Melekler Nasil Varliklardir?

aHuZaR

Can kayıp can firarda
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
6,438
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Konum
Gönülistan
Melekler Allah'a kullukta kesinlikle hata yapmayan ve insanlardan ayrı bir boyutta yaşayan varlıklardır. Melekler insanlar gibi imtihan olmak için yaratılmamışlardır. Allah onları hatasız varlıklar olarak yaratmıştır. Allah her birini ayrı görevlerle görevlendirmiştir ve bu görevlerini eksiksizce yerine getirirler. Cebrail, Allah'ın vahyini elçilerine iletmekle görevli olan melektir. Her insanın iki yanında onun her yaptığını yazan yazıcı melekler bulunur. Ölüm anı geldiğinde insanın canını almakla görevli melekler vardır. Zebaniler ise cehennemdekilerin en şiddetli azabı yaşamalarından sorumlu olan meleklerdir.

Allah meleklerin kulluğunu şöyle bildirir:

...yakınlaştırılmış (yüksek derece sahibi) melekler, Allah'a kul olmaktan kesinlikle çekimser kalmazlar... (Nisa Suresi, 172)

Allah, gerçekten kendisinden başka ilah olmadığına şahitlik etti; melekler ve ilim sahipleri de O'ndan başka ilah olmadığına adaletle şahitlik ettiler. Aziz ve Hakim olan O'ndan başka ilah yoktur. (Al-i İmran Suresi, 18)
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
========>Andolsun ki, eğer o münafıklar, kalplerinde hastalık bulunanlar ve şehirde yalan haberler yapıp tahrikte bulunanlar vazgeçmezlerse, mutlaka seni kendilerine musallat kılarız sonra orada çevrene pek az yanaşabilirler. ( Ahzab 33/60 )<========


Meleklerin Özellikleri


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ


1-Melekler nurdan yaratılmışlardır.
"Aişe ( ra ), Rasulullah (sav)'in şöyle dediğini rivayet etmiştir: Melekler nurdan, cinler yalın alevden, Adem (as) da size vasfolunduğu (açıklandığı) şeyden yaratılmıştır.. ( Müslim )

2-Melekler Allah'ın emirlerini aynen yerine getirerek asla isyan etmezler.
"Onlar Allah'ın emirlerine isyan edip karşı gelmezler ve emrolundukları şeyleri (aynen) yaparlar. (Tahrim 66/6)


devam edecem...
 

NehiR

mütebessim :)
Katılım
16 Haz 2006
Mesajlar
2,708
Tepkime puanı
16
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Gaziantep/Konya
=========>Allah'ın bundan önce geçenler hakkında kanunudur bu. Allah'ın kanununu değiştirmeye asla çare bulamazsın. ( Ahzab 33/62 )<=========




3- Melekler Allah'ın izni olmaksızın söz söylemez ve emr-i ilahi üzere amel ederler.
"Melekler sözleriyle asla Allah'ın önüne geçmezler. ( Allah emretmedikçe onlar hiç bir şey söylemezler.)" ( Enbiya 21/27 )

4-Melekler erkeklik ve dişilikleri olmayan varlıklar olup " melekler Allah'ın kızlarıdır" diyenler ancak kafirlerdir.
"Ya, Rabbiniz sizi oğullar ile mümtaz kıldı (kendisine) meleklerden dişiler mi ittihaz etti? Şüphe yokki siz pek büyük bir söz söylüyorsunuz.."( İsra 15/40 )

5-Melekler ruhani varlıklardır.
"Ruh ve meleklerin saf (dizi dizi) durdukları gün Rahman olan Allah'ın izni olmaksızın kimse konuşamayacaktır. Konuştuğu zaman da doğruyu söyleyecektir." ( Nebe 78/38 )



devam edecek...
 
Üst