Mısır'dan Asya Konvoyuna Onay; İranlılara Veto

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
24504.jpg

Mısır, günlerdir Suriye'nin Lazkiye kentinden Gazze'ye girmek için onay bekleyen Asya konvoyunun El Ariş Limanı'nı kullanmasına izin verdi ancak konvoyda yer alan İranlıları veto etti.

Ahram gazetesine açıklama yapan Filistin Ulusal Kongresi üyesi Halit Abdülmecid, Gazze Karavanı ya da diğer adıyla Asya1 yardım gemisinin Gazze'ye girmek için Mısırlı makamlardan gerekli izinleri aldığını duyurdu.

Mısırlı makamlar İran ve Ürdün'den 46 kişiyi veto ederken, 120 aktivist ise Gazze'ye girebilecek. Konvoy, çoğunluğu tıbbi malzeme ve ambulanslardan oluşan yaklaşık 1 milyon dolarlık insani yardımı 4 yıldır İsrail'in ekonomik ve siyasi ablukası altındaki Gazze'ye ulaştıracak. Mısır'ın İranlıların yanı sıra İran'ın hibe ettiği 10 jeneratörün de bölgeye girmesine izin vermediği belirtiliyor.

Malezya'dan Endonezya'ya Hindistan'dan Japonya'ya 15 ülkeden aktivistin yer aldığı konvoy İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırının ikinci yıldönümü olan 27 Aralık'ta bölgeye girmek istemiş ancak Mısır buna izin vermemişti. Yardım konvoyu Asya'yı baştan başa geçerek 7 bin kilometrelik yol kat etmiş ve Suriye'ye ulaşmıştı.

(Cihan)
 
Üst