Midye Tatlısı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul



Malzemeler:

1 yumurta
yarım p. yaşmaya
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 fiske tuz
alabildiği kadar un

İç harcı için:


1 su b. iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için:

3,5 su b. su
3,5 su b. tozşeker
yarım limon suyu


Hazırlanışı:

İlk olarak karıştırma kabına süt, yağ ve yumurta alınarak çırpılır. Daha sonra azar azar un ilave edilir.bu arad şerbeti de hazırlanır. Başka bir kapta kabartma tozu ve limon suyu karıştırılarak hamura ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünür. Bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur. daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Açılan hamur sıkıca sarılır.rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir. Hamur daha sonra1' er paramak arayla kesilir.kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.içine ceviz konularak kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizlir. üzerine eritilmiştereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılarak tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti verilir.


Afiyet olsun.
 

SeTTaR

Profesör
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,148
Tepkime puanı
135
Puanları
63
Konum
Biryerlerde
Tatlıyı çok severim hemen hemen her gün yerim
Hanıma tarifi vereyim akşama yapsın.Teşekkürler...
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
midye tatlisi deyince,bende yok artik onunda mi tatlisi cikmis diye düsündüm :) ama yanilmisim ...bu daha cok dilber dudagina benziyor:D
bende tatliyi cok severim,bayramda seker komasina girmezsem iyi :glm
 
Üst