Kur'an-i Kerİm'İn Eksİksİz Ve DeĞİŞtİlemeyeceĞİne Daİr İkİ Manİdar Mİsal

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Kur'an-i Kerİm'İn Eksİksİz Ve DeĞİŞtİlemeyeceĞİne Daİr İkİ Manİdar Mİsal

BİSMİLLAH

İmam Şafii, er-Risale adlı eserini yazdıktan sonra, öğrencisi Müzeni'ye okutur. Müzeni hocası huzurunda seksen defa okur. İmam Şafii her okuyuşta kitabın bir hatasına vakıf olur. En sonunda ise; "Fe Sübhanallah, Allah kendi kitabı dışında hatasız bir kitabın olmasına müsaade etmez" deyip tekrar okumaktan vazgeçmiştir.

Abbasi sultanı Mütevekkil meclisinde bir Yahudi söz alıp konuşunca, Mütevekkil onun kültürlü biri olduğunu fark etmiş ve onu İslam'a davet etmiş. Yahudi, atalarının dininde kalmayı yeğlemiş. Buna rağmen Mütevekkil ona bir çok deve ve sığır hediye etmiş ise de sonradan bu kendiliğinden Mütevekkil divanına gelmiş ve kendiliğinden islam dinini kabul ettiğini ifade etmiş. Durumu merak eden hükümdar; "Yoksa müslüman mı oldun?" diye sormuş. Evet deyince, islam'ı seçmesinin nedenini sormuş ve o da durumu şöyle izah etmiştir; " Taklid yularını boynumdan attım ve hakikatı bularak içtihat seviyesine yükseldim. Dinleri inceledim, hakkı, hakikatı aramaya koyuldum. İlkin Tevrat'ı inceledim, ayetleri üzerinde düşündüm ve onu baştan yazdım, kendimden de bir şeyler ilave ettim. Sonra onu çarşıya satmaya çıkardım, ilaveleriyle yahudilere sattım. Onun farkına varmadan okumaya başladılar. Tevrat'tan sonra aynı şekilde İncil'i aldım, inceledim ve okudum, yeniden yazıp birşeyler ilave edip Hristiyanlara sattım. Herhangi bir itiraz ile karşılaşmadım. En sonunda ise Kur'an'ı aldım, okudum ve düşünmeye başladım. "Muhakkak o zikri biz indirdik ve onun koruyucusu da elbette bizleriz (Hicr - 7)" ayetiyle karşılaştım. Kur'an'a birşeyler ilave edip, birşeyler çıkardıktan sonra satışa çıkardım. Müslümanlar hemen yaptığım değişiklerin farkına vardılar ve herşeyi Kur'an'daki yerine koydular. İşte Kur'an'ın hak olduğunun farkına bu şekilde vardım ve iman ettim. Onun ön ve ardından hiç bir ekleme ve çıkarmanın mümkün olmadığını farkettim. O hikmek sahibi ve övgüye layık bir zatın indirdiği kitaptır. İşte O'na iman etme serüvenim bundan ibarettir.
 

Bedrin_Aslanı

Profesör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
1,792
Tepkime puanı
3
Puanları
0
güzel bir konuya değinmişsiniz.Allah C.C razı olsun. İsmail Ağa ya misyoner bir adam Yeni kuranlar getirmiş. Ayet veya kelime noksanlığı değil. Bir kesreyi ekisik koymuşlar bakalım anlaşılacak mı diye. Bir gün geçmeden kuranlara bakmışlar ve eksik olan yere o harfin üstüne elle çizilmiş bir çizgi. :)

Hiç bir kitaba yanlışsız diyemeyiz. Bir tek Allah C.C kelamı olan Kuran-ı kerim eksiksiz ve yanlışsızdır. Başka bir kitaba daha eksiksiz demek Allah C.C ortak koşmaktır.
 

hattap

Paylaşımcı
Katılım
12 Haz 2006
Mesajlar
208
Tepkime puanı
0
Puanları
0
haklısınız Kuran söndürülmez tek bir hata bile olmayan bir kitapdır çünkü Allahın kelamıdır
 

Edibe Ziyâi

Agâh ol ey nefsim..
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
2,550
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Allah razı olsun.Kuran ile hemhal olabilmeyi nasip etsin
 
Üst