Kurtulmuş'tan Kurtuluyorlar...

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Kurtulmuş'un karşısına kim çıkacak?

Olaylı kongrenin ardından gerginliğin tırmanarak sürdüğü Saadet Partisi'nde taşlar yerinden oynayacak gibi görünüyor. SP, önümüzdeki günlerde yeni kongreyi yapacak. Üstelik yeni lider adaylarıyla!..

İLGİLİ HABERLER» AKP'nin ekmeğine yağ sürmeyin!» CHP'yi ciddiyetsiz buldu» Evren'in üzülmesine gerek yok!

GAZETE5/ÖZEL- Olaylı kongrede Erbakancıların tasfiye edildiği iddiasıyla imza toplamaya başlayan delegeler Numan Kurtulmuş'a karşı başlattıkları girişimi tamamladı. İmzaların toplanmasıyla parti olağanüstü kongre kararı aldı.

SP'yi olağanüstü kongreye getiren süreçte, başta Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan olmak üzere çeşitli kesimlerden farklı açıklamalar yapıldı. Numan Kurtulmuş'a karşı açıkça bir "cephe" oluşturulan bu süreçte, SP Genel Başkanlığı'na üç turluk bir oylama sonucunda 310 delegenin oyuyla getirilen Kurtulmuş'un yerine düşünülen isimler hakkında farklı değerlendirmeler ortaya atıldı. Ancak Erbakan'a yakın kaynaklar, SP'nin önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olağanüstü kongresinde büyük sürprizler yaşanacağını ileri sürdü.

İŞTE ERBAKAN'IN YENİ PRENSİ

SP'nin olaylı kongresinde iki ayrı listenin "tek genel başkan adayı" olan Numan Kurtulmuş'un bu kez Erbakan'ın hazırladığı listede yer alamayacağı öğrenildi. Erbakan'ın genel başkan adayı yerel seçimlerde SP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Özkafa olacak. Özkafa, Saadet Partisi'nin olaylı Genel Kongresi'nde Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un Genel İdare Kurulu listesinde de yer almıştı.

Necmettin Erbakan'ın aklındaki bir diğer isim ise SP GİK üyesi Mete Gündoğan... Ancak Gündoğan'ın Oğuzhan Asiltürk'e yakınlığı Saadet Partisi içinde huzursuzluk yaratıyor. Bu nedenle Erbakan'ın tercihini Özkafa'dan yana kullanmayı düşündüğü öğrenildi.

MUSTAFA ÖZKAFA KİMDİR?

Erbakan'ın yeni lider adayı Mustafa Özkafa, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mezunu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Özkafa, partinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra, Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 1989 Mahalli Seçimlerinde Refah Partisi tarafından Karatay İlçe Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Özkafa, yüzde 46’lık bir oy yüzdesiyle Karatay Belediye Başkanlığı’na seçildi. Özkafa, 1994 yerel seçimlerinde yüzde 65 oy oranı ile aynı göreve devam etti. 18 Nisan seçimlerinde yüzde 48 oy oranı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

OLAYLI KONGREDE NELER OLMUŞTU

Saadet Partisi'nin Ankara'da düzenlenen 4. Olağan Kongresi, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ve Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmalarını tamamlamalarının ardından, divan seçim gündemine geçer geçmez olağan dışı olaylara sahne olmuştu. Kurtulmuş'un 'Beyaz Liste' olarak isimlendirdiği listesine karşı Oğuzhan Asiltürk yine Numan Kurtulmuş'un Genel Başkan adayı olduğu 'Yeşil Liste'yi açıkladı. Sonrasında ise 'Yeşil Liste' içerisinde isimleri geçen ve diğer listede de isimleri bulunan 33 kişi Yeşil Liste'den istifalarını sunarak, 'Beyaz Liste' adına yola devam kararı verdiler. 'Beyaz Liste' ise iki kişinin istifası ile yoluna devam etti.




Kaynak: Gazete 5
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yeni Kongre için ne kadar Delege imzası var?

Bu konuda herkesin kafası karışık. Spli internet kullanıcılarının da... Milli Görüş başlıklı forumlara bakıyorum: Yeni Kongre için; Bir 350 imza deniyor, bir 130 imza deniyor, bir 650 deniyor, bir 850 deniyor, bir 1000 deniyor. Haber7, 500 diyor...

