Meksika Usulü Acılı Domates Çorbası

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
meksika-usulu-domates-corbasi.jpg



Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mısır
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;

3 yemek kaşığı sıvı krema


Yapılışı:


  • Margarini tencerede eritin. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ve salçayı ilave ederek kısık ateşte karıştırarak 3 dakika sote edin.
  • Unu ekleyerek ilave edip 2 dakika daha kavurun. Soğuk olarak 4 bardak et suyunu ilave edin. Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ılıttığınız sütü ve doğranmış domatesleri ilave edin. Hafif ateşte kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı mikser ile püre haline getirin.
  • En son olarak içine mısırı ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra servis kasesine alıp üzerine kremayı gezdirip sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.
 
Üst