Microsoft'un Kötü Oyunu

mustafa

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
1,972
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
Ankara
Milyonlarca çocuğun bilgisayar başında oynadığı ‘Microsoft Age of Empires III’ oyununda ‘Türk düşmanlığı’ yapıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Türkler’in ‘barbar’ olarak tanıtıldığı oyuna internet üzerinden tepki gösterilmesi üzerine Microsoft yeni sürümde şikâyetlerin giderileceğine dair açıklama yaptı.

561459gg.jpg

Fransa’da yaşayan Türkler, ‘Microsoft Age of Empires III’ün piyasadan çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyanın öncülüğünü İstanbul doğumlu bir Fransız olan bilgisayar mühendisi Sergio Casaretto yürütüyor. Oyunun Türkiye’de de satışa çıkması üzerine protesto kampanyasına buradan da katılım başladı. Oyunun piyasadan kaldırılması için info@microsoft. com.tr adresine protesto mailleri atılıyor. Oyunda Türklere yönelik düşmanlığın körüklendiğini iddia eden Casaretto’nun iddiaları ilginç. İşte Caseretto’nun internet ortamında dolaşan iddiaları:

TAZMİNAT ÖDESİNLER

“Türkler’e karşı ayrımcılığı ve ırkçılığı körükleyen ‘Microsoft Age of Empires III’ oyununun piyasadan kaldırılması ve Microsoft Corporation’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne tazminat ödemesi şart. Maalesef her zaman olduğu gibi Türk arkadaşlarımız hiçbir zaman gerektiği gibi teşkilatlanamadıkları için Türkiye ve Türkler’e karşı yapılan haksızlıklara imkân veriyorlar. Alan hiçbir zaman boş bırakılmamalıdır, yapılan en ufak saygısızlığa cevap verilmelidir. Oyun 18 Ekim 2005 tarihinde piyasaya çıktı. Altı aydır kimse fark edip de bir şey yapmadı.”

DÜNYA ŞAHİN BEY’E KARŞI

Age of Empires III tarihsel bir strateji savaş oyunu. Hem oynayarak tarihi öğreniyor hem de strateji geliştirip fetih ede ede oyunda ilerliyorsunuz. Oyun, ‘barbar’ Türkler’i öldürmeyi amaçlıyor. Maltalı St. John şovalyeleri Osmanlılar’ın Malta’yı işgalini önlemeye çalışıyorlar. Osmanlı güçlerinin komutanı da Şahin Bey.. Taraflar savaşıyorlar. Oyunda Osmanlı güçlerinin amacı kaleyi ele geçirip işgal etmek; diğer güçlerin amacı da işgali önlemek. Karşı cephede başka kimler mi var? Almanlar, Fransızlar, İspanyollar, İngilizler... Dikkat çekici olan, oyunda bu ülkelerin o tarihlerdeki bayrakları kullanılırken, Osmanlı orduları için Türkiye Cumhuriyeti bayrağı kullanılmış.

Microsoft: Düzeltilecek

MICROSOFT yetkilileri oyunla ilgili Türkiye’den gelen şikâyetlerin yoğun olduğuna vurgu yaparak, şu açıklamayı yaptılar: “Gelen şikâyetleri, kayıtlara giriyoruz. Şikâyetlerin yoğunlaşması üzerine konuyu ABD’deki genel merkeze ilettik. Bu sorunun giderilmesi için çalışma başlatıldı. Yeni sürümlerde olmayacak.” Piyasadaki oyunların toplatılmayacağını vurgulayan şirket yetkilileri, oyunda güncellemeler yapılarak bu sorunun çözüleceğine işaret ettiler.
 

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Bizim paramızla bizi vuruyo köpekler!.. :mad:
 

arşivist

Profesör
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
1,361
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Web sitesi
www.smf123.net
Dikkat çekici olan, oyunda bu ülkelerin o tarihlerdeki bayrakları kullanılırken, Osmanlı orduları için Türkiye Cumhuriyeti bayrağı kullanılmış.


iyi de kardeşim sen hiç fatih külliyyesine gittin mi?

orada da Türk bayrağı kırmızı ve üzerinde ay yıldız var. bizler osmanlının devamıyız ilkelerimiz aynı hedef batıyı ele geçirmek bayrak aynı ülkü aynı.

Osmanlılar bayrakta ki yıldız ilk olarak 8 köşeli iken daha sonra 5 köşeli hale gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti de 5 köşeli olarak biraz dizaynı değiştirerek kullanılıyor.
 

missilo

Asistan
Katılım
16 Ağu 2006
Mesajlar
914
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
izmir
ilginç ben oyunu bitirdim.türklere karşı bir problem yaratacak bir şey görmedim.katılmıyorum bu düşünceye.
 
Üst