'Mezara gömeriz tehdidiyle' istifa etti

GENCAKINCI

Profesör
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
1,666
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Yorum yapmaya gerek olduğunu zannetmiyorum.
Her şey ortada. Mevcut yargı düzeni bunları meşrulaştırıyor. Ya öl ya emrimize gir yoksa senide ailenide asit kuyularında yakarız. Cesediniz bile bulunmaz diyor. Hukuk herkese lazımdır. Karşı çıkanlarda bir gün bu sona uğramaktan ve yanmaktan kurtulamazlar. Ecevitin bu düzen değişmelidir çırpınışlarına saygı duyan sol sekim artık değişikliğe hayırda ısrar etmemelidir.

'Mezara gömeriz tehdidiyle' istifa etti Ergenekon'un Erzincan ayağını deşifre eden eski İliç Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bozkurt istifa etti. Yargıdaki baskılar nedeniyle istifa ettiğini belirten Bozkurt, makamına bırakılan 'Malazgirt senin mezarın olacak' tehdit mesajlarının da kararında etkili olduğunu söyledi. Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını deşifre eden eski İliç Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bozkurt, yaklaşık 6 ay önce atandığı Malazgirt'teki görevinden 'yargı vesayeti'ni gerekçe göstererek istifa etti. Doğu görevini tamamlamasına rağmen, Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının ardından Malazgirt'e atandığını belirten Bozkurt, "Can güvenliğim yokken terör bölgesine yeniden atanmam düşündürücü" dedi. Bozkurt, aldığı ölüm tehditleri nedeniyle istifa etmediğini ancak, bunların kararında etkili olduğunu ifade etti.


'CAN GÜVENLİĞİM YOK'
Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını deşifre ettiği ve soruşturma dosyasına giren gizli tanık 'Efe'nin kendisi olduğuna yönelik haberlerin ardından üzerine çok gelindiğini ifade eden Bozkurt, "Benim ve ailemin can güvenliğinin olmadığını düşünüyorum. Bu süreçte arabamı kurşunladılar. Defalarca telefonla tehdit aldım. Ama ben bunlardan korktuğum için istifa etmedim. PKK'nın dağ kadrosuna en çok adam veren Malazgirt gibi bir bölgeye atanmam ve yargıdaki vesayet nedeniyle istifa ettim" dedi.

ODASINDA ÖLÜM MESAJLARI
Daha önce Doğu'da görev yapmasına rağmen tekrar Malazgirt'e atanmasının da düşündürücü olduğunu belirten Bozkurt, "Zaten can güvenliğim yokken bir de Malazgirt'e atanmam başlı başına gözdağıydı. Şimdi İzmir'deyim, ailemi de alıp batıya yerleşeceğim" diye konuştu.Hayatına avukat olarak devam edeceğini söyleyen Bozkurt, Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının ardından başlayan ölüm tehditlerinin Malazgirt'te de devam ettiğini dile getirdi. Bozkurt, Malazgirt'e atandıktan sonra 4 kez telefonla ölüm tehdidi aldığını belirterek arayanların kendisine 'Malazgirt mezarın olacak', 'Seni Malazgirt'e gömeceğiz' dediğini anlattı. Bozkurt, benzer içerikli tehdit mesajlarının Malazgirt'teki makam odasına da bırakıldığını söyledi.

ERZİNCAN'I İLK BEN FARKETTİM
Eski İliç Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bozkurt, Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nın Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner tarafından cemaatlere yönelik operasyonla uygulanmaya konduğu Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını fark ettikten sonra durumu resmi makamlara bildirdiğini, bunun da bazı kesimler tarafından fark edilmesi üzerine başına gelenleri Yeni Şafak'a anlatmıştı.


Saldırıdan şans eseri kurtuldum

Yazının tamamı için lütfen linki tıklayınız.
http://yenisafak.com.tr/Gundem/?t=13.07.2010&i=267833
 
Üst