Kuzu Sote

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Yarım kg kuzu eti
Bir kaç adet köy biberi
İki baş kurusoğan
Üç ya da dört domates
baharat


İlk önce kuzu etinin yağlı tarafını doğruyoruz küçük yahut orta büyüklükte.Ben küçük doğrarım eşim büyük doğradı :)
Zeytinyağı ile iyice kavuruyoruz yağı.Sonra ince kıyılmış soğan ve biberleri ekliyoruz bir güzel öldürüyoruz. En son kuzu etini ekleyip iyice kavuruyoruz. Pişmeye yakın domatesleri ekliyoruz. Ağızda dağılma kıvamına gelince tuzu ekliyoruz. İsteğe göre kekik karabiber pulbiber ekliyoruz.Salça koymadık dileyen koyabilir.Kuzu eti niye kokar bilmiyorum taze idi . Ama lezzetli oldu ..afiyet olsun ..


12351272_1611228602466609_570730429_n.jpg
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Çok yavan duruyor.

Görsellik sıfır.

Keşke bu konuya hiç girmeseydim.

Afiyet olsun.
 
Üst