Kur'an Ameli İbadetlerimiz Konusunda, Yeterli Bilgi Vermez mi?

halukgta

Asistan
Katılım
16 Ara 2011
Mesajlar
334
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Kur’an ayetlerinin ne anlattığını, ameli ibadetlerimizi nasıl yerine getireceğimizi, Kur’an dan öğrenemez miyiz? Aslında böyle bir soruyu sormaktan utanıyorum. Çünkü bunun tersini düşünmek, Allah a ve kitabına saygısızlıktır. Düşünebiliyor musunuz, benzer bir soruyu, herhangi bir konuda kitap yazmış bir yazara yöneltsek ve desek ki, senin kitabında bahsettiğin bazı konuların açıklaması, izahı kitabında yok, gereken tüm bilgileri alamadık. Bu konuların anlaşılması için başka kaynaklara da ihtiyaç var desek, inanın yazar çok üzülür ve şöyle düşünür. “DEMEK Kİ KİTABIMI YAZARKEN BAŞARILI OLAMAMIŞIM, AMACIMA ULAŞAMAMIŞIM”. Ne yazık ki bu soruyu sorup, doğru cevabı hepimiz bulmalıyız, çünkü Kur’an ne yazık ki, tek başına anlaşılması mümkün olmayan, her sorumuza cevap vermeyen bir kitap ilan edildi, bazı kişiler tarafından.


Lütfen hatırlayınız, Allah sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum diyordu, ama bizler çok önemli olan ameli ibadetlerimizin açıklamasını ve nasıl yerine getireceğimiz konularının Kur’an da olmadığını söylüyoruz. Buna nasıl inanırız, hiç mi düşünmüyoruz? Bunu kabul edersek, Allah yarattığı kullarına, uyarılarını, ikazlarını anlatamıyor, izah edemiyor demek anlamına gelir ki, buna inanan bir insan, Allah a çok büyük saygısızlık yapmış demektir. NEDEN ALLAH, BİZLERİN YERİNE GETİRMEMİZİ İSTEDİĞİ KONULARIN, GEREKEN KADARINI AÇIKLAMASIN KUR’AN DA VERMESİN, BUNUN MANTIKLA, AKILLA, KUR’A İLE İZAHINI YAPABİLECEK VAR MI ARAMIZDA? Allah yeni doğan bir bebeğin, iki yıl anne sütünü emmesi gerektiğini Kur’an da yazacak, ama Allah a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmemiz ve ibadetlerimiz konusunda gereken açıklamayı yapmayacak öyle mi?


BİR ÖĞRETMEN SİZCE, ÖĞRENCİSİNE GEREKEN BİLGİYİ, GEREKTİĞİ ÖLÇÜDE VERMEDEN, İMTİHAN EDİP SORU SORAR MI? SORMAZ DİYORSANIZ, LÜTFEN AKLA VE MANTIĞA UYMAYAN BİR İSNATTA ALLAH A BULUNMAYALIM. İNANIN HESAP GÜNÜ, ŞAŞKINA DÖNENLERİN SAFINDA BULURUZ KENDİMİZİ.


Kur’an a baktığımızda, böyle bir şeyin asla olamayacağını, Kur’an ın anlaşılması için, nice örneklerle izah edildiğini, kolaylaştırıldığını onlarca ayetinde Allah bizlere bildiriyor. Eğer Kur’an ın okunduğunda anlaşılmasının mümkün olmadığına inanırsak, bu konuda Allah ın Kur’an ı anlaşılacak bir şekilde gönderdim dediği onlarca ayetini inkâr etmiş oluruz. O zamanda Müslüman olduğumuzu söylememizin, hiçbir anlamı kalmaz. Bazı kardeşlerimiz ise şöyle bir savunma yapıyorlar ve diyorlar ki;


“KUR'AN İTİKAT İMAN İÇİN YETERLİDİR, AMELİ YÖNDEN PEYGAMBERİN AÇIKLAMALARI GEREKMEKTEDİR. YOKSA KİMSE HACCINI YERİNE GETİREMEZ, NAMAZINI KILAMAZ, ORUCUNU TUTAMAZ, ZEKÂTINI VEREMEZ.”


