Maradona'dan Pele'ye Ağır Sözler

Oğuz-Kağan

Aktifleşmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
Zonguldak
Maradona'dan Pele'ye ağır sözler

11 Şubat 2012
spacer.gif


spacer.gif

15777469.jpg

Arjantinli efsane futbolcu Maradona, son dönemde sık sık polemiğe girdiği Brezilyalı Pele ile arasındaki söz düellosuna bir halka daha ekledi.

spacer.gif

Maradona, Arjantin'in La Red radyosuna yaptığı açıklamada, "Pele'nin müzeye dönmesi gerektiğini" ifade etti ve daha önce söylediği gibi "Pele'nin yanlış ilaçları içtiğini” tekrarladı.

Diego Maradona, "Pele, müzeye dönsün ve doğru ilacı alsın. Yanlış ilacı içersen saçmalarsın. Beyazla kırmızıyı karıştırırsan böyle olur" dedi.

Pele'nin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile çok yakın ilişki içinde olmasını da eleştiren Maradona, “FIFA ailesine dahil olmaktansa, öksüz kalmayı tercih ederim” diye konuştu.

Maradona, Pele ile görüşmek yerine Ronaldo ile bira içmeyi, Zico ile dost olmayı ya da Rivelinho ile konuşmayı yeğleyeceğini de belirtti.

Futbolun iki efsanevi ismi, daha önce de Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi konusunda fikir ayrılığına düşmüştü.

Maradona, Sao Paulo'da forma giyen Brezilyalı Neymar'ın Messi'den daha iyi olduğunu savunan Pele için, "Yanlış ilacı alıyor. Sabah alması gereken ilacı akşam, akşam alması gereken ilacı sabah yutuyor. Ne dediğini bilmiyor" demişti.
 

Oğuz-Kağan

Aktifleşmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
Zonguldak
196416.jpg

images

Maradona mı Pele mi? – Hangisi daha iyi?

Çoğu insana göre Pele dünyanın en iyi futbolcusudur. Zaten sadece kendisi ve arkadaşı Maradona FIFA tarafından tarihin en iyi oyuncuları olarak mükafatlandırılmıştır. Hal böyle olunca sonsuz bir tartışma devam eder durur; Pele mi daha iyi yoksa Maradona mı?
Pele, kendi ülkesi Brezilya'da bir futbol tanrısına dönüştü ve futbolun oynanış kurallarını tamamen değiştirdi. Kariyerindeki 1000. Golü ülkesinde fakir çocuklara atfetti. Diğer yandan Maradona da tarihin en yetenekli isimlerindendi ve sadece Boca Juniors'da değil, Barcelona ve Napoli'de de birçok başarıya imza attı. Milli takım formasını tam 91 kez giydi ve 34 gol atmayı başardı. En efsane golü de herkesin bildiği üzere İngiltere'ye attığı o nefis goldü ki bu gol 2002 yılında FIFA tarafında ''Yüzyılın Golü'' seçildi. En tartışmalı gol de yine Maradona'ya ait, şu ünlü Tanrı'nın Eli hikayesi. Diğer yandan Pele ülkesinin milli takım formasını tam 92 kez sırtına geçirip 77 gol attı. Üç kez Dünya Kupası kazanmış tek oyuncu olarak da tarih sayfalarındaki yerini aldı. Santos Futebol Clube'de profesyonel olduğunda sadece 15 yaşındaydı ve çok genç yaşta birçok başarı kazanmayı bildi. 16 yaşında Brezilya Milli Takımı'na seçilirken, ilk Dünya Kupası'nı da 17 yaşında kazandı. Birçok zengin Avrupa kulübünden teklif almasına rağmen ülkesini terk etmeyerek kariyerini Brezilya'da tamamladı. Nihayet 1975 yılında New York Cosmos'un all-star kadrosuna girmeye ikna oldu ve 64 maçta 37 gol gibi nefis bir rakam yakaladı. Santos için neler yaptığını ediyorsanız söyleyeyim; 1.345 maçta 1.265 gol.
Maradona, Arjantin Milli Takımı ile tam 4 Dünya Kupası'na katıldı ki bu süreç onu nihayetinde Altın Ayakkabı kazandığı nefis bir kariyere sürükledi. Hayatı boyunca zorluklarla karşılaşmış olması, kazandığı başarılara daha derin bir anlam da katıyordu. İtalya'da 1991 yılında adı bir doping ve uyuşturucu skandalına karışınca, 15 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. 1994 Dünya Kupası'nda da bu kez ephedrine kullandığı için eve yollandı. 1997'de futbolu bıraktı ama kötü alışkanlıkları onun peşini bırakmadı. Bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaşma süreci Arjantin'in yerel kanallarında televizyon programlarına dönüştürüldü.
Maradona'nın rakamlarına bir göz atacak olursak, gerçek bir sihirle karşı karşıya kalacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. İlk Boca döneminde 40 maçta 28 gol, ikinci Boca döneminde 31 maçta 7 gol, Barça'daki 58 maçta 38 gol ve Napoli ile 259 maçta 115 gol. 1.65 boyundaki bu ufak tefek adam, boyuna ve kilosuna rağmen o kadar kuvvetli ve sürâtliydı ki kimse ondan kolay kolay topu sökemiyordu. 1986'da attığı o efsane golü unutmak mümkün mü? Çoğu insan onun zamanına yetişemediği için hayıflanıyor ama merak etmeyin; Messi cidden de Maradona'dan resitaller sunmaya devam ediyor.

