Mantarlı ve Patatesli Börek:

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
6a00d83451e9a369e20147e1018d80970b-800wi

Malzemeler:

  • 3 yufka
  • 4 orta boy soğan, yemeklik doğranmış
  • 200gr mantar (varsa istiridye mantarı alın, daha az sulandığı için daha güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 orta boy patates, rendelenmiş
  • tuz, kimyon, kekik, pulbiber, karabiber
  • üzerine yumurta sarısı
Hazırlanması:

  1. Soğan ve mantarları tavada, sıvıyağ eklemeden kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince zeytinyağını ekleyip 1-2 kez çevirin.
  2. Patatesleri ekleyip karıştırın. En son baharatları ilave edin.
  3. 1 yufkayı açıp yağlayın. Ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz yere malzemeden biraz yayın. (altıda biri kadar) Yufkayı sarıp tepsinin şekline göre dolayın. (bu şekilde bir gece bekleyebilir)
  4. Pişirmeden önce üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
Afiyet olsun....
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Mantar deyince kalem elden düşüyor, gözlerim görmüyor, aklım şaşıyooor... :D
Harika bir tarif, en kısa zamanda uygulamam lazım... :) Allah razı olsun ablacım...
 
Üst