Bir an bu söylediklerini doğru kabul edelim. Eğer doğru kabul edersek, Allah ın Kur’an ın ipine sarılın, o sizi en doğruya ulaştıracaktır hükmü askıda kalır. Çünkü Allah ne diyordu, Kur’an da biz her konuda nice örnekleri değişik ifadelerle verdik ki anlayasınız, sizi Kur’an dan hesaba çekeceğim. Yine Kur’an, dinde ruhban sınıfı olmadığını, sakın veliler edinip ardı sıra gitmeyin, güvenilecek yardım istenecek veliniz yalnız benim ayetlerine de inanmamış oluruz. Eğer yukarıdaki sözlere, düşünceye inanırsak, bizler Allah a karşı kulluk görevimizi nasıl yerine getireceğimizi Kur’an dan öğrenmemiz mümkün olmaz. NAMAZIMIZI KURANA GÖRE KILAMIYOR, ZEKÂTIMIZI KUR’AN A GÖRE VEREMİYORSAK, BİZLERİ İMAN ADINA YÖNLENDİRECEK BAŞKA KAYNAKLARIN OLMASI GEREKİR Kİ, BUDA KUR’AN IN KARŞISINA YA DA YANINA KOYMAMIZ GEREKEN KİTAPLAR VAR DEMEKTİR.


Hatırlayınız, Allah ne diyordu? “Hadi bir benzerini getirin bakalım.” Bir benzerini bırakın, Kur’an da açıklanmayan çok önemli konuların açıklandığı, izah edildiği kitaplardan bahsediyoruz. Böyle kitaplar eğer varsa, Kur’an ı hiç kimse okumaz. Daha açık, izah edilen kitapları okumak daha akıllıca olmaz mı bu durumda. Bakın bu düşünceye inandığımızda, nasılda toplumu Kur’an dan uzaklaştırıyoruz.


Bu konuda düşünmeye devam edelim. Diyelim ki, peygamberimizin hadisleri olmasaydı, söyledikleri gibi namazımızı kılamazdık, orucumuzu tutamazdık, hacca gidemez gerekenleri doğru yerine getiremezdik diye düşünelim. Peki, peygamberimizin döneminden kayda alınmış, bu bilgileri izah ettiği, açıkladığı kitaplar nerede? Bırakın peygamberimizden bugüne ulaşan kitapların olmamasını, zaten Allah ın elçisi böyle yanlış bir düşünceyi asla kabul etmediği için, din ve iman adına hiçbir bilgiyi Kur’an hariç kayda aldırmamış yazdırmamıştır. PEYGAMBERİMİZDEN GÜNÜMÜZE ULAŞMIŞ KUR’AN DIŞINDAN HİÇBİR KAYNAK KİTAP YOKTUR. Hatırlayınız lütfen, bugün hadislerin tamamı, bir rivayete göre diye başlar ve bir kişinin düşünceleri ve sözleriyle nakledilir. İnancımızı sizce böylemi yaşamamızı isterdi Yaradan?


Çok daha ilginci, dört halifenin de böyle bir düşüncesinin olmadığının kanıtı olarak, onların döneminde bile Kur’an dışından bunlarda peygamberimizin sözlerdir diye herhangi bir sözün yazılması, nakledilmesi yasaktı, çünkü Allah ın resulü yasaklamıştı. Bu dönemde de asla kayda alınmış, bahsedilen bilgilerin yazıldığı bir kitap yoktur.


