Merhamet Pinari

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara
MERHAMET PINARI

Çocukları çok severdi. Onlarla şakalaşır, çocukların saçlarını mübarek elleriyle okşar, saçlarını düzeltirdi. Hele öksüz çocuklara çok acırdı. Onlara çok yardım ederdi. Öksüz çocuklara yardım edenleri çok severdi.

Bir bayram sabahı yoldan geçerken çocukların oynadığını, eğlendiklerini fakat bir tane çocuğun üzgün, elbiselerinin de eski ve yıpranmış olduğunu gören peygamberimiz Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz hemen o çocuğun yanına giderek niçin üzgün olduğunu arkadaşlarıyla oynamadığını sordu ve onunla hemen ilgilendi. Çocuk niçin üzgün olduğunu neden oyuna katılmadığını, şöyle açıkladı. Anne ve babasının olmadığını böyle güzel bir günde bütün arkadaşlarıyla anne ve babalarının ilgilendiğini kendisinin ise yapayalnız olduğunu peygamberimize anlattı. Peygamberimiz canımız cananımız da hemen o kardeşimize yeni elbiseler aldı. Tertemiz güzelce giyindirdi ve bundan sonra Babanın Haz. Muhammed (s.a.v.) annenin Hz. Aişe olmasını ister misin? Hemen kabul ederek Peygamberimize sarıldı ve sevinçle koşarak arkadaşlarıyla oynamaya gitti. Arkadaşlarına başından geçenleri anlattığında arkadaşları bu çocuğa imrendiler neredeyse biz de öyle olsak demeyi istediler.

İşte bizim Peygamlberimizin çocuk sevgisi ve merhameti böyleydi can dostlarım. Çünkü o merhamet pınarıydı. Merhametlilerin en merhametlisiydi. Peygamberimiz çocuklara sevgi ve şefkat göstermeyenlerden hoşlanmazdı.

Birbirimize kardeşlerimize özellikle de küçüklerimize merhamet edelim, sevgi ve şefkat gösterelim.

Peygamberimiz buyuruyor ki: “Merhamet etmeyen kimseye merhamet olunmaz.”
 
Üst