Kuş yuvası köfte nasıl yapılır?

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
325520110119103623705.jpg


GÖrüntüsü kokusu ve lezzetiyle başınızı döndürecek ve midenize bayram ettirecek güzel bir yemek...
MALZEMELER

400 gr kıyma (yağsız)
1 orta boy soğan
1 yumurta sarısı
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı salça
(birer çay kaşığı) karabiber
köfte baharatı, tuz

sebzeli harç için:

1 orta boy soğan
4-5 sivribiber
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
75 gr kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI

Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini yumurta sarısını, tuzu ve baharatı ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparalım.

Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kase şekli amasını sağlayalım. ( köftelerin taban kısmını ve yan kenarlarını mümkün olduğunca incelterek oyun.) Köfteleri hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200 derece ısıtılmış fırında hafifçe kızana dek pişirelim.

Bu arada tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım.

Köfteleri fırından alıp sebzeli harcı köftelerin boşluklarına dolduralım. Üzerlerine kaşar rendesi serpelim.

Salçayı 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabına kenarından boşaltalım, köfteleri 200 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirerek fırından alalım, sosu ile birlikte ve patates püresi ile servis yapalım.

 
Üst