spesifik
آزادی قید و بند
Malzemeler
- yarım kilogram un
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar su
- 200 gram yarım yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- tuz,pulbiber,karabiber
- sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı, nane
- Önce hamurumuzu hazırlayalım. Unu yoğurma kabına alalım. Yumurtayı kıralım. Tuzunu da ilave edip azar azar su ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim. İç harç için kıymaya rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edip yoğuralım. Hamuru ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde açalım. Küçük küçük karelere keselim. Her kareye kıymalı harçtan koyup karşılıklı yanları birleştirerek kapatalım. Unlanmış tepsiye hazırladığımız mantıları dökelim. Mantıların hepsi birince hafif tuzlu suda mantılarımızı haşlayalım. Süzgeçle alıp soğumaya bırakalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim. En üste tereyağında yakılmış pulbiber nane gezdirelim. Afiyet olsun…))
Not: Eğer mantınız çok olursa ve dondurucuya atmak isterseniz mantıları unlu tepsisi ile beraber 200 derece de önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kızartın. Soğuyunca poşetleyip buzluğa atabilirsiniz. çıkarınca tekrar haşlayıp tazesi gibi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..