üslubuna göre katmerli cevap vereceğim ağlamak sızlamak yok ona göre
Yahu arkadaşım, sen basitliği güç olarak mı anlıyorsun? Ne demek dna'sız bir virüs kocaman canlıyı yere seriyor? Ona bakarsak kafaya vurulan taş da yere serer. Şimdi taş daha mı gelişmiş oluyor? Basitlikten kastım biyolojik olarak karmaşıklaşan yapının basitliği.. İlk önce denizlerdeki amipler var, sonra sonra kompleksleşen dna zincirleri oluşuyor. Sen şimdi bir insan DNA'sıyla amip DNA'sını kıyaslayabilir misin? İnsan dna'sında milyonlarca halka var.
dnasız bir virüsün sistemini bana anlat desem hede hödö yaparsın..
bir bakteriyofaj virüs nasıl bir bakterinin o kendine göre mükemmel zarını, virüs o kendi sistemiyle delip içine girip kendi kopyalarını oluşturup nasıl kendisinden daha karmaşık gözüken sistemi yok edip kendini üretiyor..
virüs mü daha karmaşık bakteri mi ?
buradaki virüsün mekanizmasını her canlıyı yere seren mekanizmasını , kafaya atılan bir taşla kıyaslarsan kafana taşı yersin haberin olmaz..
senin bu mantığın hücreye içi su dolu baloncuk diyen ateist darwinist kafaydı.. yine hortlatmışsın ateist kafanı..
sen mükemmel bir silah mekanizması üretip bir tankı yere serersen, bu yaptığın icadı mekanizmanın gücüne delil verebilirsin..
sonra kalkıp delinin birisi, ben bir taş atıyorum kafa yarıyorum o zaman taş da mükemmel mekanizma diyecek olsa vereceğin cevabı lütfen şuraya yazıver akıllı bıdığım..
sana hep diyorum felsefeyi seviyorsun ama yapmaya kalkınça mıçıyorsun üstüne mum dikiyorsun..
amip demişsin, a benim şaşkınım, o amipler bugün hala var.. yani sistemin devamı için bugün hala mevcut..
senin önceki kurguladığın durum neydi, basitler önce vardı, sonra hoop ortadan kalktı, yerine karmaşıklar geldi..
halbuki öyle durum yok.. hepsi birarada mevcut zaten..
birinin olması diğerinin olmayacağı anlamına gelmiyor..
bir virüsün kompleks sistemini taşa kıyaslaman da ne derece akıldan yoksun olduğunu gözler önüne sermesi bakımından ibretlik..
bu mantığınla her üstün sistem = taş demen lazım.. bravo felseye yeni bir boyut getirdin aferin..
bir kurbağa ya da balık mükemmel nişanlama sistemi ile suyun içinden dışarıdaki bir canlıyı ayarlayan sistemi var, ama senin kafaya göre atılan bir taş kadar basit..
senin gibi bir müslümanda bu kafa varsa ateistlerin herşeyi tesadüfe vermesi normal demekki..
Bu arada hücrenin yapısı çözülemedi diyorsun. Çözüldü arkadaşım, çözüldü. Napacaksın şimdi yas mı tutacaksın? Aklın çıkıyor çözecekler diye. Her şey ortada mübarek adam, hâlâ diretiyorsun. Darwin hücreleri su dolu baloncuklar sanıyordu diyorsun. Evet, öyle sanıyordu. Zaten hücre üzerine bina etmedi, kemik yapılarından ve coğrafi şartlardan, jeolojik katmanlardan çıkan fosillerden yaptı bu çıkarımları. Hücre ve dna çözüldükçe, yani bilim geliştikçe Darwin'i yanlışlamadı, tam tersine onun teorisini teori olmaktan çıkartıp bir realiteye dönüştürdü. DNA diye bir şey var hiç duydun mu?
hücreye içi su dolu baloncuk dedikleri zaman da hücre çözüldü zannediyorlardı arkadaşım..
bugün hala hücre çalışmaları devam ediyor..
senin hücre çözüldü herşeyi biliyoruz demen bile biyolojiye hakim olmadığının kanıtı aslında..
damlada boğulmuşsun denizden haberin yok..
sen kalkmış çözülmüş diyorsun..
varsa bildiğin tüm sırlar açıkla da nobel biyoloji ödülü al..
hey yavrum hey..
bugün hücredeki organellerden sadece birtanesi mitokondrinin bile işlevi yeni yeni çzülüyor,,hergeçen gün değişik teoriler ortaya atılıyor..
darwinin evrim teorisi fiziksel mekanizmalar üzerine kuruluydu, ama bugünkü evrim teorisi genetik mutasyon temellidir..
darwinle alakası yoktur..
evrimin bahsedilen temel mekanizmalarından haberin yok daha..
DNA diye birşey var duydun mu diye sormanı şaşkınlığına veriyorum, DNAdan ben bahsediyorum şimdi burada DNA eşleşmesini anlat desem hangi baza ne geliyor desem dut yemiş bülbüle dönecen..kurtul şu çok bilmiş gözükme oyunlarından..
Bak kardeşim, Einstein'de bir teori attı ortaya. Noldu zamanla? Uzaya çıkınca ölçümler yapıldı ve adamın teorisi ıspatlandı. Her şey önce teoriyle başlar. Bugün kullandığımız uyduların pozisyonları Einstein'in teorisine göre ayarlanıyor. Nevton'un teorisi eksik kalıyor. Darwin'de kendi döneminde gözlemlemiş böyle bir teori atmış ortaya. Zamanla tüm canlıların dna'ları çözümlendikçe birbirleri arasındaki akrabalık dereceleri tespit ediliyor. Hatta bu iş o kadar ilerledi ki hangi kıtalar üzerinden nerelere geçiş yaparak yayıldıkları bile bu dna'lardan çıkartılıyor.
Sen ayakta uyumaya devam et.
Einstein teorisini formülleştirdi kardeşim, hayalgücüyle ben böyle varsayıyorum demedi..
daha bilimin ve bilimin formülleştirilmesinden haberin yok..
evrimin hangi formülü var elle tutulan.. ?
anca ateizmin mecbur sarılmak zorunda kaldığı varsayımları mevcut..
Malesef bunlara cevap veremeyen aklı şaşkınlar da ezikçe bu varsayımları kabul etmek zorunda kalıyor..
İslamoğlu'nun ateistlere cevap veremeyip Ademin babası var demesi acziyeti gibi..
Ya da Okuyanın ateistlere cevap verecem diye "Hz Meryem çift cinsiyetlidir bak nasıl çözdüm" demesi gibi akıl fukaralığı..
DNA'ların benzer olması onların yaratıcısının bir olduğunu gösterir, evrimi göstermez..
senin taş örneğine bakarsak, taşla senin elementin benzer, o halde sen taş kafalısın demek gibi bir duruma gitmemiz lazım..
halbuki malzemelerin aynı benzer olması ,onların illaki birbirinden silsile yoluyla geldiğini göstermez..
bunu felsefik olarak da iddia edemezsin..
Edit: Bir şey soracağım, sen Adnan Oktar'cı mısın?
acaba ne zaman bu numarayı yapar diyordum hemen yaptın

Madem öyle sen ateistci misin richard dawkins 'ci misin diye sorayım kapağı yapayım
bu ucuz numaraları eskiden beri deniyorsun ama tutmuyor hala niye yapmaya çalışıyorsun anlamak güç ..