Mantarlı Bulgur Pilavı

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
SEBZEL%20BULGUR%20PLAV.jpg


MANTARLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler
Yarım kg. pilavlık bulgur
250 gr. Mantar
2 adet orta boy soğan
1 ÇK salça
2-3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
100 gr. Haşlanmış bezelye
Tuz, karabiber, yağ

Yapılışı
1. Bulguru temizleyip yıkayıp tel süzgüde süzdürelim
2. Mantarları ince dilim kesip limonlu suda haşlayalım, süzgüde süzelim
3. Soğanları doğrayıp tereyağı ile birlikte hafifçe pembeleşinceye kadar kavuralım
4. Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim
5. Biberleri ve bulguru ekleyip , bulgurlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım
6. Domatesi tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencereye ilave edelim
7. Birkaç dk. daha kavurup , kaynar haldeki suyu , mantarları, bezelyeleri tuz karabiberi tencereye aktaralım
8. Kapağı kapatıp bulgurlar suyunu çekene kadar , göz göz olana kadar ağır ateşte pişirelim
9. 15 dk. dinlendirip servis yapalım

Afiyet olsun


Akşam menüde mantarlı bulgur pilavı var forum buyrun beraber olsun :) :gul
 

SahraNur

Ordinaryus
Katılım
5 Nis 2013
Mesajlar
2,397
Tepkime puanı
239
Puanları
0
SEBZEL%20BULGUR%20PLAV.jpg


MANTARLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler
Yarım kg. pilavlık bulgur
250 gr. Mantar
2 adet orta boy soğan
1 ÇK salça
2-3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
100 gr. Haşlanmış bezelye
Tuz, karabiber, yağ

Yapılışı
1. Bulguru temizleyip yıkayıp tel süzgüde süzdürelim
2. Mantarları ince dilim kesip limonlu suda haşlayalım, süzgüde süzelim
3. Soğanları doğrayıp tereyağı ile birlikte hafifçe pembeleşinceye kadar kavuralım
4. Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim
5. Biberleri ve bulguru ekleyip , bulgurlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım
6. Domatesi tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencereye ilave edelim
7. Birkaç dk. daha kavurup , kaynar haldeki suyu , mantarları, bezelyeleri tuz karabiberi tencereye aktaralım
8. Kapağı kapatıp bulgurlar suyunu çekene kadar , göz göz olana kadar ağır ateşte pişirelim
9. 15 dk. dinlendirip servis yapalım

Afiyet olsun


Akşam menüde mantarlı bulgur pilavı var forum buyrun beraber olsun :) :gul

1,5 sene kadar geçikmişiz ama pilav harika görünüyor,hala kaldıysa akşama biz de katılabilirz : )
 
Üst