Meryem
Komplike
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı mısır
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 diş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- Tuz, karabiber
3 yemek kaşığı sıvı krema
Yapılışı:
- Margarini tencerede eritin. İçine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ve salçayı ilave ederek kısık ateşte karıştırarak 3 dakika sote edin.
- Unu ekleyerek ilave edip 2 dakika daha kavurun. Soğuk olarak 4 bardak et suyunu ilave edin. Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın.
- Kaynadıktan sonra ılıttığınız sütü ve doğranmış domatesleri ilave edin. Hafif ateşte kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı mikser ile püre haline getirin.
- En son olarak içine mısırı ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra servis kasesine alıp üzerine kremayı gezdirip sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.