'Kur'an yakma' ABD askerinin başına patlayabilir

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
'Kur'an yakma' ABD askerinin başına patlayabilir



ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Petraeus 11 Eylül yıldönümünde Kur'an yakma provokasyonunun orduya ciddi zarar vereceğini söyledi.
Pazartesi, 06 Eylül 2010 18:10

Dünya Bülteni / Haber Merkezi
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CINCCENTCOM) David Petraeus Kur'an yakma provokasyonunun Afganistan'da bulunan ABD ordusuna ciddi kayıplar verdireceğini belirtti.
ABD'de merkezi Florida'da bulunan Dove World Outreach Centre isimli kilisenin kalkışacağı provokasyonun ABD askerini tehlikeye düşüreceğini belirtti. Kendilerinin bir İslam coğrafyasında bulunduğunu hatırlatan David Petraeus bu eylemin Taliban'ın elini kuvvetlendireceğini söyledi.
Öte yandan Afganistan'ın başkent Kabil'de toplanan yüzlerce kişi, ABD kilisesinin 11 Eylül'de Kur'an yakma planını protesto etti.

Kabil'de toplanan sayıları yaklaşık 500 kişi olan grup ABD aleyhine gösteri yaptı. "İslam çok yaşa" ve "Amerika'ya ölüm" diye slogan atan grup, ayrıca ABD askerlerinin ülkeden çekilmesini de talep etti. Gösteride milletvekilleri, eyalet yetkilileri tarafında ABD'ye tepkilerini dile getiren ateşli konuşmalar yapıldı. Göstericiler ABD'de bir kilisenin 11 Eylül'de Kur'an yakma planına karşı kızgınlıklarını dile getirdi.

ABD'de merkezi Florida'da bulunan Dove World Outreach Centre isimli kilise, 11 Eylül'ün yıl dönümünü anmak için kilisede Kur'an yakma planını açıklamıştı. Aynı kilise geçen yıl da İslam'a hakaret içeren yazıların olduğu tişört dağıtmıştı.

dünyabülteni
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
NATO, Kur'an yakma planını kınadı


NATO Genel Sekreteri Fogh Rasmussen, ABD'nin Florida eyaletinde bir kilisenin 11 Eylül'de Kuran-ı Kerim yakma planını kınadı.






Salı 07.09.2010 - 21:40

Rasmussen, Washington'da yaptığı açıklamada, bunun saygısızca bir tutum olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden önce açıklama yapan Rasmussen, "Şiddetle kınıyorum. Bu tür eylemlerin, savunduğumuz ve uğruna mücadele ettiğimiz tüm değerlere şiddetle karşı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Rasmussen ayrıca, "elbette birliklerimizin güvenliği açısından da olumsuz etkisi olabilir" dedi.

BEYAZ SARAY DA ABD'DE BİR KİLİSENİN KUR'AN-I KERİM YAKMA PLANINDAN ENDİŞELİ

Beyaz Saray, ABD'nin Florida eyaletinde bir kilisenin 11 Eylül'de Kur'an-ı Kerim yakma planından endişe duyulduğunu bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı Amerikalı General David Petraeus'un endişelerini paylaştıklarını belirtti.

Gibbs, "Bu plan, birliklerimizi tehlikeye atar. Bunun gibi birliklerimizi tehlikeye atan her eylem bu yönetim için endişe kaynağıdır" dedi.

Petraeus, bugün Wall Steet Journal gazetesinde yayımlanan demecinde, ABD'nin Florida eyaletinin Gainesville kentindeki Dove World Outreach Center adlı Baptist kilisesinin, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planının, Afganistan'da Taliban'ın Batı karşıtı propagandasını besleyeceği ve İslam dünyasındaki Amerikan karşıtı duyguları güçlendireceği uyarısında bulunmuştu.

David Petraeus, "Böyle bir olay, hem Afganistan'daki birliklerimizi tehlikeye sokar hem de İslam ülkeleriyle işbirliğimize ve Müslümanlarla yakınlaşma çabalarına zarar verir" demişti.

ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinden önce açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen de bugün planı kınamıştı.

