Mehmet Talu Hoca da Fethullah Gülen'i Tenkid Etti

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Milli Gazete yazarı Mehmet Talu`dan bir ay gecikmeyle Fethullah Gülen eleştirisi geldi:

İsrail`e insanî yardım götüren barış filosunun asıl amacı az bir yardımı muhtaç Filistinlilere ulaştırmak değil, İsrail`in zalimane ambargosunu delmekti.

Müslümanlar için büyük bir tuzak olan Vatikan patentli Dinler arası diyalog taraftarı İslamî kesimden bazıları, ne yazık ki: "Bu iş için İsrail`den izin alınmalıydı. İsrail`in sözlerine itaat etmek, onları da kırmamak lazım." diyorlar. Bu, asla ve kat`a doğru değildir. İsrail ne zaman izin verdi ki? Böyle bir şey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz. Ayrıca bazı Müslümanların İsrailin ekmeğine yağ sürecek böyle beyanlarda bulunmalarını anlamak mümkün değildir. Kalbi Müslümanlardan yana olan kimselerin İsrailin ekmeğine yağ sürecek beyanlarda bulunmaması gerekir. Çünkü onlar mazluma yardıma giderken şehit oldular, gazi oldular.

Mavi Marmara barış ve insanî yardım gemisi İsrail`e değil, Gazze`ye gidiyordu. Açık deniz olduğu için bölge İsrail`in egemenliği altında da değil. Binaenaleyh oraya gidebilmek için İsrail`den izin istemesi ve alması gerekmezdi. Gazze, İsrail toprağı değildir, Gazze İsrail tarafından idare edilmemektedir. Orada bir meclis bir Filistin hükümeti vardır, Filistin bayrağı dalgalanmaktadır. Bu sebeble Gazze ambargosunu kırmak için yola çıkmış olan yardım gemilerinin İsrail devletinden izin istemeleri gerektiği iddiasının hiçbir tutar tarafı yoktur. Ayrıca İsrailden izin almak demek onun Gazze üzerindeki hâkimiyetini ve zulmünü kabul etmek, meşrulaştırmak demektir.

Yardım gemileri oraya niçin gidiyorlardı? Siyonist devletin inatla sürdürdüğü; hukuka, ahlâka, insanlığa, vicdana, adalete aykırı bir ambargoyu kırmak için... Gazze halkı işkence, baskı, sıkıntı, yokluk içinde yaşamaktadır.

Orada küçük bir toprak parçası üzerinde bin bir çile ve sıkıntı içinde yaşayan din kardeşlerimize, gıda maddeleri, ilaç, inşaat malzemesi v.b. insanî yardım göndermek için niçin İsrailden izin alacakmışız?

Silah ve cephane yardımı yapılacak olsa belki tartışılır ama gıda maddesi konusunda tartışmaya lüzum yoktur. Hıristiyanlar Gazzelilere acıyor, Siyonist olmayan Yahudiler acıyor... Bir kısım Müslümanların acımaması doğru mudur?

Hele hele `Otoriteden izin alın, başkaldırmayın. İsrail Onay`ı almadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır.` Cümlesi. Böyle bir cümleyi hiç bir şeyden haberi olmayan eçhel biri söylese anlardık..

Ama İslamî kesimden bazıları söyleyince azda olsa şaşırdık. Bu sözlere doğrusu çok üzüldük, inşALLAH bu haber yanlıştır, temennisinde bulunduk. Fakat ne yazık ki gerçekmiş. İşte Dinler arası diyalog semeresi...

İslam dini terörü kabul etmez. Müslümanların, din düşmanlarını dost ve velî edinmelerini kabul etmez. Müslümanların kâfirlere benzemesini kabul etmez. İslam dini, Allah katında tek hak din olduğu konusunda müşareket yani ortaklık kabul etmez.

Siyonist ideoloji Museviliğe bile zıt ve aykırıdır. İslam dini, Müslümanların Siyonistlerle ittifak ve işbirliği yapmalarını uygun görmez. İslam`ı ve Müslümanları yeryüzünden kazımak isteyen aşırı ve militan Evangelistlerle işbirliği yapılmasına İslam izin vermez.

