'Milli Güvenlik dersi'ne branş öğretmeni girecek

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
18. Milli Eğitim Şurası'nda ''Milli Güvenlik dersi''nin kaldırılması tartışıldı. Tartışmalar sonucunda, bu dersin müfredatının gözden geçirilerek yenilenmesi ve derse branş öğretmenlerin girmesi önerisi benimsendi.


Kızılcahamam'daki Asya Termal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Şura'da, ''İlköğretim ve Ortaöğretimin Güçlendirilmesi, Ortaöğretime Erişimin Sağlanması'' konusunu ele alan komisyonda, Milli Güvenlik dersi tartışıldı.
Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Milli Güvenlik dersinin ya kaldırılması ya da bu dersin sosyal bilgiler veya inkılap tarihi dersinde verilmesini önerdi.
Etyemez, ''Çünkü artık Milli güvenlik kavramında ciddi bir değişiklik yaşanıyor. Gördük ki Türkiye'nin dört bir tarafında çok fazla bir problemimiz yok. İlişkiler kurduğunuz zaman güvenlik sorunu yaşamıyorsunuz. Korku üzerine kurgulanmış bir eğitimi verme yerine bunu daha farklı bir boyuta taşımak, bunu sosyal bilgiler veya inkılap tarihi dersinde vermek gerekir diye düşünüyorum. Kışladan subaylarımızı işini gücünü bıraktırıp eğitim ortamına çağırmanın bir anlamı yok. Üniformalı bir şekilde gelip derslere girmesine gerek yok'' dedi.
Şura'ya Genelkurmay temsilcisi olarak katıldığını belirten Hakan Günay da şunları söyledi:
''Uzun yıllar bu dersi vermiş bir öğretmen olarak Milli Güvenlik dersinin içeriğinin öğrencilere faydalı olduğunu ve katkı sağladığını düşünüyorum. İçerik güncellenebilir, değiştirebilir ama burada ortaöğretimin geliştirilmesi konusunda hiçbir dersin müfredatına yönelik spesifik bir inceleme yapılmamışken özellikle Milli Güvenlik dersinin müfredatının değiştirilmesinin ortaöğretimin gelişimine nasıl bir katkı sağlayacağı bende bir soru işareti olarak kaldı. Bu derse giren subaylar görev olarak bu derse girmektedir. Bunun içeriğine hakim öğretmenler tabii ki bu dersi verebilir. Özellikle Milli Güvenlik dersinin içeriğinin incelenmesinden ziyade tüm derslerin içeriğinin verimlilik çerçevesinde incelenmesi daha faydalı olur diye düşünüyorum.''
-''PEDAGOJİK FORMASYONLARI YOK''-
Karaman Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun da ''Biz ücretli öğretmenleri görevlendirirken bile Bakanlığın koyduğu kıstaslara göre yapıyoruz. Bu açıdan bakmak istiyorum konuya. Gelen bir asker arkadaşımızın pedagojik formasyonu yok. Öğretmenlikle ilgili aldığı bir ders yok. Asker arkadaşlarımızın gelip okullarda bu dersleri vermeleri bizim pedagojik formasyon meselemize aykırıdır. Onun için Milli Güvenlik dersini bir tarih öğretmenimiz neden veremesin. Zaten müfredatı Bakanlığımızca hazırlanmış, Talim ve Terbiye Kurulundan geçmiş. Bunu tarih öğretmenlerimiz inceleyerek okullarda bu dersleri verebilirler. Hakikaten insanların resmi kıyafetleriyle şu çağda artık okullarda ders vermeye gelmeleri uygun birşey değil diye düşünüyorum'' diye konuştu.
Bir başka komisyon üyesi de tartışmalara, ''Bu dersi komutanın vermesi özellikle kız çocuklarımızın hayatında belki görmeyeceği bir durumdur. Kim zarar görmüş askerden. Biz askerimizin derste hiçbir zararını görmedik. Bu konuyla ilgili hiçbir soruşturma olmadı'' sözleriyle katılması üzerine bazı üyeler, ''pedagojik açıdan uygun değil'' diyerek karşı çıktı.
Tartışmalardan sonra komisyonda, ''Milli Güvenlik dersi müfredatı gözden geçirilmeli ve derslere branş öğretmenleri girmeli'' önerisi benimsendi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın, okullarda zorunlu olarak insan hakları ve demokrasi dersi konulması önerisi de kabul edildi.
Komisyonda ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimliği uygulamasıyla sağlık ocaklarını daha aktif hale getirdiği anlatılarak, bu sistemin de ''mahalle-okul'' sistemi şeklinde Milli Eğitim Bakanlığında da uygulanması, okul müdürlerine yetkiler verilmesi istendi.
Mesleki ve teknik liselerinin de tartışıldığı komisyonda, mesleki ve teknik lise mezunlarına kendi alanlarında yükseköğretim programlarına giderken ek puan verilmesi, mesleki eğitim kampüsleri oluşturulması; kız teknik, erkek teknik, ticaret ve turizm genel müdürlüklerinin tek çatı altında birleştirilmesi, her okula bir kadın bir erkek rehber öğretmen atanması, öğrencilerin ve velilerin eğitim süreçlerine katılımlarının sağlanması konularında görüş birliğine varıldı.
AA
 
