Lokanta Usulü Mercimek Çorba Nasıl Yapılır

Büşra

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
22,919
Puanları
113
@Kaptan bu konu senin için =)

Son bir kaç yıldır mercimeği bu şekilde yapıyorum
Ihtiyarlar hazır salça tuketince mide kaldırmıyor
Salça pişirecek kadar da çaplı değilim =p

Bir kase mercimeği beş kase su ile cinsine göre 6 kase su ile haşlıyoruz
Iyice özleşince süzerek yada blenderden geçirerek (ben süzüyorum sonra blender)kenara alıyoruz
Bir tencerede tereyağ zeytinyağ az da ayçiçek yağına bir yemek kaşığı (baya dolu olacak) unu kavuruyoruz
4 su bardağı kaynamış suyu ekliyoruz
Bu harç kaynarken kenardaki mercimek tencereye ekleniyor
10 dk daha pişirin tamamdır
Tuzu isteğe göre ikinci aşamada yada mercimeği pişirirken ilk aşamada atabilirsiniz
Tuzsuz yiyenler olduğu için ayarını siz yapacaksınız ben başta atıyorum
Nane ve pul biber yakılarak da servis edilebilir
Afiyet olsun

Foto nerede diyeceksiniz
Yapayım da atayım inş =)
 

Kaçak

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,348
Puanları
113
Ev usulü olunca nasıl oluyor Peki ?
 

Kaçak

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,348
Puanları
113
Ev usulü olunca nasıl oluyor Peki ?
 

Büşra

'ana hura!!
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
22,919
Puanları
113
Ev usulünde düdüklüde soğanı kavurup salça ekliyorsunuz
Bir kaç sebzede ekleyen var (havuç patates) sebzeler un yerine yoğunluk veriyor
Bire 7 yada 9 su ölçeğinde 10 dk pişirip blenderden geçiriyorsunuz =))
 
Üst