Buna rağmen ülkemizdeki bazı kimselere göre Siyonistler de ehl-i necat ve ehl-i cennetmiş... FesubhanALLAH! Cennet senin babanın çiftliği mi ki, açmışsın kapısını içine kefereyi dolduruyorsun?

Hz.Peygamber (S.A.V.) Efendimizi inkâr ediyorlar... Kur`an-ı Kerim`i kabul etmiyorlar... İslamı hak din olarak görmüyorlar... Müslümanları ehl-i necat ve ehl-i Cennet kabul etmiyorlar...

Filistin halkına kan kusturuyorlar ve Cennetlik oluyorlar. Tekrar FesubhanALLAH!..
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Daha önce, aynı Medresenin hocalarından Cübbeli Ahmed Hoca da sert dille Fethullah Gülen'i eleştirmişti:

Cüppeli Ahmet Hoca, Gazze’ye yardım götüren gemiler ile açıklamalar yapan Gülen’e göndermede bulundu, “Bazılarımız diyor ki Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz” dedi.

Arifan dergisi tarafından, dün Zeytinburnu Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen “Resulullah Aşkına Cüppeli Ahmet Hoca” adlı programı, yaklaşık 20 kişi tarafından izlendi. 15 bin kişilik salona sığmayan izleyicilerden içeri giremeyenler için stat dışına sinevizyon ekranı kuruldu. Mehter marşlarıyla yapılan programın açılışında, kuran okunup şiirler söylendi. Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez de programda şiir okudu. “Cüppeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü vaazına başladığı sırada, kadınlar bölümünde oturan çarşaflı bir kadının çığlığı duyuldu. “Bazıları cezbeye geliyor” diyen Ünlü, vaazına devam etti. Çığlık atan kadının ise salon dışına çıkarılarak, eline ve yüzüne su dökülüp sakinleştirilmeye çalışıldığı görüldü.

‘Gazze olayı ölü toprağını kaldırdı’

Zaman zaman esprili anlatımıyla katılımcıları güldüren Ahmet Ünlü, dini sohbetinde siyasete girmeden edemedi. “Post-modern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat 1997’de hükümete yapılan askeri müdahale ile girilen süreci eleştiren Ünlü, “28 Şubat sürecinden sonra insanlar daha soğuk hale gelmişti. Bir araya gelip toplanmaktan bile korkar hale gelmişlerdi. Aramak sormak yoktu. Bunlar yapılmaz hale gelmişti. Ben ümmetten umudu kesmiştim. İnsanlar tamamen değişmişti. Böyle bir soğuk hale gelmişti. Allah korkusu yoktu. 28 Şubat sürecinden sonra ben ne haller gördüm? Bu bizim üzerimize ölü toprağı atılmış gibi bir şeydi” dedi.

‘Allah da onlara acısın’

Son Gazze olayında bu durumun değiştiğini öne süren Ünlü, “Bu Gazze olayı beni yine ümitlendirdi. Üzerimizdeki bu ölü toprağını üzerimizden kaldırdı. Bazı solcu arkadaşlar da Filistin davasına sahip çıkıyorlar. Evvelden beri Filistin’e sahip çıkıyorlarmış.

Yine sahip çıktılar. Teşekkür ediyorum onlara ama inşallah onlar da Allah yolunda niyaz ederler. Bu arkadaşlar Filistin’deki ve dünyanın farklı yerlerindeki zulüm gören insanlara acıyorlar. Allah da onlara acısın” diye konuştu.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Onlar zararlarından emin oldukları için; dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de; düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu. (Ebu Müslim Horasani)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
hirahos abim, sizi anlamakta zorlanıyorum gerçekten!

Anlaşılmayacak ne var ki? Aziz kardeşim, doğruya doğru yanlışa yanlış diyenlerdeniz. Elhamdulillah. Allah Teala, doğrulardan ayırmasın. Kalblerimizi, Habibinin ve Ashabının yolu üzere sabit kılsın.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Anlaşılmayacak ne var ki? Aziz kardeşim, doğruya doğru yanlışa yanlış diyenlerdeniz. Elhamdulillah. Allah Teala, doğrulardan ayırmasın. Kalblerimizi, Habibinin ve Ashabının yolu üzere sabit kılsın.