K

Kaçak

Guest
Ney bu milli güvenlik dersi Allah aşkına ....
Ne zıkkımdır da kaldırılamaz deniyor ...
Tek tipleştirmeye hazırlık başka bir şey degil ...
Oldu olacak beden egitimi dersindede tüfeksiz hareketleri , uygun adım çalışmalarını yapalım ...
Bakarmısnıız isimde çetrefelli ama "MİLLİ GÜVENLİK" Auuuuuuu ....
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Milli Güvenlik Bilgisi Dersinde Öğrencilere Taciz ve Tuzak


Milli Güvenlik Bilgisi derslerine giren üsteğmen, liseli öğrencileri fuhuş tuzağına düşürüp görüntüleri kaydetmiş!

Fişlemelerle sıklıkla gündeme gelen Milli Güvenlik dersleri şimdi de liseli kızlara taciz ile gündemde... Askeri casusluk ve şantaj çetesi soruşturmasında, Milli Güvenlik dersine giren bazı liselilerin şantaj amaçlı tuzağa düşürüldüğü ileri sürüldü.



Bugünkü Habertürk'te yer alan bir habere göre operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheli arasında yer alan Üsteğmen A.Ç.T'nin liseli kızlarla cinsel ilişkiye girdiğine dair fotoğraflar ve kamera görüntüleri bulunduğu öğrenildi. Soruşturmada tutuklanan Albay İbrahim Sezer'den elde edildiği iddia edilen belgeler arasında, çetenin liseli kızları tuzağa düşürdüğü ve kullanmayı planladığı yönünde bilgiler olduğu öne sürüldü.
Bu amaçla derslerine girilen kız öğrenciler ile cinsel ilişkiye girildiği, fotoğraflarının ve görüntülerinin de kaydedildiği iddia edildi.


GÖRÜŞMELER KAYITTA
İstanbul 23. Motor Piyade Alay Komutanlığı'nda görev yapan ve Sultanbeyli'deki bazı liselerde Milli Güvenlik derslerine giren Üsteğmen A.Ç.T'nin, el konulan bilgisayarında da liseli kızlarla cinsel ilişki sırasında çekilmiş görüntülere ulaşıldı. Üsteğmenin liseli kızlardan biriyle yaptığı MSN görüşmeleri de kayıt altına alındı.
Görüşmelerden birinde, İ. ismindeki öğrenci üsteğmene ilişkiye girmesinin hata olduğunu belirterek, "Diyorum ya yaptım bir hata. Anla artık, yaşıma ver, daha 16 yaşındayım. Defalarca söyledim. Her öğretmen öğrenciyle arasına belli bir mesafe koyarken sen niye bunu yapmadın ki tuhaf. Sen teğmen, ben öğrenci herkes yerini bilsin. Bundan sonra kendine gel biraz." ifadelerini kullanıyor.


ÖĞRENCİLER DOĞRULADI
Tespit edilen liseli kız öğrencilerin aileleri ile birlikte emniyete gelerek ifade verdikleri üsteğmenin kendilerini sürekli taciz ettiğini anlattıkları da iddia edildi. Üsteğmen T'nin gizli kamera ile çektiği görüntüler incelemeye alındı, Soruşturma kapsamında tutuklanan Albay İbrahim Sezer'in de evinde pek çok bayan ile ilişkiye girdiğine dair görüntüler bulunmuştu.
Görüntülerdeki kadınlardan Aynur F, ifadesinde Sezer ile lise öğrencisiyken tanıştıklarını anlatmıştı. Sezer'den ele geçirilen bir ajanda da ise üst düzey bürokrat, işadamı ve subaylara fuhuş için gönderilmek istenilen kadınlarla ilgili bilgiler yer alıyordu.


BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ DE SIKLIKLA YAŞANIYOR
Bilindiği gibi Milli Güvenlik derslerine giren subaylar, öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri ve okul idaresini de özellikle başörtülü olmaları ve başörtülülere yönelik tavırları konusunda fişliyorlar. Konuyla ilgili Özgür-Der defalarca yaptığı açıklamalar ve protesto eylemleriyle bu dersin kaldırılarak okullarda kışla düzenine son verilmesi çağrısında bulunmuştu.


HAKSÖZ-HABER
 
Üst