ABD'de 11 Eylül 2001'de meydana gelen terör saldırılarında ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kur'an-ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan rahip Terry Jones'a, Müslümanların yanı sıra ABD makamlarından ve diğer kiliselerden tepki yağmıştı.

timetürk
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Angelina Jolie'den Kuran yakma eylemine tepki

spacer.gif
arsive_ekle.gif
spacer.gif
spacer.gif
A.A. 8 Eylül 2010
spacer.gif


Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, ülkesinde 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde bir evanjelist grubun Kur'an-ı Kerim yakma planına tepki gösterdi.

Sel felaketi nedeniyle Pakistan'da bulunan Oscar ödüllü yıldız, düzenlediği basın toplantısında, Kur'an-ı Kerim'i yakma planını destekleyip desteklemediği yönündeki bir soruya karşılık, “Tabii ki hayır” dedi ve “birinin dini kitabını yakmakla ilgili olarak duygularını ifade edecek sözcük bulamadığını” kaydetti.
Bu tür planları asla desteklemeyeceğini söyleyen Jolie, ABD hükümetinin plana karşı çıkmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Florida eyaletinin Gainesville kentinde, Amerikalı rahip Terry Jones, 11 Eylülde Kur'an-ı Kerim yakacağını açıklamıştı.
ABD Adalet Bakanı Eric Holder planı “aptalca ve tehlikeli” olarak nitelemiş, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da bu düşünceyi kınamıştı.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
080920101536093297311_2.jpg

Kur'an yakmaktan vazgeçmem!


Kur'an yakacağını duyuran kilise lideri, kararından vazgeçmiyor




Çarşamba 08.09.2010 - 15:51

ABD'de Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırının yıl dönümü olan 11 Eylül'de Kur'an yakacağını duyuran Florida eyaletindeki kilisenin lideri, hem Amerika'dan hem de dünyadan aldığı tepkilere rağmen planından vazgeçmiyor. Kilise lideri Terry Jones, Beyaz Saray yönetimi ve Amerikalı dini liderlerinin baskılarına, Vatikan'ın ve NATO'nun tepki açıklamalarına ve aldığı ölüm tehditlerine rağmen planından ger adım atmayı düşünmediğini belirtiyor.

Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yakacağını açıklamasından sonra 100'den fazla ölüm tehdidi aldığını söyleyen Jones, 40 kalibrelik bir silah taşımaya bile başladığını ama kararından dönmeyeceğini kaydediyor. 58 yaşındaki kilise lideri, ölüm tehditlerinin Temmuz ayında kendi başına ilan ettiği "Uluslararası Bir Kuran Yak Günü"nden sonra başladığını ifade ediyor.

Öte yandan kilisenin yaklaşık 50 kadar takipçisi de cumartesi günü yakılması için Jones'a Kuran sayfaları göndermeye devam ediyorlar.

ABD'nin ve NATO'nun Afganistan'daki kuvvetlerinin komutanı olan General David Petraeus, Müslümanların kutsal kitabını yakmanın Amerikan askerlerinin hayatını ve savaşı tehlikeye düşüreceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Petraeus "Böyle bir olay, hem Afganistan'daki birliklerimizi tehlikeye sokar hem de İslam ülkeleriyle işbirliğimize ve Müslümanlarla yakınlaşma çabalarına zarar verir." demişti.

Ancak Jones, Petraeus'a cevaben "Ne zaman duracağımızı merak ediyorum. Daha ne kadar geri çekileceğiz? Geri çekilmek yerine belki ayağa kalkma zamanıdır. Belki radikal İslam'a eylemlerine müsamaha göstermeyeceğimize dair bir mesaj gönderme zamanıdır." açıklamasını yaptı ve Dove World Outreach Center'da yapmayı planladığı eylemini gerçekleştirebilmek için dua ettiğini dile getirdi.

Dünyanın önde gelen İslami kurumlarından El Ezher Üniversitesi, kiliseyi nefret ve ayrımcılığı körüklemekle suçladı ve Amerikan kiliselerini de Jones'un eylemine karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

Eylemi endişeyle karşılayan Vatikan da resmi yayın organı L'Osservatore Romano aracılığıyla "Hiç kimse Kur'an yakmasın" duyurusunda bulundu. Vatikan, kiliseyi girişimden vazgeçmesi konusunda uyarırken, "Bu plan, nüfusun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdeki Hıristiyan azınlıklara ciddi biçimde zarar verebilir." diye kaydetti.

Son olarak da ABD'de Müslüman, Hristiyan ve Yahudi dini liderler bir araya gelerek, ABD'de artan İslam karşıtlığını kınadı. Adalet Bakanı Eric Holder ile de görüşen din adamları, yaşananların Amerikan değerleri ile bağdaşmadığını bildirdi. Dini liderler, İslam karşıtlığını kınadı.

