Maliye Bakanı Şimşek: Asgari Ücreti 1500 Liraya Çıkarmak İşçiye Zulümdür

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Maliye Bakanı Şimşek: Asgari Ücreti 1500 Liraya Çıkarmak İşçiye Zulümdür

ekonomi-asgari-ucret-7-haziran-maliye-mehmet-simsek-chp-vaat-1500-lira-maas-akp-kilicdaroglu-haber-haberler-921772h.jpg


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP ve HDP’nin asgari ücreti artırmaya yönelik vaatlerine ilişkin "Siz 'asgari ücreti 1.500 liraya çıkarttım' derseniz, devlette asgari ücretli çalışan yok, işçiye en büyük zulmü yaparsınız” dedi.
Asgari ücretin ülke imkanları içinde sürekli artırılması gerektiğini dile getiren Şimşek, AKP hükümetleri döneminde asgari ücretin hem reel olarak hem dolar hem de enflasyon bazında katlandığını söyledi.
İŞÇİYE ZULÜM YAPARSINIZ
Taraf'ın haberine göre, Şimşek, asgari ücretin ülke geliştikçe artacağını ifade ederek, şöyle devam etti: “Siz ‘asgari ücreti 1.500 liraya çıkarttım’ derseniz, devlette asgari ücretli çalışan yok, işçiye en büyük zulmü yaparsınız. Türkiye’nin henüz yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünlerdeki payı düşüktür.
Türkiye hala birçok geleneksel sektörde üretim, ihracat yapıyor. Bu anlamda asgari ücret, Avrupa’daki 10 ülkeden yüksek. Asya ile karşılaştırmıyorum. Siz bunu yüzde 50 daha artırırsınız. Bir de bunun brüt maliyeti var. Asgari ücretli kardeşimizin geçim şartlarını sürekli iyileştirmemiz lazım. Bu sene enflasyon öngörüsü taş çatlasa yüzde 6-7. Hükümet olarak yüzde 13’e yakın artırdık. Bu rasyonel bir şeydir.
Milli gelirden enflasyonun üzerinde pay veriyorsunuz. Zaten onu CHP kendi cebinden vermeyecek. İşverenin kesesinden vereceksiniz. Böyle bir şey yapılırsa ki hayalidir, öyle bir şey yok, o zaman büyük olasılıkla işçiler ya kayıt dışı çalıştırılır ya da işlerini kaybeder.”
Taraf


 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bunların ceplerin akrep var azizim akrep ! Millete bir şey vermeye sıra gelince hep böyle zırvalarlar işte !
Geçenlerde Sn.Cumhurbaşkanımız İran'ı ziyaret etmiş ve "En pahalı doğalgazı sizden alıyoruz! Eğer, fiyat düşürmüş olsanız daha fazla doğalgaz alırız!" demişti. Yani, dili "Eğer, siz bize ucuz verseniz biz de vatandaşlarımıza ucuz doğalgaz veririz - verebiliriz !" demeye varmamıştı !
Tek kelime ile "Yazıklar Olsun!" diyoruz.
 

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim...bugün bizim memleketin haberlerine bakıyordum...bir nevi hasret giderme baabında...

vali bey...sanki her işi halletmiş gibi...makam aracı sayısını yeni bir araç ile 3'e çıkarmış...aracı il özel idaresi almış...aracın iç dizaynına...modifiyesine bile 56.050tl harcamışlar...

cb aksaray yaptırıyor...bu vali de kendine küçük bir saray yaptırıyor memlekette...yazıklar olsun!!!
 

Ahter

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eki 2009
Mesajlar
5,252
Tepkime puanı
186
Puanları
0
Konum
antalya
AKP yöneticilerinin savunma refleksiyle CHP nin bazı vaadlerini hayalci olmakla suçlaması çok trajik bir durumdur.!Örneğin asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve 1500 lira olması örneğinde olduğu gibi.Kaynak bulununca nasıl düzenlemeler yapılacabileceğinin örneğini , 54. hükümetin başbakanı merhum erbakan göstermişti.Vergilere dokunmadan reel düzenlemeler yaparak, kaynaklar bulunursa neden hayal olsun?CHP nin kaynak göstermeden yaptığı açıklamalar, bunun olamazlığını göstermez..ChP zihniyetinin bunu yapamayacak durumda olması başka, kaynak bulmak olayı başkadır..Maliye bakanı, özalın prenslerine benziyor.. Hükümetin ekonomide bazı uygulamalrı maalesef vahşi kapitalizm dir.Örneğin vergi politikaları vb. .. Örneğin Ham petrol fiyatlarında benzine ödenen her 100 liranın 63 lirası vergiye gidiyor..

