MİT TIR'larının gizemli planı ortaya çıktı - TIR AÇILIRSA HÜKÜMET DÜŞER

Katılım
27 Mar 2014
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
MİT TIR'larının gizemli planı ortaya çıktı - TIR AÇILIRSA HÜKÜMET DÜŞER

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı...


Adana’da MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili 17 asker tutuklandı. Mahkeme, sanıkların TIR’lardaki malzemeleri ifşa etmeye çalıştıklarını, böylece hükümeti zor duruma düşürmeyi hedeflediklerini iddia etti
Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre;
Selam Tevhid soruşturması kapsamında Adana’da MİT TIR’larını durdurduğu tespit edilen 34 muvazzaf asker geçten hafta gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada 32 şüpheli ‘’terör örgütü üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’’ suçlarından mahkemeye sevk edildi. 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan askerlerden aralarında bir yarbay, iki binbaşı ile bir yüzbaşının da bulunduğu 17’si ‘Silahlı terör örgütüne üye olma ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme’ suçlarından tutuklandı."MİT'İN OLDUĞUNU BİLİYORLARDI"
Kararda, şüphelilerin bölgelerinde MİT faaliyetlerinin olduğunu bildikleri halde bu TIR’ları durdurarak aramaya çalıştıkları, TIR’larda bulunan malzemelerin ifşası için yoğun çaba harcayarak hükümeti zor duruma düşürmeyi hedefledikleri dile getirildi. Şüpheliler hakkında kuvvetli delil bulunduğu belirtilirken, uzun süre dinleyip takip ettikleri kişilerin MİT mensubu olduklarını bilmedikleri yönündeki savunmalarının hayatın olağan akışına ters düştüğü belirtildi. Mahkeme 10 asker hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakola imza atmaları gibi adli kontrol tedbiri uygulayarak 15 şüphelinin serbest bırakılmasına karar verdi.
"TIR AÇILIRSA HÜKÜMET DÜŞER"
Tutuklanan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Mehmet Fırat, ifadesinde şunları anlattı: “Olay yerinde Deniz olarak tanıdığım ve Semih olarak bildiğim MİT’çileri de gördüm. Onlar bana, ‘Bu TIR ağzına kadar silah dolu eğer açılırsa yarın hükümet düşer. Yer yerinden oynar dünya ayağa kalkar. Altında kalırsınız açmayın’ dediler. O bölgede MİT’in silah deposu olduğunu biliyordum. Bunları Deniz ve Semih isimli MİT’çilerden duyuyordum. Buralardan Suriyeli muhaliflere silah sevkiyatı yapıldığını bize anlatırdı. Hatta çok ağır silahlar gönderdiklerini ve Esat rejiminin düşmek üzere olduğunu da bize söylemişlerdi.”
"ÇATIŞMA PAHASINA..."
Mahkeme sorgusunun ardından serbest bırakılan Üsteğmen Gökhan Bakışkan TIR’lar durdurulduktan 1.5 saat sonra olay yerine vardığını söyledi: “Olay yerinde Deniz Ateş isimli emekli Binbaşı olup Reyhanlı MİT depolarından sorumlu kişiyi gördüm. Kendisi bana daha Suriye’deki bazı silahlı unsurlara silah, mühimmat desteği verdiklerini, bunun yönetiminin sınırdaki askerleri arayıp Bükülmez, sınırdan çekilmesini sağlayarak yaptıklarını söylemişti. Bu nedenle TIR’ları aramamamız gerektiğini söyledi. Olay sırasında MİT personeli de üstlerinden talimatlar aldıklarını çatışma pahasına TIR’ları açtırmayacaklarını söyledi.”
"MÜHİMMAT GÖRDÜM"
Tutuklanan üsteğmen Önder Kır: “İhbar haber merkezimize düşünce şube müdürümüzün emri ile tekrar savcı beyle görüştüm. Yaptığımız görüşmede El Kaide bağlantılı terör örgütüne silah ve mühimmat sağlama konulu bir arama talebi düzenlememizi istedi. TIR’ların kapaklarını açarak içinde çeşitli sayı ve ebatlarda mühimmat olduğunu gördüğüm. Bu arama ve görüntüleme olayı MİT mensubu kimliklerini görmeden önceydi. Öğrendikten sonra herhangi bir kayıt işlemi yapmadık.”
"KOMUTANA SÖYLEMEDİM"
Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube’de görevli tutuklanan Astsubay Gültekin Menge, 7 Ocak 2014’te komutanı Yüzbaşı Hakan Gencer’in uyuşturucu konulu dinleme yapması yönünde talimat verdiğini söyledi: “18 Ocak’ta iki ayrı numaranın konuşmalarının şüpheli olduğunu düşündüm. Bu TIR’lardaki malzemelerin uyuşturucu olmayacağını, batıdan doğuya sevkiyat olması sebebi ile ve dorselerdeki kasaların çelik olması nedeniyle silah olabileceğini değerlendirerek bu durumu Adana İl Jandarma Komutanlığı’na ihbar etmeyi tasarladım. Ancak komutanıma söylemedim.”
www.sgkrehberi.com/haber/61731/
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
İki MİT tırı daha durdurulursa 24 saat içinde hükümet düşüp Tayyip Malezya'ya kaçacakmış:)))))))))
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
En az günah galerisi kadar şişirilmiş zan içeriyor. Herkes yetkisi dahilnde görevine baksın. Lafla peynir gemisi yürümez. Şekle yakin zail olmaz. :gl
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
MİT tırları ve MİT mensupları olduklarını bilmiyorduk demiş paralel hainler.
FETÖ Feto Terör örgütü ve mensuplarının ne menem şahıslar oldukları yukarıda alıntı savunmalarından bellidir.

MİT müşteşarı Hakan Fidan hakkında siyonist israil ile aynı söylem ve eylem birliği içinde oldular.
Faraza Hakan Fidan'a karşı giriştikleri komplo için mahkemeye çıkarılmış olsalar çıkıp diyecekler ki "Hakan Fidan'ın MİT müşteşarı olduğunu bilmiyorduk"

şeytana pabucu ters giydirecek kadar düzenbaz bunlar
 
Üst