Midyat'ta Michael Jackson için mevlid okutulacak

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
fft27_mf434529.Jpeg


Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, Mardin’in Midyat ilçesi Mercimekli köyünde ABD’li ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson’ın ölümünün birinci yıldönümünde mevlit okutacak. Dernek, Michael Jackson’ın ölümünün ardından Mercimekli (Habsunnes) köyünde gıyabi cenaze namazı kılıp taziye helvası dağıtmıştı.
26 Haziran günü Türkçe, Kürtçe, Arapça, Mıhellemice okutulacak mevlitte kurbanlar kesilecek. Mevlide katılanlara kurban eti ve Michael Jacksonlu tişörtler dağıtılacak. Köy meydanına kurulacak dev ekranlarla yaşamı ve cenaze töreniyle ilgili görüntüler gösterilecek. Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan, Jackson’un Müslüman olan ağabeyi Jemaine Jackson’u da davet edeceklerini belirterek “Michael Jackson aslen Mardin’in Kıllıs Köyü Mıhellemilerinden rock yıldızı Elvis Presley’in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler’in damadı olduğu için onu seviyoruz” dedi. (dha)
14/05/2010 Radikal
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
Jackson için Mardin'de mevlit :))

Jackson için Mardin'de mevlit

ABD’li ünlü pop star Michael Jackson'ın ölümünün birinci yıldönümünde Mardin’in Midyat ilçesinde mevlit okutulacak. Ayrıca Jackson’un şarkıları çalınacak ve üzerinde resimler bulunan tişörtler de dağıtılacak.




İSTANBUL - DHA’nın haberine göre; Midyat'ta Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği, ünlü pop şarkıcısı Michael Jackson'un ölümünün ardından Mercimekli (Habsunnes) köyünde gıyabi cenaze namazı kılıp, taziye heyvası dağıtmıştı.
Dernek şimdi de Jackson'un ölümünün birinci yıldönümü olan 26 Haziran günü mercimekli Köyü'nde mevlit okutacak.
Türkçe, Kürtçe, Arapça, Mıhellemice okutulacak mevlitte, kurbanlar kesilecek.



Mevlide katılanlara kesilen kurbanların etinden ikram edilecek ve Michael Jackson'un resminin basılı olduğu tişörtler hediye edilecek.
Jackson'un şarkıları çalınacak, köy meydanına kurulacak dev ekranlarla yaşamı ve cenaze töreniyle ilgili görüntüler gösterilecek.
‘DAMADIMIZ OLDUĞU İÇİN SEVİYORUZ’
Mıhellemi Dinler Diller ve Medeniyetlerarası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Michael Jacson'un Müslüman olan ağabeyi Jemaine Jackson'un da anma etkinliğine davet edileceğini söyledi.
Ünü şarkıcının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Aslan, "Kendisi aslen Mardin'in Savur İlçesi Kıllıs Köyü Mıhellemileri'nden olan efsane rock yıldızı Elvis Presley'in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler'in damadı olduğu için onu seviyor ve önemsiyoruz" dedi.

Jackson için Mardin'de mevlit - Genel Bak??- ntvmsnbc.com
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
yanılmıyorsam obama içinde 400 koyun kurban etmişlerdi .
jaksın içinde mevlüt okunuyor diyaloğ rüzgarları bütün haşmetiyle ülkemizde esmeye devam ediyor ....
 
Üst