KDV başlı başına bir zülümdür..hala dolaylı vergilerdeki oran çok yüksektir....ila ahir...
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Ben bir politikacı olsaydım :)

vaatler yerine önce bir masaya oturur kazandığım seçimin heyecanını bir kenarda tutar sonrasında kuracağım hükümetteki dava arkadaşlarımı gerçektende insancıl olabilecek olanlara inandıklarımı atar sonrasında ülkenin mali girdi ve çıktılarını değerlendirir sonrasında ilk etap bölge bölge maddi durum kıstası belirtmeksizin aşama aşama yüksekten aşağıya kadar tüm yerli iş adamları esnaf ve yatırımcılarla birebir panel yada forum şeklinde istişaremi yapar

devamında aynı kıstasları belirlenen zaman trafiğinde yabancılar için yapar ondan sonra benli bensiz görevlendirildiklerimle forum paneli devam eder katılıma iştirak edenlerin yoklamalarını alır bizzat kontrol eder devamında asgari ücret vb konularda devamında sanayicilerin sıkıntıları sorunları ve çözüm önerilerini ele alır duruma göre formüller ve yeni modern liberal idealist sistemler oluşturup gerçekçi nihayi neticelere varmayı isterdim..

Bunun yanında ülkemin büyümesi için üretimimi hızlandırmak için çabalar askeri ve bilim alanında büyük teknoloji gelişimlere destek verirdim...hak ve hukukta işlemeyen çark hatalarını bulup rayına oturtmaya çalışırdım...

Evet seçim öncesi 1.500 ve 1.800 diyebilirsiniz ama ülkenin mali yapısı nasıl bilinmiyor...cari açıkların fazla olduğu bir ülkede üretim yapmazsanız bu açığı kapatamazsınız...bunu Bakan ifade etmiş zaten...

Öncelik üretim ve kalkınmadan bahsedebilmeniz bana göre daha real aktif gerçekçi bir politika olur diye düşünüyorum....

Zaten üretim ve kalkınma hamlesini olumlu ve istikrarlı yaparsanız bunu başarabilirseniz yakın gelecekte asgari ücret 1.500 rahat olur..MALİYE BAKANI her ne kadar katılmak ,stemesemde bazı konularda oldukça haklı ama insan 13 yıllık iktidarlık döneminde asgari ücrete ilk 6 ay %10 ikinci 6 ay %10 beklerdii...nasip işte.hayırlısı.

Böyle.
 

Aşk Şairi

Kıdemli Üye
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
3,286
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Web sitesi
www.haksairi.com
bizim millet bir acaip yahu
hepsi alim
hepsi siyasetçi
hepsi uzman doktor
hepsi ekonomist
hepsi teknik antröner
hepsi bilir kişi
hepside her şeyi biliyor
gizli kapılar ardında kim ne yapmış ne etmiş
kim kimlerle anlaşmış nasıl yapmış yada yapmamış
hepsi her şeye tanık vekil avukat
hepsi de ne çok bilmiş

hay maşaALLAH
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
bizim millet bir acaip yahu
hepsi alim
hepsi siyasetçi
hepsi uzman doktor
hepsi ekonomist
hepsi teknik antröner
hepsi bilir kişi
hepside her şeyi biliyor
gizli kapılar ardında kim ne yapmış ne etmiş
kim kimlerle anlaşmış nasıl yapmış yada yapmamış
hepsi her şeye tanık vekil avukat
hepsi de ne çok bilmiş

hay maşaALLAH

Hepsi de AKP'ye oy veriyor değil mi?Kültürlü millet AKP 'yi tercih ediyor.:D:clap2::D:D
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
Şu Türkiye'de sadece israf önlense ve bu elde edilen gelirden işçi ve emeklilerin maaşı 2000tl olmazsa namerdim.Hükümet devamlı tüketim yapıyor, üretmiyor ki işçi ve emekliye ne verecek?.Havuz sisteminden ve eşelmobil sisteminin adını bile anamıyorlar.Bunlardan bahsetmek de istemiyorlar.Çünkü bunları yapacak cesaretleri yok ki...Ne verecekler işçi ve emekliye ki?Çünkü ambarın içine fareler dolmuş.Her bir delikten girip ne varsa götürüyorlar.O ambarda hiç erzak, yiyecek stok kalır mı?Kalmaz.O halde Maliye bakanı bence haklıdır.Ancak, ambara giren farelerden bihaberdir.
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,139
Tepkime puanı
3,184
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
chp nin ne olduğunu tartışmaya gerek yok
rahmetli erbakanın da kaynakları orduya kaptırdığını
ve halefinin darbe seslerinde nasıl titrediklerini de biliyoruz

