puanı
344
Puanları
0
Yaş
31
Konum
ANKARA
Msn Aşkı mı??? Dikkat!!!
DİKKAT!

Değerli kardeşlerim bizler fani beşeriyette yaşayan varlıklarız. Bizleri diğer canlılardan ayıran bir kısım özelliklerimiz vardır. Ama ben bunları tek, tek sayıp ta fazla vaktinizi almayı uygun bulmuyorum.
Çünkü hepimiz biliyoruz bu özelliklerin neler olduğunu. Kısacası ben sadece insanlardaki algı, sevgi, zevk-u sefa, kandırılma tutkusuna değinmek istiyorum bu münasebetledir ki, zaman ilerledikçe teknoloji zaman aşıyor her geçen gün yeni bir icat zamana meydan okuyor.
Ancak teknolojide insanların canını okuyor. Her şeyi bildiğimiz gördüğümüz gibi zanneder öyle varsayarız. Ama ne kadar yanılgı içinde olduğumuzun pişmanlığını zaman geçse de anlamaktayız. Önemli olan bu pişmanlıkların önüne geçmek olmalı, çünkü geriden gelen nesil8217;e zor zamanlar yaşatabilir bizim bilinçsiz tavrımız.

İnsanoğlu beşerde şeşerde önemli olan hatalara geç olmadan Hata olduğunu bilip müdahale etmektir. Bizlerin en kaçınılmaz tutsaklı olmamız sevgi'ye sahip olmamızdır. Ancak Dikkat bu sevgi suiistimal edilebilir endişesinde sizlerle bir hasbi hal edeyim dedim. Sürçü lisan ettikse af ola. Yolunda gitmeyen bir şeyler var, İnsanlar zamanla değişiyor değiştikçe de yıpranıyor.

Sanal Aşk mı? Gerçek Aşk mı?

Her şey bir selamünaleyküm'le başlar ardından hoş edalar eşliğinde iltifatlarla yolunu çizer kandıran. Hoş edalar büyüler artık o insanı, Aldanır karşıdaki bu sedaya. Bakar ki kandı karşıdaki görmek ister resim, web cam ne varsa, ilk kıyak ondan gelir sana bir bakmışsın ki türlü pozlar halinde çekilmiş resimler karşında. Hoş ama karizmatikte bir o kadar dersin. Başlarsın koyu muhabbete Farkın damısın konuşmalar hep din üzerindir karşındakinin.
Kardeş dersin tepki verir asla kabul etmez, ağabey dersin kızar, ne diyeceğini bilmeden beyefendi demeye başlarsın onun hoşuna gider. bir bakmışsın ki hanımefendi oluvermişsiniz. Hemen ardından nerede oturduğunuz, yaşınız başınız tahsiliniz, anne baba ve soyunuz Derken hoşlanma başlar tam aradığım gibi dersin konuşmalar Maşallah inşAllah'la yol alır dinine çok bağlı sanar8217;sın aldanırsın. Sorsan bilmez sabah kaç rekât, bir tutku olur bu, konuştukça konuşmak, yazmadıkça isyan edersin uyumlu uyumsuz konular sorarsın artık size tek iltifat eden odur çünkü alışmışsındır ondan gelen övgülere.
Nedendir bilmezsin biranda Msn'de bir küçük not ve de cep telefon numarası belirir. Alırsın kayıt edersin çağrı yaparsın o arar seni defalarca söyler sesin uzaktan çok meşakkatli diye, artık ısrarla buluşma zamanı gelir bir de bakmışsın ki elinde bin bir renkli çiçekler. Gezersin dolaşırsın nikâhsız elini tutmana izin verirsin seni nice vaatlerle kandırır, sonra annenle babanla tanışmak ister sen olmaz dersin çünkü korkarsın Baban'dan. Hoş o'da zaten öyle deyeceğini bildiği için o teklifi sunar sana.. Artık aile mekânları, cadde bostanlar buluşma yeriniz olur. Sonra bir bakmışsınız ki en havli can alıcı yerinizden vurmuştur o sizi yalvar yakar izin aldınız da gittiniz randevu yerine o gelmedi saatlerce beklediniz yine gelen olmadı insanların gözleri sizin üzerinizde olur. Neden bana bakıyor bunca insan demekten alıkoymazsınız kendinizi. Artık sihirlenmişsinizdir moraliniz bozulmuştur, ararsınız aradığınız kişiye ulaşılamaz çıldıracak gibi olursunuz.

Vazgeçemezsiniz size evlenme teklifi etmiş nikâhına alma sözü vermiştir. Onunla çok mutlusundur. Gezmek tozmak seninde hakkındır. Zaman geçmiştir artık msn açmaz olmuştur sevdiğim dediğiniz kişi bilmezsiniz ki sizi silmiştir o kişi...

Artık iş işten geçmiştir terk edilmişsinizdir. Karamsarlaşmak moral bozukluğu sizi ibadetlerinizden alı koymuş sıkıntılı zor zamanlarınız başlamıştır. Büyük imtihanlarla yorulur isyana başlarsınız herkesin üzerinize geldiğini düşünürsünüz ama öyle bir şeylerin olmadığını ancak ibadete başladığınız zaman anlarsınız. Neden aldandım? Neden kandım? Dersiniz. Ama pişmanlık olmuştu bir kere artık ne pişmanlıklara bir format atabiliyordunuz. Nede resetliye biliyordunuz. Virüs bulaşmıştı bıraktığı izler zor silinir gibidir bu aldatmacanın. Buna hangi virüs programı dayana bilirdi ki. Yapılacak bir şey yoktur. Zamanı, pişmanlıkları geri dönüşüm kutusuna atamıyor olanları bir türlü silemiyorsunuzdur. Kolay bir durum değildir. Alışık olmadığınız bir vakadır. Sevmiştiniz ama unuttunuz msn de tanıştığınızı. Bunca yüke rağmen ya çörek ya da çökmek üzeredir bunca olanlar. Tek bir tesiri vardır bunu da tövbe edip ölçü ile kalmak, kişiliğini tanımadığınıza selam vermemektir. Fikir ve de düşüncelerini bilmeden engel olmaktır tek kurtuluşu.