Ancak bu kadar olur. Birilerince toplanan, ayrıca Genel Merkeze ulaşan imza sayısını sayacak, birbirine ekleyecek, bir araya getirecek, bir liste halinde kamuoyuna sunacak bir tane matematikten iyi anlar Parti yetkilisi (ya da yeşil listeci) YOK mudur Allah aşkına?!

Bunu da mı beceremiyorsunuz!

Parti yetkilisi ya da yeşil liste temsilcisi olarak çıkıp, şu ana kadar notere tastik ettirdiğimiz şu kadar imza vardır diye neden bir tek resmi açıklama yoktur? Yok 150'si genel merkezde, yok 350'si genel merkeze kendiliğinden ulaşmış, ayrıca şu kadar toplanmış, onu ona ekleyin, ondan bunu çıkarıp ikiyle çarpın; bu komedidir yahu? Ne yapılmaya çalışılıyor?

* Not 1: Kazan'ın Ebu Cehillerin ayaklarına gidip kurnazlık dersi istemesi affedilmezdir. Kazan bunu yapmayacak, Peygamber düşmanlarıyla aynı fotoğrafta yer almayacaktı. Bu bir rezalettir.

* Not 2: Yeni bir Kongrenin Saadeti TARİHE GÖMECEĞİ konusundaki fikrim değişmemiştir. Bununla birlikte, ilgimi şuna odakladım: Bu olanlarda yalan söyleyenlerin ve hesap karışıklığıyla alicengiz oyunları çevirenlerin NET OLARAK ortaya çıkmasını bekliyorum.
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Bu şaşkınlar şayet Numan Bey'i tasfiye ederlerse şüphesiz ki HARAKİRİ yapmış olacaklar ve millet bunları tamamen tarihe gömecektir diye düşünüyorum.
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Her şerde bir hayır vardır derler...
Belkide bu olayın sonunda Erbakan hocanın akraba-i taallukatı dışında kimse partide kalmaz ve saadetin bir kaç puanlık oyuda akparti saflarına katılır...
Birkaç puanlık artış ile muhafazakar kesimin oyu bölünmemiş ve gücü azalmamış olur...
Mevlam hayırlısını nasip etsin...
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
Her şerde bir hayır vardır derler...
Belkide bu olayın sonunda Erbakan hocanın akraba-i taallukatı dışında kimse partide kalmaz ve saadetin bir kaç puanlık oyuda akparti saflarına katılır...
Birkaç puanlık artış ile muhafazakar kesimin oyu bölünmemiş ve gücü azalmamış olur...
Mevlam hayırlısını nasip etsin...

Biz yazımızı SP yok olsun da oyları da bir başka partiyi ihyâ etsin beklentisi ile yazmadık ! AKP kadrolarında da SP'liler kadar değilse de çok itici ve vatandaşları mağdur edici kadrolar mevcuttur. Eğer onlar da dikkat etmezlerse iktidardan alaşağı edileceği günler hiç de uzak değildir. Ayrıca, avatarınızın üstünde TEKKE HİZMETKÂRI yazıyor...Her ne hikmetse ve gözlemlediğimiz kadara bütün yazılarınız TEKKE değil de AKP hizmetkârlığı kokuyor. Bence ilke edindiğiniz prensiplerinize uıymanız daha doğru olur diye düşünüyorum !
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Kurtulmuş'tan Kongre isteyenlere Karşı Atak

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre için gerekli imzaları toplayan muhalefete karşı Numan Kurtulmuş yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Okan Haksever-Dünya Bülteni / Ankara Kulisi

SP'de muhalefet, imza listesini teslim edip, “Kongre süreci başlamıştır” açıklaması yaparak SP genel merkezinden ayrıldı. Ancak Genel Başkan Numan Kurtulmuş, kongreye gitmemek için sonuna kadar direnecek. İlk olarak imzaları geri çekmeleri için delegelerle görüşülecek.

SP genel merkezindeki “direnme” tavrının ipuçlarını Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, basına yaptığı şu açıklamada verdi : "Delegelerimizin iradesi bu yöndeyse tüzüğümüz gereği, Genel İdare Kurulu toplanarak, yine tüzüğümüz gereği 81 ille gerekli istişareyi yaparak kongre talebini değerlendirecektir."

