Mehmet Emin Ay kürsüdeydi

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
SABAH NAMAZI LEZZETİ...
24039.jpg

Mehmet Emin Ay kürsüdeydi
Sabah namazına camiye gittik, Mehmet Emin Ay kürsüdeydi.

09 Şubat 2011 Çarşamba 09:21
Siz hiç sabah namazına camiye gittiniz mi? Diğer vakitlerden daha zordur ama sabah namazını camide kılmanın ayrı bir lezzeti olduğu muhakkak. Eyüp Sultan'da, Bursa Emir Sultan'da kılınan sabah namazlarının önemini gidenler bilir. İmamın uzun sureleri tercih ettiğinden midir, seher vaktinde camide olmanın verdiği haz mıdır bilinmez; ancak yaşamakla anlaşılır.
Geçen sene sınavların, projelerin yoğun olduğu, hayatın tüm sıkıntılarının üzerimize geldiğini hissettiğimiz bir dönemde sabah namazında Bursa Ulu Cami'ye kaçmıştık daha doğrusu sığınmıştık. Setbaşından camiye kadar karanlıkta iki arkadaş; dedelerle, amcalarla beraber yürüdük. Caminin sükunetine, namazın güvenli kollarına teslim ettik kendimizi. Hanımlar bölümü bile beklemediğim kadar doluydu. Sabah namazının sevenleri az değilmiş meğer. Kuş gibi hafifleyip camiden çıktık. İyi ki bir anda aklımıza gelen bu fikri ertelememişiz; üniversite hayatında yaptığımız iyi işlerden birisi olarak yad ediyoruz.
24040.jpg
Şeyh Edebali CamiBu sabah namazı daha farklıydı
Şimdi bahsedeceğim sabah namazı ise daha farklı çünkü içinde sohbet halkası da var. Bursa Ataevler'de Şeyh Edebali Cami'nde bir kaç yıldır devam eden bir gelenek var. Bursa'nın değerli ilim adamlarından Prof. Dr. Mehmet Emin Ay her pazar sabahı, namazı kıldırıyor ve ardından her hafta farklı konularda sohbet veriyor. Gençlerin de ilgisini çeken bu sohbete Bursa'nın her yerinden katılımlar var.
Cemaat olup bir olan Allah'a yönelerek Mehmet Emin Ay'ın ruhlara dinginlik veren o eşsiz kıraatıyla uzun bir namaz kılıyoruz. Kur'an ziyafetinden sonra sohbet başlıyor. Malum, eskiden çok meşhur olan camide irşad derslerine biz yetişemedik. Bir hocanın dizinin dibine oturup dinleme dönemi artık bitti neredeyse. Şimdi internette, televizyonlarda hocaların vaazlarını bulup dinlemek mümkün. Ama Bursa'da bu sohbet halkalarının uzantısı olan dersler devam ediyor. Bu haftaki konu biz farkında olmasak da yaşantımızın içine giren gıybetti. Haset ve çekememezlik duygularının insanı gıybete sevkettiğini söyledi Mehmet Emin Ay. Kardeşini onu hoşlanmayacağı bir şekilde anman gıybettir eğer bahsettiğin durum onda yoksa o iftiradır zaten, buyurmuş Peygamberimiz. "Ben olanı söylüyorum gıybet etmiyorum" diyenlere en güzel cevap olsa gerek. Allah hepimizi ölü kardeşinin etini yemekten korusun.
24041.jpg
Avludaki simitçi
24042.jpg
Mehmet Emin Ay kürsüdePazar sabahları değil camiye gitmek, geç vakitlerde güne başlamak alışkanlık haline gelmişken; uykuya tekme atanların yaptığı bu faaliyet takdir edilecek cinsten. Güne bereketle başlayıp seher vaktinde ayet ve hadis dinlemek için cami bizi bekliyor. Sohbete katılanlar için Mehmet Emin Ay'ın tane tane, kelimelere basa basa anlatışı bağımlılık yapıyor ve yolunuz uzun da olsa her hafta gitmek istiyorsunuz.
Seyr FM'den veriliyor!
Camiden çıktıktan sonra, avludaki simitçiden simit almak, cemaat için güzel bir adet adeta artık. Gelirseniz almadan gitmeyin, simidin tadı çok güzel. Bazı sabahlar hayırseverler, cemaate çorba da ikram ediyor.
Özellikle bir sohbet ortamı arayan gençlerin katılması tavsiye olunur. Bu hafta şehir dışından gelen gençler vardı mesela. Bu sohbetler Seyr Fm'den de dinlenebiliyormuş. 13 Şubat 2011'de Mehmet Emin Ay her zamanki camide değil de Ulu Cami'de sabah namazını kıldırıp, sohbet edecekmiş. Öğrendiklerimizi hayata geçirmek duasıyla Bursalılara duyurulur!

Ayşegül Sena Kara o lezzeti haber verdi
 
Üst