şimdi dengeyi tutturmaya çalışan;
kapitalizme, neoliberalizme karşı ayakta durmaya çalışan;
sosyal politikalarla;
kimsesizlere, sakatlara-yetimlere, kadınlara, suriyelilere vs arka çıkmaya çalışan,

ne yaptığını gören ve bilen akpartiye karşı
böyle ayağı yere basmaz salvolar atarsanız
kendiniz bile inanmazsınız

biz gelisek 1500 tl verirmişiz
bunun ertesi senesi nolcak peki

herşeyi/çözümü, muhabeciye komut vermekte sanan
aklı öfkesine yenik düşenlerle işimiz olmaz
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Bir taban olan ülke insanı devletine sorunları sıkıntıları konusunda ne kadar çabuk ulaşabilir devamında bir devlet taban ülke insanının sorunlarını çözüm önerileriyle birlikte ne kadar kısa sürede çözebilirse o ülkede kalkınma ivmesi ve güven trendi bakımından biraz daha yükselebilir..

Devlet insanlarına karşı kırıcı olmamalı aksine tüm kesimi kucaklayabilen olabilmelidir...yeri gelen kıstas ve istisna durumlarda olsa devlet ülke insanı için en akılcı yolu idame ettirebilmelidir..

Taban ülke insanları illa devletin başına yükselecek yada konuşacak anlamı taşımasın...burada görevli olan devlet kademelerinin çalışması cevap ve çözüm istişareleri önemli...bana kalırsa ülkede devlet ile milleti bütünleştirecek birim çalışma kuvveti eksik diye düşünüyorum..bu birim ilişkileri nasıl düzenlenebilir net bir fikrim yok..

kalkınma için üretim şart ....üretim için lojistik alanlar yollar şart geçen süreçte lojistik yollar için oldukça iyi adımlar double yol anlamında hükümet tarafından atıldı bu oldukça iyi bir işaretti...bazen bazı illerde uçak hava alanlarıda eklendi buda kargo lojistiği anlamında oldukça iyidi...

bundan sonra yeni liman bölgeleri oluşturup yeni lojistik bölgeleri eklenmesi gerek diye düşünüyorum...

bu lojistik destekten sonra hızla desteklenmesi gereken ARGE yatırımları teşvik edilmeli kanısındayım...sonrasında yüksek teknoloji envanteri ile askeri alan düzenlenmeli geliştirilmeli diye düşünüyorum..Sonrasında ülke için üretim yapılacak bazı yerlerin güvenlik düzeyleri oldukça iyi arttırılmalı kanısındayım.. ...sonrasında ülkenin hukukuna güven sğlandırılması ülkenin istikrarı adına çok önemlidir...sonrasında Basın yayın ilişkileri yeniden düzenlenip daha özgürlükçü yapıya dönüştürülmeli sadece önemli ünvanlardakilerin kişilik hak ve hüvviyet yapılarının korunması kıstası olması şartıyla...

ülkedeki din dersi olduğu gibi kalmalı sadece bu durum özel okullarda serbest olduğu hatırlatılmalı isteyenlerin özel okullarda seçme haklarının olduğu söylenmelidir gibi...
---------------------------------------------------------------------------
Mesele bilmekte değil :) mesele ayrım yapmadan görebilen gözün gördüklerini söyleyebilmesinde...

Göz doğruyu görüyorsa doğru değişmeden söylenmelidir....Göz yanlışı görüyor ise yanlış değişmeden olduğu gibi söylenmelidir....

Mesele fanatik olmakta değil mesele görüleneni akıcı ve kırıcı olmadan aktarabilmekte her kesim için...

Gerçekler ne zaman güzeldir biliyormusun?

Samimiyet eksiltilmediği çizgi bozulmadığı süreçlerde..

insanlar daimi kalıcı değildir kalıcı olanlar insanların güzel eserleridir...güzel eser miras bırakanlar gelecek nesillerede güzel yarınlar bırakabilirler...

Böyle.
 

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Bakan resmen ipe un sermiş. Siz şuna biz işverenden yanayız istihdam koskusuyla sadece kendi koltuklarımızı düşünüyoruz. Halkın geçinip geçinmediği umrumuzda değil deyinde bari samimi olun. Böyle saçma sapan yorumlar yapıpta gece gece insanı çıldırtmayın.
 

menzil5453

Doçent
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
579
Tepkime puanı
12
Puanları
0
Ben anlamıyorum 1500 tl olsa bu işverenler batacakmı? Parti yandaşlığını bir kenara bırakıp samimice tartışalım.
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,654
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Ben anlamıyorum 1500 tl olsa bu işverenler batacakmı? Parti yandaşlığını bir kenara bırakıp samimice tartışalım.

