Mantarlı ve Tavuklu Volovan Tarifi

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,115
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Mantarlı ve Tavuklu Volovan Tarifi
Volovan nedir?
Fransız mutfağı denilince akla ilk gelen kruvasan olur. Fransızların kahvaltısı da diyebiliriz. Aslında kruvasandan önce Fransızların icadı olan milföy gelir. Milföy ile yapılan bir başka enfes Fransız mutfağı tarifi de “Vol-au-vent (Volovan)”. İçi dolu milföy silindirleri de diyebilirsiniz. Başlıca özelliği hafifliğidir. O kadar hafif bir hamuru vardır ki, iç harcı olmasa hissetmezsiniz.
Malzemeler
  • 12 adet milföy hamuru
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 100 gram mantar
  • 4-5 dal maydanoz
  • 50 gram mayonez
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı1. AdımBir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkartalım.
2. AdımDiğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımıyla iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirelim.
3. AdımÜzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirelim.
4. AdımTavuk göğsünü haşladıktan sonra küçük küçük doğrayalım.
5. AdımMantarları da küp küp doğradıktan sonra birkaç dakika tavada soteleyelim.
6. AdımMaydanozu ince ince kıyalım.
7. AdımTavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp, fırından çıkardığımız volovanların ortasına paylaştıralım.
8. AdımÜzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

mantarli_ve_tavuklu_volovan_1-575x431.jpg
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Volovan sevdim bu ismi =)
 
Üst