Bence de alıntı yazıda anılaşılmayacak hiç birşey yok ! Gayet sade bir lisanla kaleme alınmış...Acaba yazıda eleştirilen şahıs methu sena edilseydi yazı anlaşılır bir hâle mi gelirdi diye düşünmeye başladım ?! Y :)))
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
hocamın yaptığı açıklama nedeniyle
pek çok islam düşünür tarafından desteklendiği konusunda ki yazıları da aktarmanızı rica ederim.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
2-)MAVİ MARMARA GEMİSİ...İSRAİL GEMİLERİNİN DEMİR ATTIĞI EN ÖNEMLİ LİMANINDA YÜKLENMİŞ...

Mavi Marmara 'ya insani yardım malzemeleri , nerdeyse sadece İsrail'li turistlere hizmet veren ,
bu nedenle yüksek güvenlikli Alanya Limanından yüklenmiştir..
Öyle ki yönetim kurulu başkan yardımcısı Müfit Kaptanoğlu RTE nin Davos çıkışı sonrası
başbakan'ın İsrail den özür dilemesi gerektiğini söyleyebilmiştr..

http://www.denizhaber.com.tr/guncel/17433/mufit-kaptanogluna-buyuk-tepki-var.html
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
3/6/2010 - MAVİ MARMARA'da ABD gizli Operasyonu.

Kategori: ARSIVpaylasmak
İNSANİ YARDIM GEMİSİNDE AMERİKAN GİZLİ OPERASYONLAR DİREKTÖR YRD...EDWARD PECK VE BAŞKA İLGİNÇ AYRINTILAR..
1 - ) İNSANİ YARDIM GEMİSİNDE AMERİKAN GİZLİ OPERASYONLAR DİREKTÖR YRD...EDWARD PECK

MAVİ MARMARA GEMİSİNDE NE İŞİ OLDUĞU BELLİ OLMAYAN ,
ORTADOĞUDA UZUN SÜRE GÖREV YAPAN ABD ESKİ MORİTANYA BÜYÜKELÇİSİ...
81 YAŞINDA Kİ EDWARD PECK KİMDİR..?


EDWARD PECK ABD ORDUSUNDA PARAŞÜTÇÜ OLARAK GÖREV YAPMIŞ..
NİXON DÖNEMİNDE ALEXİS JOHNSON'UN MÜSTEŞARLIĞINI .
JİMMY CARTER DÖNEMİNDE 77-80 YILLARI ARASINDA BAĞDAT MİSYON ŞEFLİĞİ ,
DIŞ HİZMETLER MEMURU OLARAK MISIR FAS ,TUNUS VE CEZAYİR DE GÖREV YAPMIŞTIR.


ABD DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞINDA MISIR DAN SORUMLU GİZLİ OPERASYONLAR DİREKTÖR YARDIMCILIĞI
YİNE R.REAGAN DÖNEMİNDE İSE TTF (TERORRİZM TASK FORCE ) TERÖRLE MÜCADELE BİRİMİNDE
DİREKTÖR YARDIMCILIĞI GÖREVLERİNDE BULUNMUŞTUR..


ORTADOĞU DA ÖZEL OPERASYONLAR DÜZENLEYEN 81 YAŞINDA Kİ BİR ADAMIN O GEMİDE NE İŞİ VAR..? BİR İŞİ VARSA GEMİNİN SEYAHATİ BİR CİA OPERASYONU MUDUR..?
BUNDAN NE SONUÇ ÇIKIYOR MAVİ MARMARA GEMİSİNİN HİÇ DE MASUM BİR AMACA HİZMET ETMEK GİBİ BİR NİYETİ YOKMUŞ.. ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE KORKARIM BU OLAYIN ACI MEYVELERİNİ TÜM TÜRKİYE OLARAK YİYECEĞİZ...

TÜRKİYE ÜZERİNE OPERASYONLAR PEŞ PEŞE GELİYOR , SONU NEREYE BAĞLANACAĞI İSE BİR BİLİNMEYEN...

http://www.foxnews.com/politics/2010/06/01/ambassador-aboard-flotilla-returns-dc/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+foxnews%2Fpolitics+%28Text+-+Politics%29


dff2afe3249f9f7549a1beb086e1ca45_1275554303.bmp

------------------------------
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
4-) İHH NEDİR ?