hepsi değil ama bir kısmı eleman azaltacak. Mesele 1500 olması değil. İş verenler şu an asgari ücretli için toplamda 1275 tl gibi bir rakam ödüyor zaten. Asgari ücret 1500 olursa brütü yaklaşık 2250 olacak.
5 kişi çalıştıran bir iş yeri için bu 5000 tl aylık ek maliyet demek. Yılda 60.000 Tl eder. Bunun için satışlarını arttırması lazım. yılda 60.000 tl extra kar elde edebilmesi için ( %25 kar marjıyla çalıştığını varsayarsak ) yıllık ciroyu aşağı yukarı 225.000 Tl arttırmak demek. Kaldı ki bu artışında götürüleri olacak. bu çoğu yer için hayal ve mümkün değil. Ne olacak neticede? Millet önce işçi çıkartacak sonra sigorta bile yapmadan 1200 e kaçak çalıştıracak. Yada imkanı olan 500-600 verip suriyeli çalıştıracak
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
hepsi değil ama bir kısmı eleman azaltacak. Mesele 1500 olması değil. İş verenler şu an asgari ücretli için toplamda 1275 tl gibi bir rakam ödüyor zaten. Asgari ücret 1500 olursa brütü yaklaşık 2250 olacak.
5 kişi çalıştıran bir iş yeri için bu 5000 tl aylık ek maliyet demek. Yılda 60.000 Tl eder. Bunun için satışlarını arttırması lazım. yılda 60.000 tl extra kar elde edebilmesi için ( %25 kar marjıyla çalıştığını varsayarsak ) yıllık ciroyu aşağı yukarı 225.000 Tl arttırmak demek. Kaldı ki bu artışında götürüleri olacak. bu çoğu yer için hayal ve mümkün değil. Ne olacak neticede? Millet önce işçi çıkartacak sonra sigorta bile yapmadan 1200 e kaçak çalıştıracak. Yada imkanı olan 500-600 verip suriyeli çalıştıracak

500 bin tl'lik arabaya binmek yada lüks otellerde tatil yapmak yada lüks içinde yaşamanın maliyetini hiç hesapladın mı?

Mülk Allah 'ın ise bize sadece ihtiyacımız olanı kullanmak düşer. Yaptığın bu hesap büyük yanlış
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,654
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
500 bin tl'lik arabaya binmek yada lüks otellerde tatil yapmak yada lüks içinde yaşamanın maliyetini hiç hesapladın mı?

Mülk Allah 'ın ise bize sadece ihtiyacımız olanı kullanmak düşer. Yaptığın bu hesap büyük yanlış

O dediğin tarzda yaşayanlar yollarını bulmuşlar zaten. hem devleti hem milleti yoluyorlar.

Ben küçük ve orta ölçekli işletmelerden bahsettim.
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
O dediğin tarzda yaşayanlar yollarını bulmuşlar zaten. hem devleti hem milleti yoluyorlar.

Ben küçük ve orta ölçekli işletmelerden bahsettim.


Ele aldığında bütün olarak ele alacaksın güzel kardeşim bakkal 'da ürün satan kişi zaten imalatçının işçisidir. Lüks hayatın maliyetini ürünlerin üzerine yüklediğinde zaten büyük ve küçük fark etmiyor her şey etkileniyor. Devletin gelir kaynağı vergi her geçen gün daha fazla gelire ihtiyaç duymaktadır buda daha fazla vergi demek olur. Eğer üretemiyorsan kaybediyorsun demektir bireyler pratik olup bazı şeyleri üretmek için çalışmalı herşeyi para ile satın almak gibi bir huy edindik bunun geri dönüş kanser dir.
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,874
Tepkime puanı
2,059
Puanları
113
Konum
Mars
Şuan zaten sünnetullahı yanlış işlettiğimiz için bu sıkıntıları çekiyoruz. Bu sıkıntıdan kurtulmak için kitaba sarılmalı ve gereğini yerine getirmeliyiz. Geçici olarak geldiğimiz bu mekanda kalıcı olmaya dönük bir hayat kurmaya çabalıyoruz oysa kısa bir hayatımız var. Bize verilen zaman dilimi içinde önemli olan yaşamdan zevk almak yada refah ve saadet içinde yaşam sürmek değil önemli olan Allah 'ın kitabını anlamak ve sünnetullahı işletmektir.
 

Kadir Razlık

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
2,280
Tepkime puanı
35
Puanları
0
Konum
manisa
Biz 1500 tl aliyoruz araci şirketi çikarin direk ücreti isçiye verin tamam manisa belediyesi böyle yapiyor akhisar belediyesi ak partiye ait taşaron şirket eliyle maaşlari ulaştiriyor maaşlari 900 tl altiyüzü taşaron indire gandi
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Şu bir gerçek ki, milletin 13 yıldır iktidarda bulunan AKP'nin kulağını çekme zamanı geldiğini düşünüyorum. Yani, ülkeyi CHP'ye teslim etmeden kulak çekmekten bahsediyorum.
 
Üst