Kuzu Güveç:))

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
72970559_kuzu.bmp

Malzemeler:

1 kg kuzu eti
- 3 soğan
- 3 havuç
- 3 patates
- 3 domates
- 10 sivri biber
- 2 dolmalık kabak
- 1 su bardağı İç bezelye
- 1 Çorba kaşığı salça
- 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Tuz, karabiber

Yapılışı:

Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyip kuşbaşı doğrayın. Ardından domates, biber ve soğanı temizleyip doğrayın. Etleri yağda beş dakika kavurup soğan ve sivri biber ilave ederek üç dakika daha karıştırın.
Salçayı da katıp iki dakika daha kavurduktan sonra; domates, tuz ve kekiği ekleyin. Etin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte bir saat civarında (yumuşayana kadar) pişirin.

Diğer yanda havuç ve patatesi soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bütün garnitür sebzelerini, ayrı ayrı kaynar suda haşlayarak pişirin ve süzün.

Et piştikten sonra, bir kevgir yardımıyla süzerek alın. Sekiz küçük güvece taksim edin ve havuç, patates ve bezelye içini etlere eşit miktarda dağıtın.

Tuz ve karabiberi ekleyip, güveçteki malzemeleri hafifçe karıştırın. Üzerine bir parça domates ve iki parça sivri biber yerleştirip etin suyundan yarımşar kepçe (güvecin yarısına kadar) dökün.

Orta derecede ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika (domates ve biberler pişene kadar) pişirin.

Afiyet olsun....
 
K

Kaçak

Guest
Havucu çok koymayın , tatlı gibi yapıyor ...
Daa Allahtan ramazanda filan değiliz ...
Şimdi hastanelik olduydum yoksa ...
Olsada yesek ...
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Eh misafirim olursanız seve seve pişiririm size.
 
K

Kaçak

Guest
Bak pişman olmayasınız sonra abla ...
Bir yerim pir yerim ...
1 hafta aç gezer öyle gelirim :)
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Yok yok senden bende iki tane daha ( biri serdar öbürü ilhan oğlanlarım )var merak etme. pişman falan olmam. :)
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
Abla,sen Karşıyaka nın neresindeydin ya ben Atakent teyim...Yakınmıyız..?Vallahi canım fena çekti...:p

Öğleden sonra bir sürü işim var, olmasaydı sana doğru yönelmiştim...:D

Ama pişirirsen kapıdan uğrar bi tabak alırım... Hehehe... :D
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Nergizdeyim canım buyur başımla beraber.
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
Yakınmışız ya...İnşaALLAH bi gün gelicem...:)

Güveç için olmasa bile tanışmak için gelicem İnşaALLAH...:gul
 
K

Kaçak

Guest
Toplaşın site , yemekteyiz yapmaya gidiyoruz :)
yok yağmadayız olur artık adı :)
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Beklerim canım:)
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
Kaçak, yağma yapmayız ablama...Ben önceden gider ablama yardım ederim...:D
 

Kimya_ı Saadet

Ordinaryus
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
2,052
Tepkime puanı
219
Puanları
0
Malzemeler
0,5 kg. Kuşbaşı kuzu eti
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet havuç
1 baş sarımsak
2 baş soğan
2 adet büyük patates
5 adet sivri biber
3 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı
Güveç tenceresinin en altına etler yerleştirilir. Üzerine patatesler, havuçlar, kabaklar, patlıcanlar, soğanlar kuşbaşı doğranmış şekilde yerleştirilip aralarına sarımsaklar serpiştirilir. En üste rendelenmiş domatesler konularak tuz, karabiber, yağ ve çok az miktarda su eklenerek ağzı hiç hava almayacak şekilde kapatılır. Fırında 1 saat pişirilir. Afiyet olsun.
 
Üst