IHH isimli dernek, sadece Türkiye'den değil Avrupa'dan da İsrail'e çıkarma yapıyor. Londra'dan dört gemi yolda. Peki, nedir bu IHH?
Almanlar şöyle açıklıyor: "Yahudi düşmanı, antisemitik kinle dolu bir

Milli Görüş organizasyonu..."

TÜRKİYE'de bir hengamedir kopuyor.Bir yardım kuruluşu IHH (Internationale Humanitaere
Hilfsorganisation), Filistin'e yine çıkarma yapıyor çünkü.Akıl almaz şovlarla...Gemilerle yardım malzemesi götürüyor. Görünüşteki amaç bu...

Bu amaca ulaşmak için de İsrail ambargosunu delmeyi umud ediyorlar. Belli bir kesime verilmek istenen mesaj da bu...
Bir zamanlar Deniz Feneri, Türkiye'de kahraman ilan edilmişti...Artık bir şeyleri araştırıp soruşturma huyunu çoktan bir yana bırakmış
olan Türk basını, topluca insanları oraya yönlendiriyordu.
Sonunda ne olduğu ortada...
Şimdi sıra IHH'da...
İşin içinde, böyle ne olduğu tam bilinmeyen organizasyonlar olunca, doğa boşluk affetmiyor. Deniz Feneri batıyor, IHH çıkıyor...

O batarsa Islamic Relife gelir, o batarsa başka bir şey...

ALMANYA IHH 4 GEMİ DOLDURDU

Biz Avrupa'dan yazdığımız için Avrupa'daki IHH'yı ele alacağız.
Avrupa'daki Deniz Feneri e.V.'yu ele aldığımız gibi...Avrupa'daki ve dolayısıyla Almanya'daki IHH ile Türkiye'deki IHH ayrı
tüzel kişiliktir. Ama bir Milli Görüşçü tanığın Alman adli makamlarına belirttiği gibi, "10 yaşındaki bir çocuk bile bilir ikisinin aynı
olduğunu"...
İsrail'e gönderilecek malzemelerin birçoğu Almanya'dan toplanma...Almanya'daki IHH e.V., bu malzemeleri Londra'dan kalkacak olan 4 veya
5 gemilik konvoya yığmış durumda.Bunun içinde biraz da Paris'ten toplananlar var.
Onlar da Türkiye'deki IHH ile birlikte ambargo delmeye gidiyorlar. Gemilerdeki yardım malzemelerinin çok büyük bir çoğunluğu ise tıbbi
malzemeler...
Ne kadarı yeni, ne kadarı Almanya'da ıskartaya çıkartılanlar bilmiyoruz. Öğrenemedik.
Peki, bu kadar büyük bir harekata girişen, İsrail'e kafa tutan, Filistin'deki herkesi aç- bilaç gösterip büyük şovlarla yola çıkan bu
IHH kimdir?
Biraz merak ettik, araştırdık... Neler çıktığına birlikte bakalım...
Alman Anayasayı Koruma Dairesi raporlarından bir bölüm; "IHH e.V.,İslam Toplumu Milli Görüş'ün hem bir yan kuruluşu hem de etkilendiği
bir organizasyonudur. (örgütüdür)" (2001 tarihli NRW raporundan)...IHH'yla İslam Toplumu Milli Görüş'ü ve Islamic Relief'i birbirinden
ayırmak pek de kolay değil.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
ERBAKAN'IN BACANAĞI ORADA...

