Maraş'ta aynı oyun:Alevi-Sünni çatışması

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Kahramanmaraş Olaylarının yıl dönümü dolayısıyla kentte yapılan basın açıklaması sırasında gerginlik yaşandı. Basın açıklaması yapılan meydana girmek isteyen bir gruba polis müdahale etti, bu kişilerden gözaltına alınanlar oldu.

314420101219044720649.jpg


Olayların 32. yıl dönümü dolayısıyla Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması etkinliği düzenlendi.

Basın açıklaması yapıldığı sırada meydana açılan bir sokakta toplanan ve gençlerden oluşan bir grup, Türk bayrağı açarak ve tekbir getirerek etkinliği protesto etti. Polis, meydana girmek isteyen gençlere polis biber gazı sıkarak müdahale etti.

652320101219044819563.jpg


Sokak arasına kaçarak dağılan gençler, bir süre sonra yeniden toplanarak bir başka sokaktan meydana girmeye çalıştı. Gruptakileri alana sokmayan, bazı kişileri gözaltına alan polis, basın açıklaması yapan gruptakileri meydandan çıkartarak başka bir yere götürdü.

Polis ile gruptakiler arasında yaşanan gerginlik sürerken Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve MHP'li yöneticiler gençleri yatıştırmaya çalışıyor.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI BALKIZ: ''ALEVİLER OLARAK KİN TUTMUYORUZ. AMA İNCİTİLE İNCİTİLE İNCİTİLECEK YERİMİZİN KALMADIĞININ DA FARKINDAYIZ''

Kahramanmaraş Olayları'nın yıl dönümü dolayısıyla kentte kitlesel basın açıklaması yapıldı. Etkinliği protesto eden ve basın açıklamasının yapıldığı alana girmesi polis tarafından engellenen bir grup ise, Kahramanmaraş Valiliğine yürüdü.

Alevi Bektaşi Federasyonunca, olayların 32. yıl dönümü dolayısıyla Müftülük Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşma yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Kahramanmaraş'a ''bir yarayı kaşımaya, kin ve nefret duygularını körüklemeye'' gelmediklerini vurguladı.

Olaylardan 32 yıl sonra Kahramanmaraş'ta olduklarını ve hayatını kaybedenleri anmak için geldiklerini ifade eden Balkız, ''Biz bugün buraya bundan 32 yıl önce bu topraklarda hayatlarını kaybetmiş olan canlarımızı anmaya geldik. Aleviler olarak kin tutmuyoruz. Ama incitile incitile incitilecek yerimizin kalmadığının da farkındayız. Bu nedenle örgütleniyoruz'' dedi.

540220101219044848448.jpg


Bu arada, kitlesel basın açıklamasını protesto eden ve alana girmek isteyen bir grup ise, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve MHP İl Başkanı Mustafa Pastırmacı'nın da katıldığı ikna çabaları sonucunda meydana açılan Zübeyde Hanım Bulvarı'ndan ayrıldı.

Ancak bir süre sonra yeniden bir araya gelen gruptakiler, Valilik girişinde toplandı. Ancak gruptakilerin içeri girmesine polis izin vermedi. Bunun üzerine gruptakiler ''vali dışarı'', ''valiyi Maraş'ta istemiyoruz'' sloganları attı. Gruptakiler, toplu halde yürüyerek meydana gitmek istediklerini ve meydana girmelerine izin verilmesini istedi.

MHP İl Başkanı Mustafa Pastırmacı, bir polis panzeri üzerine çıkarak gruptakilere, olayların içerisine çekilmek istendiklerini ve bu oyuna gelmemeleri gerektiğini söyledi. Kitlesel basın açıklamasının sona erdiğini ve basın açıklaması yapan kişilerin meydanda olmadığını ifade eden Pastırmacı, gruptakilerden dağılmalarını istedi. Protestocular ise yürüyerek yeniden Müftülük Meydanı'na gitti. Burada bir süre slogan atan ve tekbir getiren grup, daha sonra Atatürk Meydanı'nda toplanarak İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

-ÇEVRE İLLERDEN POLİS TAKVİYESİ-

Bu arada, kitlesel basın açıklaması dolayısıyla kentte Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Kayseri, Adıyaman, Mersin, Gaziantep, İskenderun, Şanlıurfa ve Sivas'ta görevli bin 500 polisle yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meydana açılan caddeler ve sokaklar barikatlarla kapatıldı, katılımcılar 5 ayrı kontrol noktasında üzerleri aranarak meydana alındı. Meydanın çevresindeki apartmanların balkonlarında keskin nişancı polisler görevlendirildi.

Kitlesel basın açıklamasına Kahramanmaraş ve diğer illerden katılım oldu. Etkinliğe Kahramanmaraş dışından katılanlar, basın açıklamasının ardından otobüslerle kentten ayrıldı.

AA
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Maraş bu tür provokasyonlar için uygun bir şehir ama şimdilerde gereçekleri gören halk, istenilen kıvama gelirmi acaba?
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
Yine provakatörler işbaşında.Fırsatı fırsat bilip ortalığı karıştıracaklar galiba....

