Meyve yetiştirecek çiftçilere büyük hibe

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından finanse edilen ve Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonuyla “2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” kapsamında Batman’daki çiftçilere bu yıl verilecek 2 buçuk milyon TL yüzde 75 hibe desteğinin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Üzüm, fıstık ve ceviz üreticilerinin destekten yararlanacağı belirtildi.

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Vali Azmi Çelik, İlçe Kaymakamları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, ilçelerin Ziraat Odası Başkanları ve çiftçiler katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “Dicle Kalkınma Ajansı ve il müdürlüğümüz ortaklığında yürütülecek olan “2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” ile ilimizde meyvecilik alanlarında büyük artışlar olacaktır. Bu durum kırsaldaki çiftçilerimizin ekonomisini iyileştirecek ve ilimizdeki köyden kente göç olayını da azaltacaktır.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından konuyla ilgili bilgi veren DİKA Genel Sekreter Vekili M. Emin Paça, “Bölgemizdeki en temel sorunların ne olduğuna baktığımız zaman kentsel yoksulluk ve ona da yol açan asıl kırsal yoksulluk olduğunu biz görüyoruz. Bu kırsal yoksullukla beraber yapılan göçünde yol açtığı kentsel ve çevresel sorunlarla bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. Biz bölge insanlarını yerinde daha mutlu etmek adına insanları kırsalda kendi yaşadıkları alanlarında daha mutlu olmalarını temin etmek üzere onların gelir düzeylerini iyileştirmesine yönelik bir mali destek programı sağladık. Bu kapsamda Batman’a 2 buçuk milyon bir proje desteği sağlamış olacağız. Yaklaşık 2 bin 500 dönüm modern bahçe tesis edilerek hayata geçirilecek ve insanların daha katma değerli ürün elde etmelerini sağlayacağız.” diye konuştu.

Vali Azmi Çelik ise, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “2 buçuk milyon lirayla bu arazi büyüklüklerini bir kat daha artırmak gibi bir imkânımız söz konusu değil. Ama daha düzenli, daha tekniğine uygun meyvecilik yapılması anlamında bu 2 buçuk milyonluk katkı öyle zannediyorum ki ilimizin tarımsal vizyonunu geliştirme açısından son derece önemli katkı sağlayacak.”
Konuşmaların ardından Özgür Sertaç Azizoğlu, “2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” hakkında sunum yaptı.

http://www.haber10.com/haber/605434/#.VSKy6rccRPM


Bu haber 37 kez okundu.
 
Üst