cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
Lor Tatlısı
MALZEMELER:
250 gram lor peyniri,
2 yumurta,
1 su bardağı un,
1 su bardağı irmik,
1 limon kabuğu rendesi,
4 su bardağı toz şeker,
1 çay kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı karbonat,
5 bardak su
YAPILIŞI:
Peynir ufalanır, geniş bir kaba konur.
•Yumurta, un, irmik, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve karbonat konur.
•İyice yoğurularak “yumuşak” hamur yapılır.
•Hamurdan “ceviz” iriliğinde parçalar alınıp, yuvarlanır. Sonra üstleri bastırılarak ısıtılır.
•Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte kızartılır.
•Şeker ve su ile “kıvamlı şurup” hazırlanır.
•Hamur fırından alınır, soğuduktan sonra sıcak şurup üstlerine dökülür aldıktan Botun servis yapılır.
alinti