Milli Görüşçüler İle Gülen Cemaati Emniyette Çatışıyorlar

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Ahmet Hakan Coşkun'un CNNTÜRK'te sunduğu "Tarafsız Bölge" programından:

EMNİYET'TE MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER İLE FETHULLAHÇILAR ÇATIŞIYOR

Hanefi Avcı'nın tutuklanmasının tartışıldığı programda Posta yazarı Nedim Şener şunları söyledi: "Emniyet içinde Milli Görüşçülerle Fethullahçılar çatışıyor. Hanefi Avcı'ya kazık atan kişiler onun yetiştirdiği insanlardır. Cemaatle ilgili konuşanların hepsinin refleksi aynı."

Nedim Şener, Bugün gazetesinin Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan'a da "Hanefi Avcı cemaate vurdu diye işinize gelmiyor." şeklinde hitap etti.

Şener ayrıca, Hanefi Avcı'nın kitabı cemaate karşı, kendince cemaatin neye kadir olduğunu ispatlamak için yazdığını açıkladı.

ERGENEKON SÜRECİNDEKİ EVRAKLARIN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ KURGUDUR

Saygı Öztürk ise şunları ifade etti: Ergenekon sürecindeki evrakların önemli bir bölümü kurgudur. Bir kuruluş başka bir evrak veriyor başka bir kuruluş başka... Hanefi Avcı, 10-15 gün öncesine kadar emniyetin emanet edildiği bir isim. Böyle bir kişinin yok sayılmaması gerekir. Bu kitabı nasıl yok sayarsınız. Devrimci karargahla ilişkisinin çıkmasından dolayı kitabı çıkardı denmesine kargalar bile güler.

SAVCI, HANEFİ AVCI'YI ÇAĞIRIP DURDU

Adem Yavuz Arslan, savcının geçtiğimiz çarşambadan bu yana Hanefi Avcı'yı çağırıp durduğunu, Avcı'nın ise her seferinde farklı yerde olduğunu ifade etti. Arslan, savcının mecbur kaldığını ifade etti.

MAHMUT ÖVÜR: AVCI, STATÜKOCU DEVLETİN SÜRMESİNDEN YANA

Sabah yazarlarından Mahmut Övür ise soruşturmanın detayıyla ilgili fazla bir şey söylemediğini, kitabın bir proje olduğunu düşündüğünü ifade etti. Avcı ile 1995'ten bu yana görüşmediğini belirten Övür, "Hanefi Avcı'nın statükocu devletin sürmesinden yana olduğunu düşünüyorum. Amaç cemaat yaygarası yaparak propaganda oluşturmak. Türkiye değişiyor. Bunu cemaate bağlamamak gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Ahmet Hakan ise "baştan kimseyi yargılamamak gerekir" diyerek programı sonlandırdı.
reyhaber
 
Üst