Milli Görüş'le ilgili olarak Alman Polisi'ne bildiklerini anlatan A.V. isimli Berlinli bir eski Milli Görüşçü avukat şöyle diyor:
"Islamic Relief, İbrahim El Zayat demektir. Yani IHH demektir. İnsanların paraların nereye harcandığını bilmedikleri bir yardım
organizasyonudur. Buradaki oyun da Milli Görüş'teki oyunun aynısıdır."
Tanik ifadesi, sistemin Deniz Feneri e.V. sistemi veya Milli Görüş'ün para toplama sistemi olduğunu vurguluyor.
Bunlar Deniz Feneri e.V. kayıtlarında vardır. Almanya'daki Milli Görüş baskınları için de temellerden biri olmuştur.
Kimdir bu İbrahim El Zayat biliyor musunuz? Milli Görüş felsefesinin ve para çarkının kurucusu Necmettin Erbakan'ın bacanağı... Yani
baldızının kocası...
IHH'nın başında ismen başkaları bulunuyor. Yönetiminde de...
Ve bu yönetim geçen yıl Giessen'de bir toplantıya katılmıştı. O toplantıyla ilgili çok ilginç yorumlar yapıldı.
Giessen, malum Dr. Yaşar Bilgin'in merkez tuttuğu il. Kendisi de Milli Görüş ekibini her defasında aklamak için yoğun çaba gösterenlerden ve
onlara yakın duranlardan biridir... O konuyu şimdilik bir yana bırakıyoruz.

16 Haziran 2009 günü Giessen'de yapılan toplantı öncesi nbkk (Netzwerks für politische Bildung, Kultur und Kommunikation e.V.) şu
açıklamayı yaptı:
"Alman Anayasayı Koruma Dairesi raporlarına göre IHH, Milli Görüş organizasyonu ile bağlantılıdır. Giessen'deki Gazze ile ilgili
toplantıyı düzenleyenlerden biri olan IHH 2008 yılında HAMAS örgütü ile yakın ilişkiye geçmiştir. Onların amacı ise İsrail'in yok
edilmesidir."
Aynı açıklamadan devam ediyoruz:
"İnsani yardım söylemi ile birleştirilen İsrail karşıtlığı ve antisemitik nefret, bu islamcıların bilinen bir yöntemidir. Bu insani
yardım iki ayrı amaç güder; bir yanda günlük hayata ilişkin olan inanç birliği içindeki kardeşlere yönelik olanı; diğer yanda ise insanlık
makyajıyla gizlenen nefret ideolojisidir."


AMAÇ MİLLİ GÖRÜŞ İDEOLOJİSYLE HEDEFE VARMAK

IHH, Milli Görüş ve Islamic Relief gibi kuruluşlar, Almanya'da sürekli denetim altında tutulan kuruluşlardır.
Hem düşünceleri hem de topladıkları yardımlar açısından. Bu gruplar, son yıllarda kuruluşlarında eğitimli kişiler ve genellikle
doktorlar, mühendisler çalıştırır oldular. İyi Almanca bilen bu insanlar, zaman zaman Alman partilerinde ve
günlük hayatında da etkili oluyor. Ama bir amaç hiç değişmiyor; Milli Görüş zihniyeti ile belli bir yere
varana kadar gitmek...
İşte, İsrail ablukasını yarmak için harekete geçen konvoyun Avrupa ayağı budur. Türkiye'deki IHH'ye, Avrupa'daki IHH e.V.'dan ayırmak ne derece
mümkündür bilemiyoruz.
Ona da artık siz karar verin...
İpucunuz ise şu: Türkiye'deki Deniz Feneri ile Almanya'daki Deniz
Feneri e.V. ne kadar ayrıysa, o da o kadar ayrıdır.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
ORTADOĞU DA ÖZEL OPERASYONLAR DÜZENLEYEN 81 YAŞINDA Kİ BİR ADAMIN O GEMİDE NE İŞİ VAR..? BİR İŞİ VARSA GEMİNİN SEYAHATİ BİR CİA OPERASYONU MUDUR..?
BUNDAN NE SONUÇ ÇIKIYOR MAVİ MARMARA GEMİSİNİN HİÇ DE MASUM BİR AMACA HİZMET ETMEK GİBİ BİR NİYETİ YOKMUŞ.. ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE KORKARIM BU OLAYIN ACI MEYVELERİNİ TÜM TÜRKİYE OLARAK YİYECEĞİZ...