Bu durumda şöyle bir soru geliyor akla. Madem bizler nasıl namaz kılacağımızı, oruç tutacağımızı, zekat vereceğimizi Kur’an dan öğrenemiyoruz, neden bu ibadetlerimizi yerine getireceğimiz bilgileri, Allah ın elçisi Kur’an ın yanında kayda aldırıp bizlere iletmemiş? Şöyle düşünebilir misiniz, PEYGAMBERİMİZ BUNU DÜŞÜNEMEMİŞ, DÖRT HALİFENİN DE AKLINA GELMEMİŞ, AMA YAKLAŞIK 200 YIL SONRA BİRİLERİNİN AKLINA GELEREK, PEYGAMBERİMİZİN BU KONULARDAKİ SÖZLERİNİ/HADİSLERİNİ TOPLAMIŞ VE BİZLERİN İMANLARINI KURTARMIŞ. ÇOK ŞÜKÜR ONLARIN SAYESİNDE NAMAZIMIZI KILIYOR VE ZEKÂTIMIZI DOĞRU VERİYORUZ. Öylemi din kardeşlerim. Bizler buna mı inanıyoruz?


Lütfen batıl ve yanlış inançlarımızı aklamak adına aklı ve Kur’an ı devre dışı bırakmayalım, mahşer günü ne Allah ın nede Resulünün yüzüne bakamayız. Allah ın elçisi, özellikle Allah tarafından, ne Hıristiyanların nede Yahudilerin arasından değil, ÜMMİ toplumun içinden seçilmiştir. ÜMMİ söyledikleri gibi okuma yazma bilmeyen değil, hiçbir dini inanca tabi olmayandı. Bunu Kur’an birçok ayetinde izah ediyor, tabi anlayana anlamak isteyene.


Onun içindir ki, Allah ın resulünün din adına bildiği tek kitap KUR’AN dı. Ne öğrendiyse yalnız Kur’an dan öğrendi. Allah tüm emirlerini Kur’ân ile tebliğ etti ve Kur’an da açıkladı, daha doğrusu bunu Kur’an söylüyor. Anlattıkları gibi, namazın kılınmasını ve diğer ibadetlerin nasıl yerine getirileceğini Kur’an dışından sözlü yolla bildirmedi. Böyle bir bilginin olması da Kur’an a göre mümkün değil. Allah bizleri Kur’an dan sorumlu tutacağına hükmettiyse, onun tüm açıklamasını da Kur’an da yapmadığını nasıl düşünürüz. Akla ve mantığa Kur’an a uymayan bir düşünceyi, nasıl kabul ederiz?


Allah emin olmadığın bilginin sakın ardına düşme, sorumlu tutarım, sizler için kıstas ölçü, rehber yalnız Kur’an dır dedikten sonra, rivayetler yoluyla bizlere ulaşan sözlerle, nasıl olurda imanımıza yön veririz. Karar sizlerin. Allah ın elçisi örnek peygamberimiz, yalnız Kur’an a uymuş ve yalnız Kur’an ile hükmetme emri almıştır. İmtihan sizin imtihanınız, hep birlikte gerçekleri mahşerde göreceğiz. Bir Müslüman a düşen, din kardeşini, yalnız Kur’an ile uyarmak olmalıdır.


PEYGAMBERE DÜŞEN, APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. (Ankebut 18) Diyanet meali.


BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ. (Kehf 56) Diyanet vakfı meali


SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR. (Rad 40) Diyanet meali.


BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM. (Ahkaf 9 ) Diyanet meali.




Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Adam cahilliğimi nasıl göstereyim diye debelenmiş durmuş :) Ya Hu biliyoruz zaten, bu neyin gayreti!

Gerçi bu kadarı cehaleti bunlardan bile beklemem, ihanet daha doğru bir niteleme olur.

Meselenin özü aslında Allah ile Peygamberinin arasını ayırmaya çalışmak.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
alıntı:
"Kur'an Ameli İbadetlerimiz Konusunda, Yeterli Bilgi Vermez mi?"


Madem bu soru utanılacak bir soru neden soruyon ? Madem sordun şu halde sadece bir tek örnekle yanıt verelim !

