spesifik
آزادی قید و بند
Mantarlı ve Tavuklu Volovan Tarifi
Volovan nedir?
Fransız mutfağı denilince akla ilk gelen kruvasan olur. Fransızların kahvaltısı da diyebiliriz. Aslında kruvasandan önce Fransızların icadı olan milföy gelir. Milföy ile yapılan bir başka enfes Fransız mutfağı tarifi de “Vol-au-vent (Volovan)”. İçi dolu milföy silindirleri de diyebilirsiniz. Başlıca özelliği hafifliğidir. O kadar hafif bir hamuru vardır ki, iç harcı olmasa hissetmezsiniz.
Malzemeler
2. AdımDiğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımıyla iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirelim.
3. AdımÜzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim.
4. AdımTavuk göğsünü haşladıktan sonra küçük küçük doğrayalım.
5. AdımMantarları da küp küp doğradıktan sonra birkaç dakika tavada soteleyelim.
6. AdımMaydanozu ince ince kıyalım.
7. AdımTavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp, fırından çıkardığımız volovanların ortasına paylaştıralım.
8. AdımÜzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...
Volovan nedir?
Fransız mutfağı denilince akla ilk gelen kruvasan olur. Fransızların kahvaltısı da diyebiliriz. Aslında kruvasandan önce Fransızların icadı olan milföy gelir. Milföy ile yapılan bir başka enfes Fransız mutfağı tarifi de “Vol-au-vent (Volovan)”. İçi dolu milföy silindirleri de diyebilirsiniz. Başlıca özelliği hafifliğidir. O kadar hafif bir hamuru vardır ki, iç harcı olmasa hissetmezsiniz.
Malzemeler
- 12 adet milföy hamuru
- 200 gram tavuk göğsü
- 100 gram mantar
- 4-5 dal maydanoz
- 50 gram mayonez
- Tuz
- Pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
2. AdımDiğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımıyla iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirelim.
3. AdımÜzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim.
4. AdımTavuk göğsünü haşladıktan sonra küçük küçük doğrayalım.
5. AdımMantarları da küp küp doğradıktan sonra birkaç dakika tavada soteleyelim.
6. AdımMaydanozu ince ince kıyalım.
7. AdımTavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp, fırından çıkardığımız volovanların ortasına paylaştıralım.
8. AdımÜzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...