Metin Yüksel Kimdir ? Ve şehadete Nasıl Ermiştir?

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
bizide bulurmu ölüm bir cami avlusunda ?
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
ŞEHİD METİNİ KİM UNUTUR
24384.jpg

Şehid tarihin kalbidir ey Metin!
Üniversite gençliği Metin Yüksel’i unutmadı. Tekbirlerle dualarla andı…


24381.jpg


23 Şubat 1979 günü Metin Yüksel üç kurşunla şehit edilmişti. Aradan tam 32 yıl geçti ama onu sevenleri ve dava arkadaşları unutmadı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Şubatın 23’ünde Fatih Cami’nde sabah namazıyla, Kur’an tilavetiyle başlayan anma etkinliği mezarı başında okunan Yasin’lerle devam etti.
Hava oldukça soğuktu. Hafiften yağmur da yağıyordu. Bugün Fatih Cami’nde diğer günlerden farklı bir hareketlilik vardı. Saflardaki gençlerin sayısı her günkünden daha fazlaydı. Özellikle Anadolu Gençlik Derneği mensubu üniversiteli öğrenciler Metin Yüksel’i anmak için sabah namazında buluşmuştu.
Namaz sonrası tekbirler eşliğinde Metin Yüksel’in şehit edildiği yerde yüzlerce kişinin sıralandığı bir küme oluşturuldu. İlk olarak AGD adına Fatih Yazıcı küçük bir konuşma yaptı. Ardından Abdullah Sevim Abi bir konuşma yaptı. Onun konuşması da çok kısaydı. Dünya sevgisinin arttığı yerde şehadet unutulur, dedi özetle.

24380.jpg


Başı önünde bir teyze…

Metin Yüksel’i anmak için toplanan yüzlerce kişinin kenarında bir yaşlı teyze dikkatimi çekti. Rahatsız etmeden bir iki fotoğrafını almaya çalışırken daha dikkatlice baktım kendisine. Bir ara biri yanına sokularak kendisine para vermek istedi. Kabul etmedi. Konuşmadı. Başını kaldırmadı. Yapılan dualara sessizce dudaklarını kıpırdatarak âmin diyordu. Metin Yüksel’i anmak için toplanan kalabalık Edirnekapı mezarlığına doğru harekete geçince o yaşlı teyze de hızlı adımlarla avludan uzaklaştı. Kim bilir kimdi, dedim içimden…

24382.jpg


Edirnekapı’ya kadar yürüyüş…

Metin Yüksel’i anmak için sabah namazıyla birlikte Fatih Cami’nde toplananlar Edirnekapı’da Metin Yüksel’in kabrine kadar yürüdüler. Metin Yüksel’in kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim dualarla son buldu.
Ali Şeriati; şehit tarihin kalbidir, diyordu. Yine bir başka ifadesinde; şehitler yolumuzu aydınlatan fenerlerdir, diyordu. Metin Yüksel de; şehadet bir çağrıdır tüm nesillere ve çağlara, diyerek son çağrısını yapıp bu dünyadan asıl aleme mekan değiştirmiş oldu.

Besim Bal haber verdi

24383.jpg
 

Kıyam

Üye
Katılım
7 Mar 2011
Mesajlar
33
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Dava şehidlerinin ne ilki ne de sonu...

Allah şehadetini kabul etsin.
 

Ahmet

Çöl Aslanı
Katılım
26 Ağu 2006
Mesajlar
2,764
Tepkime puanı
224
Puanları
0
Yaş
38
Bir kucak söz senin için Bir kucak dua bana....
Kirpiklerinin ucundan süzülen bir tutam bakış
Birkaç damla gözyaşı
Kara gözlü hürriyetlerde dökülmüş
Bir avuç mısra sana
Hasretlerde düzülmüş şehadetin özlemi
Kuşandım şehadeti ardın sıra
bekler yüreğim şimdi kör kurşuna doymayı
Kim bilir beni de bulur mu şehadet?
Bir şubat soğuğu
Bir namaz çıkışı
Bir cami avlusunda
Bulur mu metin yükselce bir şehadet beni de?
Metin yükselce bir cihad sırasında
Şehid kanına doysun istiyorum kaldırımlar
Bulvarlar, soğuk betonlar
Mermiler yuva yapsın şehid yüreklerde
ÖLÜ demeyin onlara sakın!!!
RABB katında diridirler oysa...
İnsan için bir giz...
Kanlarıyla yazdılar bak

...::ÖLMEDİK ÖLMEYECEĞİZ!::..
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,082
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Bu Gün 23 Şubat ve Vakit Öğlen...

Şehid Metin Yüksel mezarı başında anıldı


Resim_1298476472.jpg


Fatih cami avlusunda vurularak şehit edilen Metin Yüksel şahadetinin 32. yıldönümünde şehit edildiği noktada ve kabri başında anıldı. Yüksel’in Fatih camiinde şehit olduğu noktaya güller bırakıldı.