Şimdi Yenisi Çıktı Büyük Aşkların Garantisi Sana sanal,

Bir başka çabadır bu da İslami çöpçatan logosu vardır. Web sayfasında merakla tıklar bir bakarsın ki, ayet ve de hadisler belirir karşına bir kaç tane alımlı süslü kapalı bayan resimleri ortaya takva'sını koyar o kişilerin. Sınıflandırma vardır o sayfalarda Müslüman kadınlar Müslüman erkeklerdir onlar. Anons yapılır İslami usullerce diye kanarsın. Bir şaka olsun maksat gırgır muhabbet olsun diye merak edersin sonucu bilmezsin ki insanın başına ne gelirse ya meraktan ya da çok şey bildiğinden olduğunu. Zamanlar iltifatlar karşılıklı görüşmeler devam eder. Karşınızdaki kişi sizi konuşturur. Duygu ve de hislerinizi sezer aynı duyguların süstü tarafını bende buyum diye nitelendirir parmak uçlarıyla. Sen de tamamdır bu benim kafama göre kutuplarınız birdir sanarsınız. Bu kişiyle ama öyle olmadığını kısa zamanda anlarsınız bu defada Her Erkeğin kalbinde bir maçoluk vardır diye nitelendirir. Yine bir şey anlamaz size gelen iltifatlara bakar yolunuzu bulmaya çalışırsınız nede olsa İslami usullerce bir sitedir. Ne adı vardır kuruluşun nede yapanı sadece şikâyetse işteşim diye not düşülür bir köşeciğe. Ne ala muallâ dersiniz buna da her şey yolunda devam edersiniz rüya yolculuğuna. Ama bilmezsiniz ki İslam da görücü usulü olduğunu, Allahın emri peygamberin kavliyle istendiğini. O söyler siz yaparsınız bir gün kaçmayı kafanıza koyarsınız. Öylede olur kaçarsınız korkmadan.
Bir, bir müddet sonra nikâhsız evlilik geçirirsiniz. Almaz sizi nikâhına sonra ısrar edersiniz kaçmasaydın der size. Bilemezdiniz ki böyle olacağını çünkü kalbe değil parmak uçlarıyla yazılanla inanmıştınız kabahat sizindi, İslami site adı altında evlendirmeye kandırmacayla hayatınızla oynadılar. Ama ne bir müftülük sitesiydi nede bir vakıf sitesinin di İslami evlilik kurumu.


Evet kardeşler. Ağabeyler, ablalar bunlar ülkemizde olmakta hala da devam etmektedir. Bu ve de bunun gibi birçok düzensiz sağlıksız bir tanışmayla başlayan evlilikler ya boşanmayla ya da huzursuzlukla sonuçlanıyor. Sonra Vatandaş isyan ediyor okumuşlarımızda böyle diye... Siz, siz olun çok fazla özel hayatınızı kurcalayan insanlardan uzak durun. Msn listesinden silin ve de sanal evlilikler yapmayın. Bazıları diye bilir arkadaşım yaptı çok mutlu halada devam ediyor evlilikleri diye. Onun şansıdır. Ama ya sizin başınıza böyle bir evlilik gelmezse o zaman ne yapar halinizi kime anlatırsınız kime şikâyet edersiniz, yine dönüş rahmana yine rahmana ama düşünmeden yaptığımız bir durum. Biraz düşünsek bir ömür boyu Rahmanın emrettiği gibi huzurlu mutlu mesut geçinicez ama ne çare ki insanın en büyük düşmanı nefis tetikte ihanetle bekliyor. Hata yapmanı. İslami evliliğin tarifi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde vardır. Allah rızası için okuyalım bakalım büyüklerimize soralım ilmihaller okuyalım. Bir şeyleri simgeliyorsak simgelediğimiz şeylerin kurallarına kanunlarına uymak zorunda değil miyiz? Vaktinizi Ayırıp okuma zahmetinde bulunduğunuz için Allah razı olsun teşekkür ederim sağlıcakla kalın huzurlu Salih, Saliha kişilerle evlilikler kurmanızı Cenabı Allah'tan niyaz ederim selametle

alıntı..
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Rabbim razi olsun can kardesim...cok guzel bir konu ..msn gercekten bazen boyle sekilli oldumu cok gunaha daldiriyor insani...duymustum birisi demisti hayali canim ne olcacak iste vakit geciriyoruz...ne sacma boyle seyler..gunah dedikmi hemen zamanin fetvacilarini sunar hakiki olmayanlari iste sunu dedi hayali gunah degilmis..onca mubarek hocalarimiz varken onlarin haramdir diye fetvalari dururken kendi bakis acisindann islami kabul ediyorlar..yazik ki ne yazik..cok zor bir zamandayiz teknoloji ilerledikcede ahlaki cokuntu olarak da batma icindeyiz...tabiki kendini bilenler ameli salih insanlarimiz var ne mutlu inseAllah da olmaya devam edecektir...Rabbim neslimizi bizleri boyle gunah islerden uzak eylesin...ve hakiki iman ile iman etmeyi muttaki nesillere onder olmayi nasip etsin..amin...
 
Üst