KURTULMUŞ ZAMANA YAYACAK

Genel Başkan Kurtulmuş’un planına göre ilk olarak imzalar incelenip, delegelerle tek tek görüşülüp imzasını geri çekmesi için ikna turları yapılacak. Kurtulmuş ekibi, imza listesini eline alarak, imzası bulunan delegeleri tek tek aramaya başladı.

İMZALAR 626’NIN ALTINA DÜŞERSE KONGRE YATAR

İmzaların “gerçek” olup olmadığını test ederek işe başlayan SP yönetimi, 80 civarında imzayı geri çektirebileceklerini düşünüyor. İmzalar, gerekli sayı olan 626’nın altına düşerse muhalefetin olağanüstü kongre girişimleri, şimdilik savuşturulmuş olacak. Delegeler, olağanüstü kongre talebinden vazgeçmezse ikinci aşamada ise kongreye gitme yetkisini elinde bulunduran GİK'te savaş yaşanacak. Genel Merkez, muhalefete, tüzüğün verdiği yetkiyi kullanarak kongreye gitmeme kararı çıkarmaya çalışacak. Tüzükteki, " GİK, il başkanlarına danışarak olağanüstü kongre kararı alır" hükmü Siyasi Partiler Yasası'na aykırılık teşkil etmiyor.

İLK KAVGA CUMARTESİ GÜNÜ KOZAKLI’DA

Kurtulmuş ve ekibi kongrenin gelecek yılda genel seçimlerden sonra yapılması için sonuna kadar direnecek. Zaman kazanmak için GİK'ten önce il başkanlarını toplama kararı alan Kurtulmuş, cumartesi günü tüm il başkanlarını Nevşehir Kozaklı'da kampa alacak.

“AĞABEYLERİMİZ BİZE ÖĞRETTİKLERİNİN AKSİNİ YAPIYOR”

Dilekçelerin teslimi sırasında Erbakan’ın, kısa zaman öncesine kadar birlikte çalışan kurmayları arasında özellikle Önder Sav’dan görüş alınmasına yönelik karşılıklı sert konuşmalar yapıldığı öğrenildi. Temel Karamollaoğlu’nun, “Kongre sürecinde biz kandırıldık. Bizimle böyle konuşulmamıştı” diyerek Numan Kurtulmuş ekibini suçlaması karşısında Şeref Malkoç ve Lütfü Esengün’ün, olağanüstü kongre girişiminin yanlışlığına işaret ederek, “Ağabeylerimiz bize öğrettiklerinin aksi tavır içindeler. Partiye fitne sokuyorlar. Bırakın adamlar bir çalışsın. Eğer çalışmazlarsa, bir yanlışlarını görürseniz o zaman mücadele edin” dediği öğrenildi. Şevket Kazan’ın, CHP’li Önder Sav’dan aldığı akıl ile olağanüstü kongre talebiyle karşılarına gelinmesini Esengün ve Malkoç ağır dille eleştirerek, “Bu yol yanlış. Partideki birliği bütünlüğü zedeler. Bu süreç için, hiçbir zaman bir araya gelinemeyecek Önder Sav’ın aklıyla partiyi karıştırıyorsunuz. Sav’ın aklıyla SP’de hareket etmenin vebali ağır olur” dediler.
 

ıtri

Üye
Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
1,235
Tepkime puanı
153
Puanları
0
Yaş
37
Konum
Ankara
Ben şunu merak ediyorum ve SP li arkadaşlardan biliyorlarsa cevabını istiyorum:

1-Erbakan Recai Kutan'dan sonra partinin başına Fatih Erbakan'ı niye getirmedi,bir engel mi vardı?

2- Şimdi Numan beyi devirirse yukarıda yine başka birinin adı genel başkanlık için geçiyor; Neden hala Fatih değil?

Gerçekten merak ediyorum ve cevabını bilenlerden bekliyorum.
 