Kuran ibadetler konusunda YETERLİ BİLGİ VERMEZ !
Nerden mi biliyoruz ? İşte okuma ve anlama nimeti kendisine verilmişler için yanıtımız :

Cuma Sûresi Ayet: 9

"Ey iman edenler! Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman hemen Allah'ı zikretmeye koşun. Alış-verişi (işi-gücü) bırakın. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır."

"Yalnız Kuran" cılar şayet Cuma Namazı kılıyorlarsa bu ayet Cuma Namazının farz olduğunu müslümanlara bildirmektedir. Neden "şayet kılıyorlarsa" dedik, çünkü, bunların içindeki fehmi çok yüksek olanlaran bazıları "Ayet namaza değil, zikre çağırmaktadır!" deyip, Cuma Gününü namazsız geçirmektedirler !
1-Ayette Cuma Günü deniliyor...Yani, Cuma Günü hangi vakitte (SABAH, ÖĞLE,İKİNDİ, AKŞAM, YATSI, GECE )alış-verişi, iş-gücü bırakın belirtilmemiş ! Şu halde bu vaktin öğle vakti olduğunu kim öğretmiş de Yalnız Kurancı sivri zekalılar bunu öğrenememiş ?
2- Ayette Cuma Namazının kaç rekat kılınacağı da belirtilmemiş ! 2 rekat farz ve 6 rekat sünnet sayısını ilk önce kim uygulamış da Yalnız Kurancı sivri zekalılar bunu öğrenememiş ?
3- Ayette hitab, erkek-kadın bütün iman edenlere yapılıyor. Peki ya kim bu namazın kadınlar için farz olmadığını söylemiş de Yalnız Kurancı sivri zekalılar bunu öğrenememiş ?

Not: Daha pek çok mesele Kuranda geçmez ve yoktur da akıl taşıyan canlılar için bu örneği kafi görüyoruz. Manyakların her türlüsü için söyleyebileceğimiz hiçbir şeyimiz yoktur !
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,879
Tepkime puanı
2,060
Puanları
113
Konum
Mars
Yıl 2017 olmuş halen Kuran ibadetler konusunda YETERLİ BİLGİ VERMEZ ! diyenler var.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Yıl 2017' ymiş ! Aman ne büyük bir seza-i ifşa ! Oysa, aşağıdaki küllü kaideyi günümüzdeki çocuklar bile biliyor !

"Ezmanın tegayyuru ile edyan (ahkâm) tebeddul etmez !"
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Peygamber ne için var? O kitap onunla geldi. Söylediklerinden şüpheye düşmek Kitabımıza hakarettir.
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,879
Tepkime puanı
2,060
Puanları
113
Konum
Mars
alıntı :
3- Ayette hitab, erkek-kadın bütün iman edenlere yapılıyor. Peki ya kim bu namazın kadınlar için farz olmadığını söylemiş de Yalnız Kurancı sivri zekalılar bunu öğrenememiş ?


Nasıl yani :) ayetin hükmü ne oldu?
 

adams77

Kanalizasyoncu
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
25,879
Tepkime puanı
2,060
Puanları
113
Konum
Mars
alıntı:
1-Ayette Cuma Günü deniliyor...Yani, Cuma Günü hangi vakitte (SABAH, ÖĞLE,İKİNDİ, AKŞAM, YATSI, GECE )alış-verişi, iş-gücü bırakın belirtilmemiş ! Şu halde bu vaktin öğle vakti olduğunu kim öğretmiş de Yalnız Kurancı sivri zekalılar bunu öğrenememiş ?


galiba arapça bilmiyor bunu yazan arkadaş :)
 

ŞAKİROĞLU

Asistan
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
375
Tepkime puanı
3
Puanları
18
Yaş
73
Konum
İSTANBUL
Web sitesi
www.hikayeler.net
GİZLİ NİYET


Haluk Gümüştabak'a maaşallah!.. Kur'an'a bakmış yapacağı ibadetleri öğrenivermiş!


