milfoylu külahlar

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
milfoylu külahlar

Malzemeler:

palyaoklahzo3.jpg


16 tane külah için:


*12 adet milföy hamuru
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı nişasta
*6 yemek kaşığı şeker
*2 poşet krem şanti
*2-3 yemek kaşığı file badem


süslemek için;

*çilektoz yeşil fıstık
*pudra şekeri


Hazırlanması:


*Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
*(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
*Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
*Muhallebisi için sütü şekeri nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
*Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
*Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpiniçlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.​
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
zor degil aslinda hazir hamuru kesiyorsun kalibina sariyorsun ve 10 dk olmadan hazir iclerini arzuya gore doldurabilirsin..tuzlu yada tatli gibi ama ben en cok kremalisini severim az sekerli olacak ama :)
 
Üst