SeTTaR

Profesör
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
1,148
Tepkime puanı
135
Puanları
63
Konum
Biryerlerde
Sayın Numan KURTULMUŞ'tan daha iysinimi genel başkanlığa getireceklerde alaşağı etmeye çalışıyorlar.Halbuki sayın KURTULMUŞ saadet partisi ve Türkiye için iyi bir siyasi liderdir.Bu sözlerim siyaseten olmayıp objektif fikrimdir.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Saadet Partisi’nde bir olağan kongre yaşandı ve bu kongrede senelerdir Müslümanların peşlerinden koştuğu “dava adamları”nın yüzleri açığa çıktı… Cebinde yemek parası olmayan öğrenciler “Milli Görüş” davası için paralarını ulaşım araçlarına vererek, alın teri dökerek kendinden, geleceğinden fedakarlık ederek senelerce bu adamların peşinden koştu. Bugün geldiğimiz noktada bu adamların birçoğunun aslında amaçlarının ve dertlerinin dava felan olmadığı ortaya çıktı.

Güya Saadet Parti’si için çalışan partici kafalar kongrede sade ve sadece kendileri yönetim kadrolarının bir kısmında yer alamadıkları için kıyameti koparıp “Saadet Partisi’nin Seçimlere Giremeyeceği”nden bahsetmeye başladılar. Yani peşinden koştukları partinin üst kademesinde olamayınca partiyi yerin dibine soktular.

İşte particilik böyle bir şeydir.

Kaymağını yiyemediğin, rantını yiyemediğin an satarsın partini, ve sözde davanı.

Saadet Partisi ile hiçbir bağım yok hiçbir partiye oy vermediğim gibi Saadet Partisi’ne de oy vermedim. Ancak Numan Kurtulmuş’u takip ediyor ve biliyorum.

Bu adam çok değerli bir insan olduğunu gösterdi.

Bu adam partici olmadığını gösterdi.

“Milli Görüş”ten daha doğrusu Saadet Partisi’nden insanların nefret etmesini sağlayan o kötü huyları bir anda unutturdu ve barajın altında kalan bu partiye bir çok insanın artık sempati ile bakmasını sağladı.

Saadet Partisi’nin düzenlediği Filistin eylemlerinde Saadet Partisi propagandası yapılmasından bu halk nefret ediyordu ama Numan Kurtulmuş her Filistin eyleminde düzenlenen eylemin partinin değil Müslümanların, vicdanı olan insanların olduğunu söylüyor hatta kaldırılan parti bayraklarının indirilmesini istiyordu.

Akparti yönetimine “kafir” gözüyle bakan particilere inat gerektiğinde hükümeti eleştiriyor gerektiğinde takdir ediyor ve arkasında olduğunu belirtiyordu.

Kısacası Numan Kurtulmuş gerçekten çok önemli bir değerdi ve Saadet Partisi’nin son yıllarda geri kazanmaya başladığı sempatinin tek mimarıydı.

Peki son kongrede ne oldu?

Her şey çok açık ve net değil mi?

Dünyanın her tarafında insanlar acı çekerken, açlık çekerken bir ülkenin Müslüman başbakanının oğlu en lüks arabalarla kameraların karşısında görüldüğünde “Milli Görüş”e emek vermiş, onun derdini tasasını acısını yüklenmiş insanların yüzü kızarmıştı…

İşte o isim ve onun gibi saltanatçı mantığa sahip diğerleri tekrar sahneye çıktı. Müslümanların yüzyıllardır başına bela olan beynine ur olan bu saltanatçı mantık tekrar sahneye çıktı kendisini varis olarak öne sürdü. Numan Kurtulmuş ise yine binlerce kez tebrik edilecek bir tavır sergileyerek bu saltanatçı, rantçı insanlara hayır dedi.

Geldiğimiz noktada yeni bir kongre gözüküyor. Eğer bu kongrede “Milli Görüş”çüler Numan Kurtulmuş’a sahip çıkıp saltanatçı kafaya sağlam bir tokat atmazlarsa ki tarihte bunun örneğini pek görmedik, Numan Kurtulmuş değerinden hiçbir değer kaybetmeyecektir ancak Saadet Partisi değişecek yönetimi ile bundan sonra İşçi Partisi ile paralel çizgide tek derdi Akparti ve tek derdi iktidar olmak olan rantçı, menfaatçi kısacası dava hainleri ile yoluna devam edecektir.