Anma törenine Yüksel’in ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Anma töreni Kuran- Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim’in ardından Metin Yüksel‘in arkadaşı olan Mehmet Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında
Metin Yüksel’in inandığı değerler uğrunda şehit olduğunu belirtti. Şahin, “Yüksel yaşamıyla da şahadetiyle de bizlere çok şey öğretti, çok şey bıraktı. Bizler onun bıraktığı yoldan devam ediyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından bütün şehitler için dualar edildi. Grup daha sonra kortej halinde Metin Yüksel’in Edirnekapı’da bulunan mezarına yürüyerek kabri başında dua etti.
Metin Yüksel 17 Temmuz 1958 yılında, Bitlis’in Nurşin İlçesine bağlı Deştedari köyünde dünyaya gelmiştir. Babası zamanın ünlü alimlerinden Sadrettin YÜKSEL, annesi doğunun en tanınmış şeyhi, Şeyh Mahsun’un kızı’dır.
METİN YÜKSEL KİMDİR?
İlköğrenimine Bitlis’te başlayan Metin YÜKSEL 1965 yılında, ailece İstanbul’a yerleşmeleri sebebiyle ilköğrenimini, Hüsam Bey Mahallesi`ndeki Aksemseddin Ilkokulu`nda tamamlar. Daha sonra Sinan Ağa Mahallesi`ndeki Gelenbevi Ortaokulu`na kaydolur. Orta öğrenimine devam ettiği sırada da babasından Kur`an-ı Kerim ve temel İslâmı bilgilerle alakalı dersler alır. Yüksel, ortaokul 2. sınıfa geldiğinde ise ortaokula devam etmek istemez ve okulunu bırakır.
Ortaokulu bıraktıktan sonra o dönem İslâmi camiada aktif olan teşkilatların çalışmalarına katılmaya başlar. Bir dönem MTTB’nin (Milli Türk Talebe Birliği) yaptığı çalışmalara katılır. Bir süre sonra MTTB`deki çalışmalar Metin Yüksel `i tatmin etmez. O yıllarda yeni kurulmaya başlanan Akıncılar Teşkilatı`nın şube açma iznini alır ve bazı arkadaşlarıyla birlikte Fatih Akıncılar Teşkilatı`nı kurarlar. Fatih Akıncılar Teşkilatı kısa bir zamanda Türkiye`nin en aktif Akıncılar teşkilatı haline gelir.

26 Ekim 1977 günü Darüşşafaka Lisesi`nin önünde Metin Yüksel ve 3 arkadaşı sol gruplardan 8 kişinin silahlı saldırısına uğrar. Metin Yüksel ikisi midesine, biri de dizine olmak üzere 3 kursun yarası alır. Hemen Vakıf Guraba Hastanesi’ne kaldırılıp tedavisi yapılır. Bu 3 kurşundan 2’si çıkarılır, bir tanesiyse şehit olana kadar vücudunda dolaşmaya devam eder. Metin Yüksel artık davası uğruna yaralanmış bir gençtir. Bu olay Metin Yüksel `in çalışmalarının daha da artmasını sağlayan bir olay olur.
Metin Yüksel ve arkadaşları, Akıncıların büyümesinden rahatsız olan ülkücülerin, buradaki genç Akıncılar’ı rahatsız ettiklerini öğrenir. Ve 23 Şubat günü Cuma namazından önce Akıncılar, şimdiki Fetih Yurdu’na giderek abdestlerini alırlar ve ardından Cuma namazını kılmak için Fatih Camii’ne giderler. Namaz çıkışı Ali Bilir, Metin`in arkasından 3 kere kısa aralıklarla `Metin dur!` diye bağırdı. Üçüncü bağırmasından sonra, iki eli de parkesinin cebinde olan Metin, sağ elini çıkarıp öne doğru uzatarak, `Gelin konusalım` dedi. Metin sözünü bitirir bitirmez, Ali Bilir ve yanındaki arkadaşları silahlarını çekerek, ateş etmeye başladılar.
Metin Yüksel şehit olmuştu. Metin Yüksel`in şehit edildiği haberini alan on binlerce Istanbullu, Fatih Cami`inin avlusunu hınca hınç doldurdu. Vasiyeti gereği Metin Yüksel’in cenazesi yurdun diğer yerlerinden gelen Müslümanların katılımını sağlamak için birkaç gün bekletildi.

EYÜP'de, Fatih Akıncılar Gençlik Komisyonu, şehitler için gece düzenledi. Geceye, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Filistin İslami Cihat Hareketi Gazze Emiri Muhammed El Hindi ile çok sayıda davetli katıldı.

23 Şubat 1979 yılında, Fatih Camii çıkışında öldürülen Metin Yüksel'in hayatını anlatan sinevisyon izletildi. Sık sık tekbir getiren gruplar, İsrail ve Amerika aleyhine slogan attı.
Fatih Akıncılar Gençlik Komisyonu, Feshane'de, şehitler gecesi düzenledi. Geceye, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Filistin İslami Cihat Hareketi Gazze Emiri Muhammed El Hindi ile çok sayıda davetli katıldı. Gecede, 23 Şubat 1979 yılında, Fatih Camii çıkışı öldürülen Metin Yüksel'in hayatını anlatan sinevizyon izletildi. Filistin ve Tevhid bayrakları sallayan gruplar sık sık tekbir getirdi. Kadınlar ve erkekler ayrı ayrı yerlerde oturdu. Grup Direniş'in söylediği şarkılarının ardından sonra gruplar, İsrail ve Amerika aleyhine slogan attı.


http://www.haber7.com/guncel/haber/990963-feshanede-sehitler-gecesi-duzenlendi



 
Üst