Müslümanlara cihadı unutturmak istiyorlar

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Antalya Umut Der tarafından düzenlenen şehadet programında konuşan Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş, şehadet ve cihad kavramı üzerinde durarak Müslümanlara cihadın unutturulmak istendiğini söyledi.
Antalya Umut-Der şehadet ayı münasebeti ile dernek binasına şehadet programı düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programa konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, konuşan Göktaş, şehid, şehadet ve cihad kavramları üzerinde durarak Müslümanlara cihadın unutturulmak istendiğini belirtti.
Gerçek manada cihadın şehitlerden öğrenileceğini ifade eden Göktaş, "Bugün şehit olanlar bırakın dünyevi arzuları kendisine helal olan şeyleri de bırakarak Allah yolunda canını vermektedir. Şehitler ana-babalarının mirasını, eşini, arabasını, her şeyi bırakıp Allah'a gitmişlerdir. Allah yolunda cihat edenler bütün eğitimlerini, diplomalarını almışlardır ve her şeyden geçmişlerdir." dedi.
Allah'u Teâla'nın cennet karşılığında insanların malını ve canı ile ticaret yaptığını belirten Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah Kur'an'da, 'Ey iman edenler, size elim verici bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi?' diye buyuyor. Bu münasebet ile Allah insanlar ile iletişime geçiyor. Cennet veriyor, onun karşılığında insanların malını ve canını alıyor bu insanoğlu için en büyük lütuftur. Eğer bu iletişim olmasa idi halimiz nice olurdu. Çünkü Allah'ı unutan topluluklar kadar kötü hiçbir topluluk yoktur. Ve bunu da unutmamak gerekiyor. Eğer bir yerde, bir toplulukta, bir ailede, bir ümmetin içinde Allah ile alış-veriş yapılıyorsa iyi biliniz ki, oraya Allah'ın dini yeniden geliyor ve oraya hâkim olacaktır."
Program Osman Küçükaydın'ın yaptığı dua ile son buldu.
(Necmi Durmazer - İLKHA)
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
İslam'ın cihadını sevmeyen ve İslam'a da düşman olan kafirler, öyle ya da böyle fiili savaşın içerisindeler! Yer yer müslüman öldürüyorlar ve kesiyorlar!
Lakin, fiili cihad müslümanlar tarafından ikame edilince, nasıl oluyor bilemiyorum, müslümanları da yanlarına alarak, bu güzide müslümanları fiil ve kavilleriyle sindirebiliyorlar.
Dahası, fiili cihad ekseninde, cephede yerini aldın mı müslümanlar olarak,
Sen cihad eden müslümanlar değilsin,
Ya Amerikan adına çalışansın ya da İsrail..! Kim diyor bunu, kim diyecek "Din Kardeşin!"
Diyorlar ki, "IŞİD, Türkiye'deki mer'i hukuk yapılanmasını "küfür" görüyor" Ne görecekti, İslam'dan alınmış Şeriat Hükümleri mi görecekti!?
Burada anlatmak istediğim IŞİD falan değildir,
Demek istediğim şudur:
Kafirler harıl harıl savaşırlarken, onlar müslümanların savaşlarını asla sevmezler, sevmedikleri gibi müslümanları da yanlarına alırlar onlara (savaşanlara) düşmanlık için!
Selamlarımla.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Müslümanlara cihadı unutturmak isteyenlerin çoğu bizatihi cihad yapılması gerektiğini söyleyip de müslümanları yolanlar ve ceplerini dolduranlardır! Şimdi,herkes başını iki elinin arasına alsın da bir düşünsün !Bugüne kadar “cihad” veya “mücahid”olarak ortaya çıkmış –özel kişilik olsun, tüzel kişilik olsun- olanların hangisi gerçek manada doğru-dürüst bir cihad ve mücahdilik yapmıştır ? Bir tek örnek verir misiniz bize?..Hem sonra müslümanları cihad umurunu yöneten bir imam mı – halife mi ortaya çıkmıştır da Müslümanlar buna uymaktan içtinab etmiştir? Var mı böyle bir şey? Ayrıca, cihad ve mücahitlik için içi cayır-cayır yananlar neden yeryüzünde kafirlerle sıcak çatışmanın içinde olan müslüman beldelere (Afganistan-Filistin-Irak gibi) gidip de bilfiil bu savaşlara müslümanların saflarında katılmıyorlar da burada klavye ve salon mücahidliğini tercih ediyolar ? Bu sorulara laf salatasıyla değil, makul bir cevap verebilecek varsa hemen versin !
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Burada "klavye" ya da "salon" mücahitliği yapanlar, bunun hesabını Allah'a vereceklerdir! Sen müsterih ol, Allah "hesapları dürendir!"
Falanlar da mücahitlik adına, muhataplarını soyuyorlar ve ceplerini dolduruyorlarsa, onların da hesabını soracaktır Allahü Teala, bunda da müsterih ol.
Hal böyle olsa da beğen ya da beğenme, imkanları ölçüsünde cihad eden müslüman kardeşlerimiz var, onlara dua edeceksen et, etmeyeceksen beddua et, her ikisini de yapmayacaksın, sen bilirsin konuşmanın da bir anlamı yoktur.
Yaptığın yorumdan şu da çıkıyor:
"Allah sadece "Fakiri"nin halinden memnundur...!"
Valla ne kadar güzel, kıskanmadım da diyemem!
Selamlarımla.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Sen,hangi ismi, nick'i, sembolü kullanırsan kullan o'sun ! Yani, mezhebleri "yok" bilen mezhebsiz birisin! İnsanlar hiç "tahsin" ve "emin" bilmese millete tahsini ve emini yutturacaksın aklın sıra !
 

Tahsin EMİN

Kıdemli Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11,757
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Sen,hangi ismi, nick'i, sembolü kullanırsan kullan o'sun ! Yani, mezhebleri "yok" bilen mezhebsiz birisin! İnsanlar hiç "tahsin" ve "emin" bilmese millete tahsini ve emini yutturacaksın aklın sıra !

Valla, konu bu değildi. "Ne alaka şimdi diyeceğim?" ama demiyeceğim! Ben kendimi millete unutturmak için neden nick değiştiririm, aklımın ucundan dahi geçmedi? Mana olarak nikimi uygun bulmadım bir zaman sonra "ilk ve son kez" değiştirilmesini de istedim.
Ben ne isem oyum.
Ben mezhepsizsem, gene mezhepsizdirim! Öyle değil mi? Yapacak bir şey yoktur.
Konu hakkında yorum yapmışsın, ben de sana yorum yaptım, neden bu kadar celallendin anlayamadım.
"Arz-ı narinin" de bir ağrı mı var? Çevrem tıp doktorlarından ibarettir, ciddi diyorum, faydam dokunur!!!
 
Üst