Kuşkonmaz Çorbası

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Yapılışı kolay, evdeki malzemelerle yapılabilecek bir çorba...
MALZEMELER

1/2 kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz


YAPILIŞI
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Bu corbayi burada cok yaparlar....tarif icin tesekkurler...
 

edepyolu

Fe Eyne Tezhebun
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
1,550
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
Gaziantep, Turk
Kuşkonmaz da nedir diye araştırdım.Çok faydalı bir bitkiymiş.
Çorba harika görünüyor ama bizim buralarda ben hiç rastlamadım bu bitkiye bulursam
muhakkak deniycem :)
 
Üst