TÜRKİYE ÜZERİNE OPERASYONLAR PEŞ PEŞE GELİYOR , SONU NEREYE BAĞLANACAĞI İSE BİR BİLİNMEYEN...

http://www.foxnews.com/politics/2010/06/01/ambassador-aboard-flotilla-returns-dc/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaig n=Feed%3A+foxnews%2Fpolitics+%28Text+-+Politics%29


merak ediyorum ne zamandan beri cia ihh ile birlik olup israil e karşı harekat düzenliyor


 
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
398
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Konum
Geceden...
Hocamın dediklerine katılıyorum.Fethullah gülen hoca ne niyetle söyledi bilemem kendisine ithamda bulunmadan diyorum ki; İsrailden izin istemek onu devlet olarak tanımak demek.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Hocamın dediklerine katılıyorum.Fethullah gülen hoca ne niyetle söyledi bilemem kendisine ithamda bulunmadan diyorum ki; İsrailden izin istemek onu devlet olarak tanımak demek.

zaten ihh israil den izin alarak pek çok yardımda bulundu.
ihh başkanı açıklamalarını da okumanızı tavsiye ederim.
ihh da çalışanların pasaportlarında pek çok israil damgasına rastlarsınız.
israli var ve ülkemiz onu tanıdı elçiliğimiz de mevcut
teknik olarak bizim ülkemizde faaliyet gösteren her dernek vakıf da
israil den izin almak zorundadır bu yasal zorunluluktur.
bilginize
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bir abimiz vardı, o şöyle bir söz söylerd,i : Bu Devir, müslümanların mali ve siyasi yönden kafeslenmeme devirdir.
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
abin doğruyu söylemiş
lakin bu ülkede yaşıyoruz
ve yasalar mevcut.
Ülkemiz İsrail i tanıdı mı tanıdı
herhangi bir vatandaşımız yok ben tanımıyorum deyip
pasaportsuz israil e girmeye kalkarsa
bu ülkede de ceza alır

ki ihh israil den defalarca izin almıştır
 
Katılım
8 Ara 2007
Mesajlar
398
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Konum
Geceden...
zaten ihh israil den izin alarak pek çok yardımda bulundu.
ihh başkanı açıklamalarını da okumanızı tavsiye ederim.
ihh da çalışanların pasaportlarında pek çok israil damgasına rastlarsınız.
israli var ve ülkemiz onu tanıdı elçiliğimiz de mevcut
teknik olarak bizim ülkemizde faaliyet gösteren her dernek vakıf da
israil den izin almak zorundadır bu yasal zorunluluktur.
bilginize

bu kadar sert bi tepki vermenize açıkçası çok şaşırdım ve üzüldüm.:blink::( yaşanan olay israil sınırları içinde olmadıki gereklı devletten izin alınsın.
eğer almanyaya gideceksem almanyadan izin isterim.Gazzeye gidenler neden israilden izin istesin.İsrail sınırlarına girmedilerki...
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
abin doğruyu söylemiş
lakin bu ülkede yaşıyoruz
ve yasalar mevcut.
Ülkemiz İsrail i tanıdı mı tanıdı
herhangi bir vatandaşımız yok ben tanımıyorum deyip
pasaportsuz israil e girmeye kalkarsa
bu ülkede de ceza alır

ki ihh israil den defalarca izin almıştır

Abimiz doğru demiş ama, senin yazdıklarına asla katılamayacağım ! Gazzeye gitmek için İsrailden izin alınacaksa, Telavive gitmek için de Filistinlilerden izin almak gerekir ! Eğer, böyle bir mantığı kabul ediyorsan dediklerinde haklılık payı olabilir !
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
bu kadar sert bi tepki vermenize açıkçası çok şaşırdım ve üzüldüm.:blink::( yaşanan olay israil sınırları içinde olmadıki gereklı devletten izin alınsın.
eğer almanyaya gideceksem almanyadan izin isterim.Gazzeye gidenler neden israilden izin istesin.İsrail sınırlarına girmedilerki...

haklısınız ve israil zaten bu yüzden epey yıprandı
ama bekleyip israil sınırları içerisinde yaşansaydı tepkimiz ne olucaktı

ihh gazzeye giderken peki israil karasularına girmicek miydi

kendi sularında yapsaydı öldürseydi haklı mı dicektik

israil her yaptığı yanlış
terör devleti
ama biz de onun gibi kabadayılık mı yapıcaz
uluslar arası yasal çerçevede mücadele etmek zorundayız
çünkü yeterli silah gücümüz yok
 
Üst