Müslümanlara yönelik bir iftar veren ABD Dışişleri Bakanı da eylemden duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirdi.

İLK GARİP VUKUATI DEĞİL

Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmasıyla gündem olan kilise lideri Jones'un bu ilk vakası değil. Jones, bir yıl önce de kilisenin önüne "İslam şeytandandır" yazılı bir afiş asarak yine gündeme gelmişti.

KURAN YAKMANIN YASAL YANI DA TARTIŞILIYOR

Öte yandan Amerika'da Jones'un Kur'an yakma eyleminin hukuki boyutu da tartışılıyor. Kimileri Jones'un eyleminin, bir ifade özgürlüğü olduğunu ve Birinci Anayasa Değişikliği kapsamında korunacağını düşünüyor. Bu konuda açık bir hükmü bulunan Yüksek Mahkeme, başkalarını aşağılamadığı veya şiddete kışkırtmadığı sürece kişileri hedef alan konuşmaların önünde yasal bir engel bulunmuyor.

Jones, itfaiye de Kur'an yakabilmek için başvuruda bulunmuş; ancak bu talebi reddedilmişti. Ancak avukatları, kent yönetiminin izni olmadan Jones'un Kur'an yakabileceğini savunuyor.

YEREL DİNİ LİDERLER DE RAHATSIZ, KİLİSELERDE KURAN OKUNACAK

Jones'un Kur'an yakma eylemi, 125 bin nüfuslu Florida kasabasında bulunan diğer dini liderleri de rahatsız ediyor. En az 12 kilise, Yahudi ve Müslüman oluşum, Jones'un planına karşı hafta sonu gerçekleştirecekleri ayinlerde ve dini seremonilerde Kur'an'dan ayetler okuyacaklar. Yine bir grup öğrenci, cumartesi günü Jones'un kilisesinin bulunduğu sokakta gösteri düzenlemeyi planlıyor.

Eşcinsel olduğu için daha önce birçok kez Jones'un hedefi olan Gainesville'nin yeni valisi Craig Lowe da 11 Eylül'ü kentte Dinlerarası Dayanışma Günü ilan etti.

CİHAN

timetürk
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
08 Eylül 2010 Kur'an yakma planına BM'den tepki

A.A.



Genel Sekreter Ban, BM Sözcülüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada, ABD'nin Florida eyaletinin Gainesville kentinde "küçük bir dini grubun Kur'an-ı Kerim nüshalarını yakma planı yaptığı yönündeki haberlerden derin rahatsızlık duyduğunu" ifade etti.

"Bu tür hareketler hiçbir din tarafından bağışlanamaz" diyen Ban, Kur'an yakma girişiminin dünyanın pekçok bölgesinde kültürler ve dinler arasında hoşgörü, kültürlerarası anlayış ve karşılıklı saygının yayılması için uğraşan insanların ve BM'nin çabalarıyla ters düştüğünü vurguladı.

BM Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, bugün gazetecilerin Genel Sekreter Ban'ın neden Kur'an yakma planıyla ilgili bir açıklama yapmadığını ısrarla sormaları üzerine, Genel Sekreter'in bu konuda bir açıklama yapacağını belirtmişti.

Genel Sekreter Ban'ın Afganistan özel temsilcisi Staffan de Mistura da, bugün Kabil'den yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim yakma planından vazgeçilmesini isteyerek "Bu menfur girişime başvurulması halinde bunun sadece Afganistan'da barışa ve uzlaşmaya karşı olanların elini güçlendireceğini ve özellikle Ramazan Bayramı sırasında Afganistan'daki halka yardım etmeye çalışan pekçok insanın çabalarını da tehlikeye atacağını" belirtmişti.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
100920100052014979236_2.jpg

ABD'li rahip kur'an yakmaktan vazgeçti


ABD'nin Florida eyaletinin Gainesville kentinde 11 Eylül'de Kuran'ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayan rahip, planından vazgeçtiğini söyledi.







Cuma 10.09.2010 - 04:20

ABD'de 11 Eylül 2001'de düzenlenen terör saldırılarında ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kuran-ı Kerim'in kopyasını yakacağını açıklayarak tüm gözleri üzerine çeviren rahip Terry Jones, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Ticaret Merkezi İkiz Gökdelenleri'nin bulunduğu, "Sıfır Noktası" olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra planından vazgeçtiğini belirtti.

