Labne Kremalı Kemalpaşa Tatlısı

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (benim kullandığım pakette 50 tane vardı)
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Kreması için:

  • Yarım su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı kutu süt kreması
  • 1 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için:

  • Ezilmiş antep fıstığı
Önce 4 bardak su ve 4 bardak şeker bir tencerede karıştırılır ve kaynatılır. Beş dakika kaynadıktan sonra kemalpaşa tatlısı şerbete atılır ve yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatılır. Şerbet biraz koyulaşır ve tatlılar yumuşamaya başlayınca bir yemek kaşığı limon suyu eklenir ve ocaktan alınır. Tatlı büyük borcama tek kat olarak dikkatlice dizilir, parçalamadan. Kalan şerbetin birazı da tatlıların üzerine gezdirilir. Tatlı tamamen soğumaya bırakılır. Bu arada kreması hazırlanır. Kremanın malzemeleri karıştırma kabına alınır ve mikserle iyice koyulaşana kadar çırpılır. Krema kek süsleme pompasına konur ve tatlıların üzerine istenilen miktarda sıkılır. Tatlıların üzeri ezilmiş antep (şam) fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.
labne-kremali-kemalpasa-tatlisi-footgrafi-1.jpg

labne-kremali-kemalpasa-tatlisi-footgrafi-2.jpg

labne-kremali-kemalpasa-tatlisi-footgrafi-3.jpg

labne-kremali-kemalpasa-tatlisi-footgrafi-4.jpg

labne-kremali-kemalpasa-tatlisi-footgrafi-5.jpg
 
Üst