MHP resmen çözülüyor

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Çorum'da 4 MHP'li Belediye Başkanı 'EVET' kararı vererek partilerinden istifa etti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin CHP ve BDP'ye uyarak 'HAYIR' propagandası yürütmesi MHP'de devasa bir tepkiye neden oldu. Son 3 gündür MHP'de moda haline gelen EVET istifalarına bugün 4 Belediye Başkanı daha eklendi.

Çorum'da 4 MHP'li Belediye Başkanı 'EVET' kararı vererek partilerinden istifa etti.

Anayasa değişikliğiyle ilgili 12 Eylülde yapılacak halk oylamasında ''Evet'' oyunu kullanacaklarını açıklayan Çorum'un MHP'li Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökcü, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile MHP Başpınar Belde Başkanı Hürrem Tavlı ile belediye meclis üyeleri partilerinden istifa ettiklerini bildirdiler.

Turgut Özal İş Merkezi'ndeki Belediye Konferans Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Arifegazili Belde Belediye Başkanı Hamza Yağmur, ''Rahmetli Alparslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacak 'hayır' oylarının bulunmadığını'' söyledi.

Alparslan Türkeş'in ''Anayasanın mutlak değiştirilmesi gerektiği ve bunu yapacak hükümete her türlü desteği vereceği'' dediğini ifade eden Yağmur, ''12 Eylülün en ağır faturasını ödeyen, işkencenin her türlüsüne maruz bırakılan milletçilerin hatırı ve hatırası 30 yıldır bugünü beklemektedir. Bu önemli günde 'evet' diyeceğiz ki, kimse bir daha darbe yapmaya cesaret edemesin. 'Evet' diyeceğiz ki cezaevinde işkencelerde sağlığını ve canını kaybedenlere vefa borcumuzu ödeyelim. 'Evet' diyeceğiz ki terör örgütü sevinmesin, çeteler daha mutlu ve güçlü olmasın'' dedi.

Yağmur, bu nedenle şahsı ile birlikte Narlı Belde Belediye Başkanı Necati Kökcü, Başpınar Belde Belediye Başkanı Cevdet Dağ ile MHP Başpınar Belde Başkanı Hürrem Tavlı'nın da MHP'den istifa ettiğini söyledi.

Bu arada gazetecilere dağıtılan basın bülteninde üç beldeden toplam 16 meclis üyesinin de MHP'den istifa ettiği bildirildi

timeturk

Bahçeli MHP'yi bitirdi


MHP'nin referandum kararı taban ile tavan arasında derin çatlak oluşturdu

Samsun MHP İl Teşkilatı eski Disiplin Kurulu Üyesi Hüseyin Cengiz, PKK'lıların 'hayır' dediğine, MHP genel başkanının da 'hayır' dediğini belirterek, "Bahçeli MHP'nin misyonunu bitirdi." dedi.

12 Eylül döneminde henüz 17 yaşında olaylara karışmaktan 10 yıl hapis yatan MHP Samsun İl Teşkilatı eski Disiplin Kurulu üyesi Hüseyin Cengiz (49), referandumun siyasetle karıştırılmaması gerektiğini belirterek, bekledikleri günün geldiğini ve referandumda 'evet' oyu vereceklerini açıkladı.

Gözde Reklamcılık Şirketi sahibi Hüseyin Cengiz, "Biz eski ülkücüler olarak, bunu Türkiye'deki yüzlerce binlerce arkadaşımın adına konuşuyor sorumluluğunu hissederek söylüyorum. Bizi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'hayır' demesi hiçbir zaman bağlamaz. Çünkü, eski ülkücülere gerek teşkilatlarda, gerek kamuda hiçbir zaman sahip çıkılmamıştır. Hiçbir zaman yüzümüze bakılmamıştır, hep dışlandık. Hatta kendilerinin teşkilatlara beyanatları genelgeleri vardır. 12 Eylül'de siyasi olaylara karışan insanları partiden uzak tutun şeklinde. Hatta biz, Başbuğ'umun döneminde Samsun İl Teşkilatı'nda görevli iken, Başbuğ'umdan sonra hükümlü olduğumuzu öne sürerek partiden üyeliğimizi bile düşürmüştür. Bugün bakıyoruz, PKK'lıların 'hayır' dediğine MHP genel başkanı da 'hayır' diyebiliyor." dedi.

Türkiye'den başka Türkiye olmadığını çok rahat bilerek, referanduma 'evet' diyeceğini belirten Cengiz, "Uzun yıllar karayolunda bir çalışan olarak, Türkiye'de yapılan duble yolları görüyorum, üstüne basarak tekrar söylüyorum AK Parti'ye prim kazandırmak adına asla konuşmuyorum ama 'Yiğidi öldür, hakkını yeme' felsefesi çok önemli. Türkiye'de yapılamayan birçok şeyi yapmışladır. AK Parti içersinde sevmediğimiz tasvir etmediğimiz birçok insan vardır. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında, ben kendi adıma konuşuyorum şahsına hayranım. Ben tekrar ediyorum referanduma 'evet' diyeceğiz. Çünkü referandumda bu ülkenin insanının adına kötü olan hiçbir şey yok. Merak eden internete girip anayasa tüzüğünü okusunlar." tavsiyesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin genel seçimde Türkiye'de iktidar olabilecek alternatif bir parti lideri olmadığını vurgulayan Cengiz, "Bugün bakıyorum, Kılıçdaroğlu mu gelecek, Bahçeli mi gelecek. Bir kere kendisi siyasi parti liderliği vasıflarına sahip değil ki. Erzurum'da halat atıyor ortaya, 'As diyor.' Peki adam çıktı ne dedi 'Senin zamanında alındı sen niye asmadın.'. Bu kadar basit. Altında kalacağın lafın niye üstüne gidiyorsun. Başbuğ'umun zamanında böyle miydi? Geçen gün Samsun'a geldi sayılabilecek kadar az kişi katıldı." şeklinde konuştu.