Ama şunu biraz da gönül rahatlığı ile söylemeliyim ki Türkiye artık arap rejimlerinde olduğu gibi baasçılığın tutacağı bir ülke değil, milliyetçi derseniz MHP zaten var Ulusalcı derseniz CHP ve İP zaten var… Saadet Partisi, Numan Kurtulmuş’u kaybederse tarihin tozlu sayfalarından çıkma umudunu da kaybetmiş olacak.



Cihad Kayaduman/ İslamigundem
 

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Hoca dediğini yaptı SP kongreye gidiyor

Saadet Partisi'nde (SP), Necmettin Erbakan dediğini yaptı ve olağanüstü kongre süreci için düğmeye bastı. Hoca'nın kurmayları Mustafa Kamalak ve Temel Karamollaoğlu, olağanüstü kongre için gerekli olan 650 imzayı SP Genel Merkezi'ne verdi. SP Genel Merkezi'nden ayrılırken soruları yanıtlayan Kamalak, "Yasal süreç bugünden (dünden) itibaren başlamıştır. Bir ay içinde toplanılacak, kanun öyle öngörüyor. Ümidimiz bir anlaşma olacağı yönünde" dedi. Kamalak, şu anda Numan Kurtulmuş'un genel başkan adayı olduğunu ancak buna da yetkili kurulların karar verebileceğini söyledi. Kamalak, Saadet Partisi'nin bölündüğü yönündeki iddialara da, "Saadet Partisi bölen değil toparlayandır" yanıtını verdi. Kurtulmuş'un kurmaylarından Şeref Malkoç "Bu süreçte bizi üzen, başka partilerin kongre konusunda uzman olanlarından, yani sayın Önder Sav'dan görüş ve öneri alarak milli görüşü yönetmeye kalkmalarıdır" dedi.
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Saadet Partisi'nde (SP), Necmettin Erbakan dediğini yaptı ve olağanüstü kongre süreci için düğmeye bastı. Hoca'nın kurmayları Mustafa Kamalak ve Temel Karamollaoğlu, olağanüstü kongre için gerekli olan 650 imzayı SP Genel Merkezi'ne verdi. SP Genel Merkezi'nden ayrılırken soruları yanıtlayan Kamalak, "Yasal süreç bugünden (dünden) itibaren başlamıştır. Bir ay içinde toplanılacak, kanun öyle öngörüyor. Ümidimiz bir anlaşma olacağı yönünde" dedi. Kamalak, şu anda Numan Kurtulmuş'un genel başkan adayı olduğunu ancak buna da yetkili kurulların karar verebileceğini söyledi. Kamalak, Saadet Partisi'nin bölündüğü yönündeki iddialara da, "Saadet Partisi bölen değil toparlayandır" yanıtını verdi. Kurtulmuş'un kurmaylarından Şeref Malkoç "Bu süreçte bizi üzen, başka partilerin kongre konusunda uzman olanlarından, yani sayın Önder Sav'dan görüş ve öneri alarak milli görüşü yönetmeye kalkmalarıdır" dedi.

Yukarıdaki konun ana fikrine bakarsak son CÜMLE anlatıyor.

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=86752&p=823981&viewfull=1#post823981

Tıklayın lütfen.

Bakın son cümle

Şeref Malkoç "Bu süreçte bizi üzen, başka partilerin kongre konusunda uzman olanlarından, yani sayın Önder Sav'dan görüş ve öneri alarak milli görüşü yönetmeye kalkmalarıdır" dedi.

Malkoç doğru demiş.
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
erbakan hocam dan Allah razı olsun.Numan hocayla yada bir başka hocayla yola devam inşallah
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Numan hocayla yola devam edecakseniz yeni bir kongre neden?
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
numan kurtulmuşun yerinde olsa saadeti ve hocayı bitirmiştim.selam bile vermezdim..
 

fakiri

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
15,969
Tepkime puanı
355
Puanları
83
Konum
KOCAELİ
MUHTERİSLİK kelimesi bir an için lügâtlardan yok olsa, Erbakan ve çevresindeki aksaçlıların varlığı, bu kelimeyi tekrar lugâtalra sokmak ve ihyâ etmek için yetr de artar bile !.. Bütün müslümanlara ilânen duyrulur.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
MUHTERİSLİK kelimesi bir an için lügâtlardan yok olsa, Erbakan ve çevresindeki aksaçlıların varlığı, bu kelimeyi tekrar lugâtalra sokmak ve ihyâ etmek için yetr de artar bile !.. Bütün müslümanlara ilânen duyrulur.