Oyunlara gelmemek lazım...Alevi-sünni ayırımı yapanlar kalleştirler.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Bu nedir yahu, koca koca pankartlarla, kalabalık gövde gösterileriyle yeniden olaylar mı çıksın isteniyor? :blink::rtfm:
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Maraş olaylarından bu yana, yıl dönümlerinin hiç birinde Maraş'ta anma gösterisi yapıl(a)mamıştı. Genelde çevre illerde yapılır, biterdi. İlk defa bu sene Alevi örgütleri K.Maraş'ta miting düzenlendi, elbette buna tepki gösterecek insanlar vardı, özellikle de ülkücüler. Dikkatli olmak lazım.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Şendiller resmen hedef gösterildi!

İri medya organları “Kahramanmaraş olaylarının yıldönümü” haberlerinde bir ismi hedef gösterdi.

Bu isim, Kahramanmaraş eski Milletvekili Ökkeş Şendiller.

Aralık 1978'de, dış mihraklarca tezgahlanan Marksist-Ermeni işbirliği eseri “Kahramanmaraş Olayları”ndan 1. Nolu sanık olarak Adana Sıkıyönetim Mahkemelerince tutuklanan Şendiller, iki yıla yakın idamla yargılandı ve 12 Eylül darbesinden 33 gün önce beraat etti.

İri medya organları, 1978'teki olaylar nedeniyle dün Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından düzenlenen anma töreniyle ilgili haberlerinde Ökkeş Şendiller'i hedef gösterdiler.

Şendiller, anma töreni ve bir grubun tepkisini bürosunun balkonundan izlemişti.

Aydın Doğan'ın Radikal'i “32 yıl sonra balkonda” şeklinde manşetten çerçeve içine aldığı kocaman Ökkeş Şendiller fotoğrafı bastı ve “Şendiller, bozkurt işaretiyle yürüyenleri balkonundan izledi” diye yazdı.

13868337331.jpg


Milliyet, Akşam, Posta gibi gazeteler de aynı şekilde çerçeve içine alınmış Ökkeş Şendiller fotoğrafına yer verdi.

82041699315.jpg


Yıllardır Maraş olaylarının Alevi Sünni meselesi olmadığını anlatan Ökkeş Şendiller, dünkü anma töreniyle ilgili olarak ''Ben Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'la beraber miting kürsüsüne çıkıp bu işlerden hepimizin zarar gördüğünü, bunun dış güçlerin bir planı olduğunu söylemekten onur duyarım” teklifinde bulunmuştu.

75082710261.jpg


Habervaktim
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Daha neler neler çıkacak seçime dek ama hep kaybedecekler.....
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Daha neler neler çıkacak seçime dek ama hep kaybedecekler.....

Başkent'te olaylı gün!, 2 Safer 1432, 6 Ocak 2011 Perşembe

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti.

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto eden, çeşitli üniversitelerden yaklaşık 500 öğrenci, ODTÜ kampüsünde toplanarak AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi.

''Başkaldırıyoruz'', ''Eşit, parasız bilimsel ana dilde eğitim istiyoruz'' yazılı pankart açan ve slogan atan öğrenciler, kampüsün çıkışına geldi.

Bu sırada, güvenlik, terör ve çevik kuvvet şube müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis, kampüsün girişinde önlem aldı. Polis, grubun kampüsten çıkmasını önlemek için panzerlerle yolu kapatırken öğrenciler ''Başkaldırıyoruz'' yazan suntadan kalkanlarla üniversite girişine barikat kurdu. Bir süre barikatın arkasında bekleyen ve çeşitli sloganlar atan öğrenciler, AK Parti Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri, öğrencilerden dağılmalarını istedi. Uyarıları dikkate almayan öğrenciler ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede çıktı.

Polis barikatını aşmak isteyen öğrencilerin taş ve sopalarla saldırması üzerine polis ekipleri tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis, taş atmaya devam eden öğrencilere biber gazı sıktı. Dağılarak kampüse kaçan öğrenciler, tekrar toplanarak polis noktasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, burada da polise taş ve sopalı saldırılarını sürdürdü. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi de devam etti.

ODTÜ'DEKİ OLAYDA 2 KAMERAMAN İLE 3 POLİS YARALANDI

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenciler, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu dağıldı.

Gazdan etkilenen bazı öğrencilere kampüsteki ambulanslarda müdahale edildi.

Öğrencilerin dağılmasıyla güvenlik güçlerinin bir bölümü kampüsün önünden ayrıldı.

Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek isteyen, ODTÜ kampüsünde toplanan çeşitli üniversitelerden öğrenciler ile polis arasında yaşanan olayları görüntülerken başına taş isabet eden Anadolu Ajansı kameramanı Emir Demirci ile yüzüne tazyikli su gelen Kanal B kameramanı Osman Baybez ve 3 polis yaralandı.

Hastaneye kaldırılan 2 kameramanın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Polisler ise ambulanslarda tedavi edildi.

Bazı basın mensupları da tazyikli su ve biber gazından etkilendi.

Bu arada, olaylar sırasında CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da ODTÜ girişine gelerek öğrencilerle görüşmek istedi. Öğrencilerin kendisine tepki göstermesi üzerine Soysal üniversiteden ayrıldı.

Güvenlik güçleri, protestocuların kimliklerinin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, kampüsün önüne gelerek yaralı polislerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çatalkaya, daha sonra, hastanede tedavileri devam eden gazetecileri ziyaret etti.

AA
 
Üst