Bakamayanlar, baksalar da anlayamayanlar ne yapacaklar?


Haluk Gümüştabak'a müracaat ederler herhalde!..


''Hocam, bize yapacağımız ibadetleri, nasıl yapacağımızı da belirterek anlatıver lütfen!'' derler.


Gümüştabak da şunu deyiverir o zaman: ''yazdıklarımı önce oku da öğren bakalım''.


Burada destanvari yazı döşenmesine bakılırsader öyle der herhalde.


Gümüştabak, alttaki şu dört ayet mealini buraya koymakla bir şey demek istiyor, bir şey ima ediyor belli ki.


PEYGAMBERE DÜŞEN, APAÇIK TEBLİĞDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. (Ankebut 18) Diyanet meali.


BİZ RESULLERİ, SADECE MÜJDELEYİCİLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERİRİZ. (Kehf 56) Diyanet vakfı meali


SENİN GÖREVİN SADECE TEBLİĞ ETMEKTİR. (Rad 40) Diyanet meali.


BEN SADECE BANA VAHYEDİLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BİR UYARICIYIM. (Ahkaf 9 ) Diyanet meali.


Ne demek istediğini okuyanlar anlayabildi mi acaba?


Gümüştabak'a bir soru: Cebinde kredi kartı var mı?
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Peygamberimizi inkar etmeye çalışanlar, boş boş konuşacakları yerde, namazı nasıl kılacağız, orucu nasıl tutacağız, hangi hareketler namazı ifsad eder, namazın farzları sünnetleri nelerdir bunları bize söyleseler de biz de aynı argümanları kullanmak zorunda kalmasak. Buyrun Kur'an'a göre namaz nasıldır bize anlatın.
 

ilke

Paylaşımcı
Katılım
6 Kas 2017
Mesajlar
875
Tepkime puanı
188
Puanları
0
Müslüman tuttuğu balıkları dağıtarak hayır yapmak yerine, müslümanlara balık tutmayı öğreterek hayır yapmayı yeğleyen insan demektir ! Şimdi biz burada bunu yapmaya gayret ediyoruz...
Konu şu : Kurandaki bazı ayetler MUHKEM yani, açıkça anlaşılır; bazıları ise tevile ve tefsİre muhtaç MÜCMEL'dir. İşte mücmel olan ayetlerden birisi de bu Cuma Namazı hakkındaki ayettir. Bu ayet için, şayet Rasulullah -sallallahu aleyhi vesellem- Efendimizin tefsir ve açıklamaları olmasaydı hiç kimse Cuma Namazının kaç rekat olduğunu, ve nasıl ve ne zaman kılınacağını bilmezdi-bilemezdi ! Şu halde, bu konuda Rasulullah -sallallahu aleyhi vesellem- Efendimizi ve O'nun beyan ve sözlerini devreden çıkarmaya çalışanların hepsi çok iyi bilelim ki, asla müslüman değildirler !
İşte size balık nasıl tutulura dair bir temsil ve bilgi... Dikkat edin ve uygulayın !

Not: Kadınlara Cuma Namazı ve Cihad etmek farz değildir...Bunun böyle olduğunu bize Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem- Efendimiz bildirmiştir. Ayetin zahirine bakıp Cuma namazının kadınlara da farz olduğunu zannedenler, bize hangi devirde, hangi imam tarafından hangi camide kadınlarla birlikte Cuma Namazının kılındığı ve kıldırıldığını da söylemek zorundadırlar ! Var mı böyle bir rivayet ?.. Ayrıca, Cuma namazları cemaatle kılınır ve cemaat olmak için akıl sahibi erkekler olmalıdır. Kadınlardan ve çocuklardan ne kadar çok olurlarsa olsunlar cemaat teşekkül etmez !
 
Üst