Martin Lings / Hz Muhammedin (sav) Hayati

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Hz. Muhammed'in Hayatı çağdaş bir "siret"tir. Çağdaş müslüman yazarın taşıması gereken sorumluluk bilinciyle kaleme alınan bu değerli eser, köklü bir araştırmanın ürünü olması yanısıra, yazarının bir "edib" oluşuyla kazandığı ayırıcı bir niteliğe sahiptir. Esere hakim olan üslup bir taraftan konusunun gerektirdiği yoğunluğu rahatça sürdürebilmektedir. Kitabın anlatım biçimiyle kazandığı bu edebi değer, Arapça ilk kaynakları esas almasıyla kazandığı ilmi değerle birleşince kendisini emsallerinden ayıran temel nitelik, iddialı bir tarzdan ortaya çıkmaktadır.
İngiliz asıllı müslüman yazar Martin Lings.
Allah kendisinden razi olsun...
 

AdımcA

Akşam ... Yine Akşam ...
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
2,420
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Bu kitabı lise yıllarında okumuştum.
Gerçekten çok güzel bir kitap. :clap2:
Okumanızı tavsiye ederim. :good[1]:
 

Ebuserdar

Üye
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
52
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Peygamberimizin hayatını anlatan en akıcı kitaplardan birisi.Kitabı okurken olayları yaşıyormuş gibi oluyorsunuz.Sanırım bunda çevirenin katkısıda var.
 

meftun

Paylaşımcı
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
246
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Şu an elimde ve bitirmeye çalıştığım bir kitap. Peygamber efendimizin hayatı baştan sona doğru çok açıklayıcı ve ayrıntılı bir şekilde anlatılmış...
 

piddikkk

Üye
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kitap gercekten güzel amma velakin içindeki bazı tercümeden dogan orada olmaması gereken kelimeler de olmasa..bilmem ki anlatabildim mi..suclu olarakkitap yazarını yada tercümanı gostermıyorum ama bilindigi gibi ingilizce bazı kelimelerin Turkce karsılıgı olmadıgı ıcın bazı aksaklıklar oluyor ..bana gore baska kelımeler de kulllanabılınırdı onlar yerıne (okudugum kıtap son baskı ınsan yayınlarından)
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Martin Lings (1909 - .... )

Martin Lings'in kitabini degil de sesli cd'den yorumunu dinledim...

Martin Lings (1909 - .... )

İngiliz asıllı müslüman yazar Martin Lings (Ebubekir Siraceddin), 1909 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Lings, önceleri protestan, daha sonra da ateist oldu. Oxford Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okuyan yazar, yirmibeş yaşlarında diğer dünya dinlerini incelemeye başladı. 1938'de tanıştığı Kuzey Afrika'lı müslümanlar vasıtasıyla büyük sufi Şeyh Ahmed Alevî eş-Şazelî ile buluştu ve müslüman oldu. Ebubekir Siraceddin adını aldı. Ardından 1939 yılında Mısır'a gitti ve burada Kahire Üniversitesi'nde, özellikle Shakespeare üzerine on iki yıl ders verdi.

Lings, 1948 yılında tekrar İngiltere'ye döndü. Londra Üniversitesi'nden Arap dili diploması aldı ve 1955 yılından itibaren İngiliz Müzesi doğu elyazmalarının (özellikle Arapça) tasnifinde bulundu. Şimdilerde emekli, ve güney İngiltere'de yaşamını sürdürmektedir. Eserleri arasında Antik İnançlar Modern Hurafeler, Yirminci Yüzyılda Bir Veli, Tasavvuf Nedir? ve son eseri Onbirinci Saat Türkçeye çevrildi. Üç yılını verdiği "Hz. Muhammed'in Hayatı" (s.a.v.) adlı kitabı ile yazar, Pakistan devletince her yıl verilen Siret Ödülü'nü kazandı. Eser belli başlı birçok dile çevrilmiş ve büyük ilgi toplamıştır.

Yazarın ayrıca Türkçeye çevrilmemiş Book of Certainty, Shakespeare in the Light of Sacred Art, Quranic Arts of Calligraphy and Illumination isimli kitapları vardır. İyi bir şair de olan Lings'in iki de şiir kitabı vardır. Yazdığı makaleler, Studies in Comparative Religion, The Islamic Quarterly gibi dergilerin yanı sıra, The New Encyclopaedia of Islam ve Encyclopaedia Britannica gibi belli başlı ansiklopedilerde yer aldı.
 
Üst