cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
milfoylu külahlar
Malzemeler:
16 tane külah için:
*12 adet milföy hamuru
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı nişasta
*6 yemek kaşığı şeker
*2 poşet krem şanti
*2-3 yemek kaşığı file badem
süslemek için;
*çilektoz yeşil fıstık
*pudra şekeri
Hazırlanması:
*Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
*(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
*Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
*Muhallebisi için sütü şekeri nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
*Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
*Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpiniçlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
Malzemeler:
16 tane külah için:
*12 adet milföy hamuru
*1 litre süt
*6 yemek kaşığı nişasta
*6 yemek kaşığı şeker
*2 poşet krem şanti
*2-3 yemek kaşığı file badem
süslemek için;
*çilektoz yeşil fıstık
*pudra şekeri
Hazırlanması:
*Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
*(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
*Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
*Muhallebisi için sütü şekeri nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
*Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
*Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpiniçlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.