AA
timetürk
 

~ş@hin~

Paylaşımcı
Katılım
23 Kas 2009
Mesajlar
118
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yaş
44
İnsan sıfatı bile yok, şuna bak ! Sabur olan Rabbimiz aynı zamanda gahhar da...
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
Kuran Yakma Eylemine Afganistan’da Misilleme Tepkisi
ABD’li rahip Terry Jones’in Kuran yakma isteği Afganistan’da protesto edildi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride açılan ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
11 Eylül saldırılarının yıl dönümünde Kur’an yakacağını duyuran Floridalı rahip Terry Jones’in planı Afganistan’da binlerce kişinin katıldığı gösteride protesto edildi.
Feyzabad kentindeki bir NATO üssün önünde düzenlenen gösteride üsteki askerlerin ateş açması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.
Öte yandan ABD televizyonuna açıklama yapan Rahip Jones, Kuran yakma girişiminden vazgeçtiğini açıklamıştı. Jones, “Sıfır Noktası” olarak adlandırılan bölge yakınında inşa edilmesi planlanan caminin başka bir yerde yapılması sözünü aldıktan sonra bu planından vazgeçtiğini ileri sürmüştü.
”Park51-Cordoba Evi” adlı İslami Kültür Merkezinin proje sorumlularından Daisy Khan ise, yaptığı açıklamada, böyle bir şeyden haberdar olmadıklarını ve caminin başka bir yere yapılması yönünde proje değişikliği olmadığını belirtmişti.
ABD’nin Afganistan’daki komutanı geçen hafta yaptığı açıklamada, Kuran’ın yakılmasının ABD askerlerinin hayatını tehlikeye atacağını söylemişti.


islami haber
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
‘Sıfır noktası’nda Kur’an-ı Kerim’e hakaret
ABD'de sıfır noktasına İslam Merkezi tartışması devam ediyor, ırkçı İslam düşmanı Hollandalı Wilders de tartışmalara katıldı, Kur'an sayfalarına hakaretler yapıldı
Pazartesi, 13 Eylül 2010 17:40
Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Amerika’da ikiz kulelere yapılan saldırıların 9. yıldönümünde binlerce insan New York’da gösteriler yaptı. Göstericilerden bir kısmı ‘sıfır nokta’ya yakın bir yerde yapılması planlanan İslam Merkezi’ni protesto ederken, diğer bir kısmı da burada böyle bir merkezin yapılması için sloganlar attı. ABD Başkanı Obama’nın tolerans çağrısına rağmen bir gösterici ile bir Hristiyan vaiz Kur’an’a hakaret etti. Hollanda’lı ırkçı İslam düşmanı Wilders de Amerikalıları İslam aleyhine kışkırtma görevini üstlendi.

New York’da 11 Eylül 2001’de yapılan saldırılar sonucu ölenlerin anıldığı törenden sonra yaklaşık 1500 gösterici ‘sıfır nokta’ya yakın bir yerde yapılması planlanan İslam Merkezi’ni destekledi. Daha sonra bu bölgeye gelen yaklaşık 2000 kişi de Camii inşaasına karşı bir gösteri yaptı.

Hollanda’lı ırkçı Geert Wilders de Camii karşıtlarının yanında yerini alarak Amerikalıları kışkırttı. Wilders yaptığı konuşmada New York’un ‘yeni bir Mekke’ olmaması gerektiğini belirterek kendilerini baskı altına almak isteyenlere fırsat vermemelerini söyledi.

Genelde şiddet olaylarının yaşanmadığı gösterilerde iki İslam düşmanının Kur’an-ı Kerim’e karşı yaptıkları hakaretler dikkatleri çekti. Bir kişi Kur’an-ı Kerim sayfalarından birini yırtarak yaktı. Bir diğeri de Kur’an sayfalarına hakaret içeren iğrenç hareketlerde bulundu.

Daha önceden Terry Jones isimli rahip tarafından bildirilen ‘yakma eylemi’ ise gerçekleşmedi. Jones, NBC’ye yaptığı açıklamada hiçbir zaman da böyle bir eylem yapmayacaklarını belirtti. Gösterilerde bir kişi de Kur’an sayfalarını yakmak isterken polis tarafından engellendi.

 
Üst