Referandumun sonucunda 'evet' oyunun yüksek oranda çıkacağına inandığını dile getiren Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki binlerce ülküdaşım 12 Eylül döneminin çilesini çekmiş, işkencesini çekmiş, azabını çekmiş, erkekliğini kaybetmiş, anasına, babasına, karısına gözünün önünde işkence yapılmış tüm ülküdaşlarımda 'evet' diyecektir. Çünkü biz, 12 Eylül döneminde bize işkence yapanların intikamı ile büyüdük ve o hırsla öleceğiz. Bu yüzden 'evet' diyeceğiz. Bu çok önemli."

12 Eylül döneminde alayda gözaltına alındığında işkence yapılarak komutanlar tarafından sorgulanan Cengiz, acı ve ızdırap dolu günlerinde bir anını şöyle anlatıyor:

"Sıkıyönetimde alaydayız, gözlerimiz bağlı, ellerimiz arkadan kelepçeli daha 17 yaşında bir çocuğuz. Elektrik veriyorlar, işkence yapıyorlar Allah diye bağırıyoruz. Sorgucu diyor ki 'durun, bir şey söyledi, bir itirafta bulundu' diyorlar. Sorgucu diyor ne söyledin oğlum. Bende diyorum komutanım canım yandı Allah diyorum dedim. Oda bana burası sorgu odası buraya Allah giremez, neden çağırıyorsun dedi. Biz bunları yaşadık, bunların işkencelerini gördük. Eğer bunların işkencelerini gören bütün arkadaşlarım 'hayır' derseler ben o arkadaşların şahsiyetlerinde şüphe ederim ve demeleri de mümkün değildir ki hepsi de 'evet' diyecektir."

CİHAN

MHP yönetimi 'HAYIR' da yalnız kaldı

Aksaray'ın Eskil ilçe belediyesinin MHP'li Başkanı Niyazi Alçay, halk oylamasında tercihinin “evet” olacağını açıklayarak partisinden istifa etti.

Alçay, 12 Eylülde yapılacak halk oylamasına ilişkin görüşlerini MHP İl Başkanı'na aktardığını, istifa dilekçesini de partiye faks çekerek ilettiğini bildirdi.

Millet iradesi hakim olacak
Kişisel ve bireysel çıkarların ülke çıkarlarının gerisine düşmemesi gerektiğini ifade eden Alçay, halk oylamasında millet iradesinin artık bu ülkede hakim olacağı, dolayısıyla ülkedeki mutlu azınlık iradesinin ortadan kalkacağı kanaatinin kendisinde oluştuğunu söyledi.

Ülke çıkarları herşeyin üstündedir
Alçay, şunları kaydetti: “Mensubu bulunduğum partimin düşüncesi bu anlamda beni bağlamıyor. Ben partimin şu anki görüşü ile farklı noktalarda olmak zorundayım. Çünkü hayata bir defa geldik. Bu hayatı tekrar bir daha yaşama şansımız yok. Ondan dolayı biz kendi çıkarlarımızın değil, siyasal çıkarlarımızın da değil, ülkemizin çıkarlarının çok daha önde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü halk oylaması partilerin değil milletin meselesidir.”


timeturk
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Allah gözlerini açtırsın...ferasetlerini açtırsın...

Artık millet şu basit toplama işlemini iyice öğrendi...

CHP+MHP+BDP=STRATEJİK İTTİFAK
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
referandum gününe kadar daha çook taşlar yerinden oynayacaktır. pkk'nın tescilli partisiyle ergenekon adına tandem oynayan bahçeli magandası o gün geldiğinde yanındaki bir kaç ermeni kökenli yandaşı ile beraber yapayalnız kaldığını görecektir. muazzam bir turnusol kâğıdı oldu bu referandum vesselam, nice karanlık suratlara ışık tutup aydınlattı, ve nice gizli kıblesi olanların yönünü gösterdi ki, sağlayacağı sonuç kadar ehemmiyet arzeden bir başka hayırlı yönü de bu olmuştur.
 

feridun41

Asistan
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
341
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Konum
kocaeli
Web sitesi
www.turaneli.net
umut ve isteğiniz bu.
avucunuzu yalarsıznı.
birkaç kişinin kopması ile koca parti çözülmez. çökmez..
akp dende veya diğerlerinden kopmalar olmuştu. bu kopmalar gayet demokratiktir. normaldir.
bazı kopmalar güç verir.
sp den ayrılınca akp nin güçlendiği gibi!??
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Güneş balçıkla sıvanmaz feridun..
Boşuna uğraşmayın...
Ulusalcılarla olan göbek bağınız sizi müslüman tabanızdan ayırdı ve ayıracak...
TARİHE GÖMÜLECEKSİNİZ Allahın izniyle...
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
şunuda ekleyim.
kopmalar dönmedir, siaysi dönme. siyaseten dönme..

feridun kardeş,
şu an referanduma evet diyen ülkücülerin tamamı davanızı geçmişte canıyla, kanıyla yüklenmiş, çilesini çekmiş kişilerdir.
Alparslan Türkeş'e gönülden bağlı sahici dava adamlarıdır. cemal enginyurt gibi, oktay vural gibi kişiliksiz, şahsiyetsiz magandalar değildir.
hemen hepsi medrese-i yusufiye'den geçmiş kişiler...
size tavsiyem, bir bakın muhterem kardeş, içinizdeki evetçilerle hayırcıların şecerelerine, sicillerine... farkı çok rahat göreceksin.
 
Üst