MAHMUT Efendi bir Mübareği SİYASİ tarafgirlikte kullanmayın.GÜNAH tır.‏

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
MAHMUT Efendi bir Mübareği SİYASİ tarafgirlikte kullanmayın.GÜNAH tır.‏

Forum da çok görülen bir sosyal olay bilhassa SP li üyeler kullanıyor SİYASİ TARAFGİRLİK leri için.

Bakın bu kişilere onlar için Mahmut Efendi yalnızca SİYASİ bazda var Yalnız bir Cemeati eleştirmekte var.

Bu kişilerin yazdıkları konulara ve mesajlara bakın MAHMUT Efendi cemeatini Dünyevi olarak 2 nci Vatikan için BİTİRMEK isteyenlere ne değiniyorlar nede irdeliyiorlar.

BU mu SİZİN MAHMUT EFENDİ SEVGİNİZ MAHMUT EFENDİYE BAĞLILIĞINIZ ?

Ayrıca Mahmut efendi Cemeatinde ve Camide Şehit edilen konulara da girmezler EVET GİRMEZLER çünkü onlar MAHMUT efendi cemeatinden çok kendi SİYASİ tercihlerini ÖN PLANA alırlar.

Bu arada mekanı Cennet olsun Abdülhamid han a da İHANET edeler çünkü bu Cemeatin ikâmet adresi bu Han tarafından çizilmiştir 2 nci Vatikan a engel olmak için.

Lütfen aşaıdaki haber i okuyun ONLARIN YAPTIKLARINA bakın birde SİZLERİN yaptıklarına bakın ve DÜŞÜNÜN ve göreceksiniz ki DÜŞÜNÜRSENİZ ANLAMAK ANALİZ etmek için sonunda TÖVBE edeceksiniz.


Türk yargı tarihinde ilk!

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, tarihinde görülmemiş bir karara imza attı. Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, Orgeneral Saldıray Berk, askerler ve MİT görevlilerinin, 'Ergenekon terör örgütü' davasının, 'doğal hakimlik' ilkesine aykırı olarak Yargıtay'da görülmesine karar verdi.
resim144285_2.jpg

Türk yargı tarihinde ilk kezterörörgütü davası yerel mahkemeye bırakılmadan Yargıtay'ın önüne gitti. Yargıtay'ın görevli olmadığı konusu daha önce hem Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Erzurum 2.Ağır Ceza MahkemesiveErgenekondavasına bakanİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce içtihatlar da vurgulanarak anlatılmıştı. Tüm bu yargı mercilerinin kararlarını yok sayan Yargıtay, şimdi kendi içtihatlarını da görmezden gelerek tuhaf bir karara imza attı. Yargıtay'ın içtihatlarına göre adliyenin duvarına çiş yapan birinci sınıf savcı A.Ç. 'kişisel suç' işlemiş oluyor ve yerel mahkemede yargılanıyor. Ama birinci sınıf savcı Cihaner'in 'terör'le suçlanması, görevinden dolayı sayılarak Yargıtay'da hakim karşısına çıkıyor. Bu kararla, hukuk sisteminin kaosun ortasında bırakılma tehlikesi mevcut. Yine bu karara göre, içine birinci sınıf yargı mensubu alabilen her çete Yargıtay'da yargılanabilir!

Ergenekon süreci Yargıtay'ı da etkiledi. Yargıtay, yasal düzenlemeleri ve yıllardır oluşturduğu içtihatların aksine yeni uygulamalara yöneldi. Cihaner'le birlikte 14 sanıklı davanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülmesi kararı bunun son örneği. Ceza Genel Kurulu, ağır ceza mahkemesinin bakması gereken dosyayı Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne verdi. Burada vahim olan diğer konu ise bu dairenin terör değil, sahtecilik davalarına bakması. Temyiz edildiğinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin önüne gelecek terör dosyası, şimdi 11. Ceza Dairesi'nde. Bu da Yargıtay'ın hem yerel mahkemeleri hem de kendi içindeki iş bölümünü yok saydığını gösteriyor. Öte yandan 11. Ceza Dairesi'nin verdiği karar temyiz edildiğinde nereye gidecek? Bu karar hukuktaki hiyerarşiyi de altüst etmiş görünüyor.

FOTOKOPİ ÜZERİNDEN BİRLEŞTİRME KARARI VERİLEMEZ
'Kaos Planı'nın hayata geçirilmesi yönünde eylemleri gerekçesiyle 14 sanık hakkında hazırlanan iddianamede ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ninDursun Çiçekile Cihaner davasını birleştirme kararında Yargıtay'ın görevli olmadığını kanuni dayanak ve içtihatları örnek verilerek gösterilmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, hukuki niteliği olmayan, CD üzerinden iki dosyanın birleştirilemeyeceğini vurgulanmıştı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, onlarca kararında 'fotokopi' belge nedeniyle yerel mahkeme kararlarını bozduğu hatırlatılmıştı. 11. Ceza Dairesi'nin birleştirme kararı için de, "Bu uygulama, Türkiye genelinde zincirleme bir kısım hukuki problemlerin doğmasına neden olma olasılığını doğurabilecektir... Bu sebeplerle, bu dosya yönünden Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin CMK'nın 10. maddesine dayanılmasının mahkememizin yargılama yetkisine müdahale anlamına gelebileceği ve bunun da benzer davalarda emsal alınması halinde yargıda birliği bozabileceği gözden uzak tutulmamalıdır." uyarısına yer verilmişti. Bu karar, Türk hukuk sistemini 11. Ceza Dairesi kararıyla girdiği çıkmazdan çıkarmaya yönelik ilk adımdı. İkinci ve asıl adım Genel Kurul'un vereceği karar olacaktı. Genel Kurul ise dün aldığı kararla yargıyı kaosun ortasında bıraktı.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
efendi hazretleri partiler üstüdür eyvallah...
ama hocayı desteklemiştir ve desteklemektedir...
fakat......
milli görüş camiasının her dediğini yapar, her desteklediğini destekler, her karşı çıktığına karşı çıkar demek yanlış olur...
 
Üst