Mısır'da Mehmet Akif Ersoy sempozyumu

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

Merkezi Ankara'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı, Mısır'ın başkenti Kahire'de "Mehmet Akif Ersoy Uluslararası Sempozyumu" düzenleyecek.



Kahire Üniversitesinin işbirliğiyle üniversitenin milli şair Mehmet Akif Ersoy'un ismini taşıyan salonunda düzenlenecek iki günlük sempozyum, yarın başlıyor.
Sempozyuma İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli ile başta Mısır üniversiteleri olmak üzere çeşitli ülke ve üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katılması bekleniyor.
AA muhabirine telefonla açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, düzenleyecekleri sempozyumla milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Arap dünyasında daha yakından tanınmasını hedeflediklerini söyledi.
Çiftçigüzeli, "Türkiye ile Arap dünyası arasındaki yakınlaşmalar kültürel alanda da devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy'un Mısır'da kaldığı 1925-1936 yılları arasında ders verdiği üniversitede, ilk defa milli şair adına uluslararası bir sempozyumun düzenlenecek olmasının da bizim için ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.
AA
 
Üst