'Mısır sarsılırsa İsrail titrer'

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
28699.jpg

İngiliz Guardian gazetesi 'Mısır sarsılırsa İsrail titrer' başlıklı bir yazı yayımladı.

Türkiye'den İsrail'e jet cevapİngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan 'Mısır sarsılırsa İsrail titrer' başlıklı bir yazıda, "Mübarek'in yerini Müslüman Kardeşler alırsa İsrail'le imzalanan barış anlaşması yırtıp atılır. Gazze'ye giden tüneller denetlemez ve İsrail İslamcı bir çembere alınır" yorumu yapıldı.
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in Eylül ayında aday olmayacağını açıklaması protestocuları tatmin etmedi. Şimdi Mısır'da neler olacağı herkes tarafından merakla bekleniyor.Guardian yazarı Jonathan Freedland ise Mısır'daki gelişmeleri İsrail açısından yorumlayan bir makale kaleme aldı.
"Mısır sarsılırsa, İsrail'in titremesine şaşmamalı" başlıklı yazıda Freedland, İsrail'in gelişmeleri Mısır'ın ikinci bir İran olabileceği endişesiyle izlediğine dikkat çekerek Ortadoğu'da nihai barışın ancak demokrasiyle gelebileceğini söylüyor:
YA TÜNELLERİ DENETLEMEZSE
İsraillilerin başını ağrıtan senaryo şu:
"Mübarek gider ve yerini Müslüman Kardeşler hakimiyetindeki güçler alır. Tahrir Meydanı'nda Mübarek'e 'Tel Aviv'e evine dön' diye bağırdıkları söylenen kalabalığın taleplerine uyan yeni rejimin ilk işi İsrail'le imzalanan barış anlaşmasını yırtıp atmak olur. Mısır güvenlik güçleri Gazze'nin altından geçen tünelleri denetlemez. Aksine Hamas'a hem Mısır'dan hem de İran'dan istediği kadar silah getirme izni verilir. İsrail İslamcı bir çembere alınır. Kuzey'den Lübnan'da Hizbullah, Batı'dan Gazze'de Hamas ve Güney'den Mısır'da Müslüman Kardeşler."
BU REJİMLERLE İMZALANAN ANLAŞMA DA DEVAM EDEMEZ
Jonethan Freedland, yazısına şöyle devam ediyor:
"Son günlerde Mısır, Tunus, Ürdün ve Yemen'de yaşananlar, hiçbir diktatörlüğün sürdürülebilir olmadığını, sonsuza kadar devam etmeyeceğini gösteriyor.
Bu rejimler devam edemiyorsa, onlarla imzalanmış bir anlaşma da devam edemez. Şüphesiz, Enver Sedat ve ardından Mübarek'le yapılan barış anlaşmaları büyük yararlar sağladı.
Ama İsrail'in Mısır halkıyla yapacağı; onların gerçek rızasına dayanan bir anlaşmanın ödülü ne büyük olur. Ancak böyle bir anlaşma kalıcı olabilir."
 

SeNoL

MUEYABYA
Katılım
16 Kas 2006
Mesajlar
4,867
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
42
Konum
Kocaeli
Er yada geç israilde yaptıklarının bedelini ödeyecek inş.
 

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Evet Mısırdaki gelişmlerden en fazla rahatsız olan tabiki İsraildir...Gelişmelerin nereye gidebileceğini görüyor...
 

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
Kıyamet Alametlerinden birisi de ortadoğuda koca bir ateşin yükseleceğidir..

Ateş çoktan yükseldi.

Petrol!

Bunun için böldü tüm ortadoğuyu, kapitalist güçler.

Halkın başına koydular kralları.

Şimdi de halk hakkını arıyor.

Bence çok haklılar.

İsrail başına daha nelerin geleceğini ve kendi yok oluşunu zamanlar görecektir inşallah..
 
Üst