Lübnan İsrail Sınırında Çatışma

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
24790.jpg


İsrail askerleri Lübnan topraklarına girdi, silahlı çatışma çıktı: İki Lübnan ve iki sivil öldü, iki İsrail askeri yaralı...


http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=67709


İsrail'in Lübnan'a saldırısının yıldönümünde iki ülke arasındaki sınırda silahlı çatışma çıktığı bildirildi. Bölgeden gelen son haberlere göre devam eden çatışmalarda iki Lübnan askeri öldü, İsrail topçularının vurduğu köyde de iki sivil hayatını kaybetti.

BBC, İsrail ordusununçatışma sırasında iki askerin yaralandığını duyurduğunu bildirdi.
İsrailli yetkililer askerlerin durumunun ciddi olduğunu, ilgili birimin bu bölgeden çekildiğini söylediler. Hizbullah'a bağlı El Manar ve bazı Arap kanalları ise bir İsrailli askerin öldüğünü öne sürüyor.

İsrail topçularının Lübnan'ın güneyindeki bir sınır köyünü bombaladığı, bir eve topçu mermilerinin isabet etmesi sonucu en az iki kişinin yaralandığı bildirildi.

Çatışmanın, İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına girerek ağaçları kesmeye başlaması üzerine çıktığı belirtildi. Lübnan ordusunun uyarı ateşi açması üzerine İsrail topçuları sınırı bombalamaya başladı.

Reuters'a konuşan bir Lübnanlı yetkili, iki Lübnanlı asker ile bombaların düştüğü köydeki iki sivilin yaralandığını söyledi.

NASRALLAH KONUŞMA YAPACAK

İsrail ordusu sınır bölgesindeki Adassi Köyü yakınlarında karşılıklı çatışmanın sürdüğünü belirtti.

Kasabaya bir İsrail helikopterinden de füze atıldığı ve bunun da bir zırhlı personel taşıyıcıya isabet ettiği yolunda kesinleşmeyen haberler bulunuyor.

Olayın, 2006 yılından İsrail'in Lübnan'a saldırmasıyla başlayan savaşın ardından bu yana yaşanan en ciddi çatışma olduğu bildirildi.

İsrail'in saldırısında bin 200 Lübnanlı hayatını kaybetmiş, Lübnan'ın alt ve üst yapısını yok eden bombalar binlerce sivilin de yaralanmasına neden olmuştu.

Hizbullah'ın direnişi ile çekilmek zorunda kalan İsrail ordusu 160 kayıp vermişti. Savaşın ardından sınır bölgesine yaklaşık 12 bin BM barış gücü askeri konuşlandırıldı.

Öte yandan, İsrail saldırısının başlamasının 4. yıldönümü olan bugün, Hizbullah lideri Nasrallah'ın akşam saatlerinde bir konuşma yapması bekleniyor.

.

dünyabülteni

(14:45 itibariyle)
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
İsrailli Bir Subay Öldü

24792.jpg


Siyonist İşgal Ordusundan Üst Rütbeli Bir Subay Hayatını Kaybetti...

İşgal altındaki Filistin topraklarıyla Lübnan arasındaki sınır bölgesinde Lübnan ordusuyla Siyonist işgal güçleri arasındaki çatışmalar yeniden alevlendi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, ne pahasına olursa olsun Siyonist işgal ordusuna karşı koymaya davet ederken, Lübnan El-Menar televizyonu El-Ahbar gazetesinden gazeteci Assaf Ebu Rahal'ın Güney Lübnan'daki çatışma bölgesinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan, çatışmalarda Siyonist işgal ordusundan yüksek rütbeli bir askerin çatışmalarda öldüğü ve birçok Siyonist askerin yaralandığı bildirildi.

Lübnan kaynakları ise, işgal ordusunun asker taşıyan bir araca saldırısı sonucu üç Lübnan askerinin şehit olduğunu ve aralarında sivillerin de bulunduğu beş kişinin yaralandığını söyledi.

Siyonist işgal devriyesinin Lübnan topraklarına girmek istemesi üzerine bugün (3 Ağustos Salı) Lübnan sınırının El-Adise bölgesinde Siyonist işgal ordusuyla Lübnan ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Lübnan ordusu sözcüsü, Siyonist işgal güçlerinin Lübnan topraklarındaki bir ağacı sökmek istemesi üzerine çatışmaların başladığını, Siyonist işgal askerlerinin açtığı ateşe Lübnan ordusunun karşılık verdiğini söyledi.

Fransız Haber Ajansı muhabiri, işgal askerlerinin Lübnan toprakları içerisindeki bir ağacı bölgeye yerleştirdikleri kameranın görüş açısını kapattığı için sökmeye kalkıştığını, Lübnanlıların işgal askerlerini engellemesi üzerine işgal askerlerinin Lübnan topraklarından çekildiğini ve Lübnan tarafına ateş açtığını bildirdi.

Lübnan sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) sözcüsü ise, halihazırda görevlerinin bölgeye yeniden sükunetin hakim olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Siyonist işgal tanklarından Lübnan ordu mevzilerine açılan topçu ateşiyle biri asker diğeri sivil iki Lübnanlı yaralanmıştı.
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,069
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
Lübnan'da Ölü Sayısı 5'e Yükseldi

24791.jpg


İsrail askerleri Lübnan topraklarına girdi, silahlı çatışma çıktı: İki Lübnan askeri, bir gazeteci ve iki sivil öldü; iki İsrail askeri de ağır yaralı..


İsrail'in Lübnan'a saldırısının yıldönümünde iki ülke arasındaki sınırda silahlı çatışma çıktı. Bölgeden gelen son haberlere göre zaman zaman devam eden çatışmalarda şu ana kadar iki Lübnan askeri ile İsrail topçularının vurduğu köyde iki sivil hayatını kaybetti.

Bölgeden gelen son haberlere göre, olayları takip eden bir Lübnanlı gazeteci de İsrail ateşi sonucu öldü.

BBC, İsrail ordusunun çatışma sırasında iki askerin yaralandığını duyurduğunu bildirdi.
İsrailli yetkililer askerlerin durumunun ciddi olduğunu, ilgili birimin bu bölgeden çekildiğini de öne sürdüler. Öte yandan, Lübnan'daki televizyon kanalları İsrail askerlerinden birinin öldüğünü, diğerinin yaralı olduğunu duyurdu

(16:45 İtibariyle)
 
K

Kaçak

Guest
Bölgede tansiyon yükseliyor ...
Heran bir savaş söz konusu ...
Gündemimize ve dualarımıza alalım inş.
Buyrun ilgili haber ...

İsrail Yeniden Lübnan Sınırında


Lübnan'da yayın yapan MTV televizyonu, İsrail'in dünkü çatışmalara sebep olan Lübnan sınırındaki ağaçları kesme işlemine tekrardan devam ettiğini bildirdi.

İsrail'in bu girişimi, Lübnan ordu kaynaklarının, İsrail'in bundan sonra düzenleyeceği saldırılara da karşılık verileceğini açıklamasından sonra geldi..

Diğer yandan Lübnan’daki BM Genel Sekreter Temsilcisi Michael Williams, Lübnan Genelkurmay Başkanı Jan Kahveci'yi ziyaret etti.

Lübnan'da dün yaşanan çatışmaların ardından Lübnan’daki BM Genel Sekreter Temsilcisi Michael Williams, Lübnan Genelkurmay Başkanı Jan Kahveci'yi ziyaret etti. Williams ve Kahveci, dün yaşanan çatışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu.

isra haber
 
Üst