Lor Tatlısı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0



Lor Tatlısı

MALZEMELER:

250 gram lor peyniri,

2 yumurta,

1 su bardağı un,

1 su bardağı irmik,

1 limon kabuğu rendesi,

4 su bardağı toz şeker,

1 çay kaşığı limon suyu,

1 çay kaşığı karbonat,

5 bardak su

Lor-Tatl%C4%B1s%C4%B1.jpg


YAPILIŞI:

Peynir ufalanır, geniş bir kaba konur.

•Yumurta, un, irmik, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve karbonat konur.

•İyice yoğurularak “yumuşak” hamur yapılır.

•Hamurdan “ceviz” iriliğinde parçalar alınıp, yuvarlanır. Sonra üstleri bastırılarak ısıtılır.

•Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte kızartılır.

•Şeker ve su ile “kıvamlı şurup” hazırlanır.

•Hamur fırından alınır, soğuduktan sonra sıcak şurup üstlerine dökülür aldıktan Botun servis yapılır.


101x140fcuisinezl3.gif

alinti
 
Üst