m-angel
Nam-ı diğer TÜRBEDAR
- Katılım
- 20 Eyl 2007
- Mesajlar
- 1,629
- Tepkime puanı
- 260
- Puanları
- 0
- Yaş
- 55
Hamur malzemeleri:
- 1 kg un (bezeleri açmak için paketin dibinden üç parmak kadar ayırın)
- tepeleme 1 çay kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- su
- tuz
- 1 su bardağı yağ (yarısı eritilmiş tereyağı, yarısı sıvıyağ )
- 3-4 adet soğan
- sıvıyağ
- 2-3 sivribiber, doğranmış
- 1-2 domates, soyulmuş ve doğranmış
- tuz
- toz kırmızı biber
- az su
- Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda öldürüp biberleri ilave edin. Biberleri de 1-2 kez çevirdikten sonra domatesleri ekleyin. Az su ilavesiyle pişirip tuz ve toz kırmızı biberi ekleyin.
- Mayayı bir bardak ılık suda toz şeker ilavesiyle eritip hazırlayın. Un, tuz, maya ve gerektiği kadar oda sıcaklığında su ile hamuru hazırlayın.
- Hamuru bekletmeden 12 bezeye ayırın. (6 beze böreğin altına, 6'sı üstüne olacak şekilde)
- Ayırdığınız un ile bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına yağ sürün. Altışarlı yağlanmış bezeleri üstüste koyup hepsini birden açıp yağlanmış fırın tepsisine serin. Üzerine isteğinize göre soğanlı, peynirli, patatesli, kıymalı veya ıspanaklı içi yayın.
- Diğer altılı grubu da aynı şekilde açıp tepsideki için üzerine serin. Böreğinizi bıçakla dilimleyin. Artan yağı üzerine dökün ve 200C fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra üzerini bir yağlı kağıt ile kapatıp ilave bir örtüyle örtün.