yorum güzeldi hatta güzel ötesi :)
 

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
siyaset yapmak amacıyla bir partiyi desteklemek oldu bitti hoşuma gitmemiştir ,böyle partizanlardanda olmadım
numan beyi harcadıklarında onun yerini dolduracak birini zor bulurlar,hiç iyi yapmadılar ....
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
siyaset yapmak amacıyla bir partiyi desteklemek oldu bitti hoşuma gitmemiştir ,böyle partizanlardanda olmadım
numan beyi harcadıklarında onun yerini dolduracak birini zor bulurlar,hiç iyi yapmadılar ....

oğuzboylarından kardeş hoş geldiniz :)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yeni Kongre için ne kadar Delege imzası var?

Bu konuda herkesin kafası karışık. Spli internet kullanıcılarının da... Milli Görüş başlıklı forumlara bakıyorum: Yeni Kongre için; Bir 350 imza deniyor, bir 130 imza deniyor, bir 650 deniyor, bir 850 deniyor, bir 1000 deniyor. Haber7, 500 diyor...

Ancak bu kadar olur. Birilerince toplanan, ayrıca Genel Merkeze ulaşan imza sayısını sayacak, birbirine ekleyecek, bir araya getirecek, bir liste halinde kamuoyuna sunacak bir tane matematikten iyi anlar Parti yetkilisi (ya da yeşil listeci) YOK mudur Allah aşkına?!

Bunu da mı beceremiyorsunuz!

Parti yetkilisi ya da yeşil liste temsilcisi olarak çıkıp, şu ana kadar notere tastik ettirdiğimiz şu kadar imza vardır diye neden bir tek resmi açıklama yoktur? Yok 150'si genel merkezde, yok 350'si genel merkeze kendiliğinden ulaşmış, ayrıca şu kadar toplanmış, onu ona ekleyin, ondan bunu çıkarıp ikiyle çarpın; bu komedidir yahu? Ne yapılmaya çalışılıyor?

* Not 1: Kazan'ın Ebu Cehillerin ayaklarına gidip kurnazlık dersi istemesi affedilmezdir. Kazan bunu yapmayacak, Peygamber düşmanlarıyla aynı fotoğrafta yer almayacaktı. Bu bir rezalettir.

* Not 2: Yeni bir Kongrenin Saadeti TARİHE GÖMECEĞİ konusundaki fikrim değişmemiştir. Bununla birlikte, ilgimi şuna odakladım: Bu olanlarda yalan söyleyenlerin ve hesap karışıklığıyla alicengiz oyunları çevirenlerin NET OLARAK ortaya çıkmasını bekliyorum.

Kendi elinizle seçtiğiniz genel başkanı harcıyorsunuz. Neden? 5-10 isim Gik listesine alınmadı, diye... Alınmayanlar "malum" medyada oradan oraya koşturup ağza alınmayacak nezaketsizlikte sözlerle genel başkanını yerden yere vuruyor. Krizciler, yeni bir Kongre için "Peygamber Düşmanlarından" akıl da soruyorlar! Ve bu benim arkadaşım, ne var "gizli" görüşmemizde; aaaa bunu nasıl haber aldınız, pek gizliydi diye kabahat bir özür sunuyorlar.... Çocuk Erbakanlar, 70 milyonun (hatta bütün dünyanın) gözü önünde Prof. bir beyefendiyi, çocuk azarlar gibi azarlıyorlar. Kongre yapıyorsunuz, olaylı bir kongre; birkaç ay geçmeden yeniden Kongre yapıyorsunuz. Olmadı yeni baştan...

Yeni Kongre, belki kendilerince haklı gerekçelerle yapılması gerekiyor. Kendilerince doğrusu olabilir. Ancak, yakından takip etmeyen pekçok kişi ilk satırlarda verdiğimiz görüntüyü görecektir, görüyor da... Bu görüntüye bakan insanların Saadeti seçmesi mümkün değildir. Biz Türk insanını az çok tanımışsak bu böyledir. Milletimiz bu görüntüyü affetmeyecektir. İşte liste krizcileri de bunu göremiyorlar.

Yani, Sp, yeni bir seçim başarısızlığına doğru koşar adım...
 
Üst