Pele'nin öne çıkan özelliği ise doğal gol atma içgüdüsüydü. Erken yaşlarda futbola başlamış olmanın getirdiği özgüven ile adeta golü kokluyordu ve deyim yerindeyse leblebi gibi gol atıyordu.

Sizce hangisi daha iyi, Pele mi Maradona mı?

Yazan: Hüseyin Erkmen
 

Oğuz-Kağan

Aktifleşmemiş
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
Zonguldak
Pele ile Maradona arasındaki 8 fark :

Marka Konferansı'na katılmak için Türkiye'ye gelen Pele ile Arjantinli yıldız arasındaki 8 fark...

Pele Marka Konferansı'na konuşmacı olarak katılmak için Türkiye’de.

İşte tam bu günlerde dünyanın iki futbol yıldızıyla ilgili unutlamayacak bir karşılaştırma.

1) Pele futbolunun son döneminde Amerika’ya futbolu sevdirmek için kurulan Cosmos kulübüne yüksek bir transfer ücretiyle transfer olmuştur.

Maradona ise, futbolunun en parlak döneminde yüksek transfer ücretlerini reddedip, İtalya’nın en fakir şehirlerinden Napoli’ye gitmiştir. Bu kararında solculuğunun etkisi olduğunu hiç saklamamıştır.
Daha öncesinde de Boca Juniors’da oynarken, senginlerin kulübü dediği River Plate’i ve Barcelona’da oynarken, Kralın takımı dediği Real Madrid’i reddetmiştir.

2) Pele, Cosmos kulübünde hiç birşey yapamamıştır.

Maradona o yoksul Napoli kentini iki sezon İtalya şampiyonu yapmış ve halk kahramanı olmuştur.

3) Pele futbolculuğu döneminde de sonrasında da hep düzenli hayatını korumuştur ve tüm futbolcular için örnek gösterilmiştir.

Maradona hem futbolculuğunda hem de sonrasında hep düzene karşı gelmiştir. Futbolcuyken teknik direktörleriyle, kulüp başk
anlarıyla kavga etmiştir, futboldan sonra hastalandığında doktorlarıyla kavga etmiştir. Bohem bir futbolculuğun en güzel örneği olmuştur.

4) Pele, ideal hayatı nedeniyle medyanın hep takdirini kazanmıştır,
Maradona ise dünya medyası tarafından hep yerden yere vurulmak istenmiş, yok edilmek istenmiştir ama halkın takdirini kazanmıştır.

5) Pele 2006 Dünya Kupas'ını FİFA davetlisi olarak locadan izlemiştir.

Maradona 2006 Dünya Kupası'nı elinde Arjantin bayrağıyla tribünden halkın arasından izlemiştir.

6) Pele marka giyer. Her zaman takım elbiselidir

Maradona koluna Che dövmesi yaptırır. Kendisine en yakışan takım elbise Arjantin Milli Takımı formasıdır.

7) Pele reklamcıların yıldızıdır.

Maradona halkın yıldızıdır.

8) Pele sağın adamıdır, kapitalist şirketlerin onur konuğudur.

Maradona solun adamıdır, halkın gönlündeki onur konudur.

Tüm bu nedenlerden dolayı Pele aslında beyazdır Maradona aslında zencidir.

İşte bu yüzden her zaman "Diego Maradona."
 
Üst