Lufthansa'nın Skandalını Kapatmak İçin THY'yi Hedef Seçtiler : Bomba İhbarlarının Nedeni

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Lufthansa'nın Skandalını Kapatmak İçin THY'yi Hedef Seçtiler : Bomba İhbarlarının Nedeni

Dünya medyası ve Türkiye'deki işbirlikçileri, Lufthansa'nın skandalını kapatmak için THY'yi hedef seçti. Son olarak Germanwings uçağını Alp Dağları'na çarptığı iddia edilen pilot Andreas Lubitz'in, son anda THY'ye alınmadığı yalanı ortaya atıldı.

Kokpit kapısını kilitleyerek Germanwings uçağını Alp Dağları'na çarptığı iddia edilen İkinci Pilot Andreas Lubitz'in uçuş okulundan mezun olduktan sonra 80 arkadaşı ile birlikte Türk Hava Yolları'nda görev yapması için görüşmeler yaptığı iddiası ortaya atıldı. Doğan Medyası'nın bu iddiası, THY tarafından yalanlandı.

GÖRÜŞME YAPILMADI

THY konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş, ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri ve tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir. Söz konusu pilotun tarafımıza bireysel başvurusu bulunmamaktadır. Ortaklığımız tip eğitimi ve tecrübesi bulunmayan yabancı pilot istihdamını mümkün kılmamaktadır" denildi.

6 KEZ BOMBA İHBARI

Şimdi Türkiye'nin en global şirketi, THY'yi zor durumda bırakmak isteyen bu tarz haberlerin Almanya'ya hizmet ettiğinin anlaşılması zor değil. Alman Lufthansa'nın yan kuruluşu Germanwings'in uçak kazası sonrası, THY'ye karşı da bazı operasyonlar yapıldığı gün gibi ortada. Son 1 ayda 6 kez bomba ihbarının yapıldığı THY, dış basının Türkiye'deki destekçileriyle bir algı operasyonuna maruz kaldığı net olarak anlaşıldı.

HİSSELER ÇAKILMIŞTI

Fransa'nın güneyinde Lufthansa'nın iştiraki olan Germanywings'in Airbus A-320 tipi yolcu uçağı düşerken, haberin ardından Lufthansa ve Airbus hisseleri bir anda çakılmıştı. Kısa sürede yüzde 15 değer kaybeden hisseler, Almanya hükümetini harekete geçirmişti. Lufthansa'nın marka değerinin kurtarılması için suçu pilota atan Almanlar, birçok farklı uygulama ile şirketin hisselerini sadece 13 gün içinde tekrar eski rakamına getirmeşi başarmıştı.

YİNE İHBAR MI!

THY'nin İstanbul-Barcelona seferini yapan uçağı, Türkiye saatiyle saat 11.50'de Malta'ya acil iniş yaptı. Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TK1853 sefer sayılı Airbus A319 tipi TC-JUB kuyruk tescilli uçak Malta'ya acil iniş izni istedi. Uçağın Malta'ya acil iniş nedeniyle ilgili henüz bilgi verilmedi. Son 1 ay içinde Türk Hava Yolları 6 bomba ihbarı yapıldığı göz önüne alınırsa, bunun da aynı iddia nedeniyle yaşandığı olasılığı güç kazandı.

18 KEZ DÜŞTÜ

YOlcu uçakları arasında bugüne kadar 4 bin 658 adetten fazla üretilerek en büyük rakibi Boeing 737'nin hemen arkasında ikinci sırada yer alan A320 serisi, aslında çok popüler. Uçak Kazaları Arşiv Bürosu kayıtlarına göre 1988 yılından bu yana 18 ölümcül kazaya karıştı. Yaşanan üzücü kazalarda Airbus A320, toplamda 966 kişiye mezar oldu.

http://www.haber10.com/haber/610634/#.VTXuXrccRPM
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Wake Up Attack @WUAttack · 25 Nis

Lufthansa'nın geçtiğimiz ayki uçak kazasını unutturmak için THY'de 5 bomba ihbarı, 1 kokpit camı ve 1 motor sabotajı gerçekleştirildi!

Alman istihbaratının THY sabotaj çalışmaları devam ediyor. BND'nin hedefi 6 ay içerisinde Avrupa seferi yapan bir THY uçağını düşürmek!

BND'nin THY sabotajlarını köpürterek veren Doğan medya Alman istihbaratının THY imajını lekeleme çalışmalarına hizmet ediyor.
 
Üst